Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 ja nie mówie żę ma białe pazury to wada mówie żę mi to przeszkadza!i co wy zaś gadacie on wcale idealny nie jest... a jakbyście chciały wiedzieć chodze na wystawy i dużo psów widziałam a wg mnie fryzjer konieczny nie jest... Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 i widziałam nawet dużo ładniejsze goldeny od Bona nie mówie zę jest brzydki ale poprostu boskie sierść jak jedwab ruch jak normalnie jakiś książe dobrz możecie mi nie wierzyć...ona mi tak powiedziała o Bonie więc...myślcie jak se chcecie Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Hmm... SIerść jak jedwab nie jest dobrą goldenią sierścią. Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 to z jakiej racji zdobył 1 miejsce jak niby takie futro jest złe Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 I nie chodzi o to, że ktoś CI nie wierzy. ALe opis Twojego psiaka jaki wkleiłaś, to nic innego jak przepisane zdania z wzorca rasy ;-) Gdyby w Polsce była choć połowa tak wzorcowa, jak Twój (w opisie) to byłoby dobrze :-) Wypisz wymaluj, idealna budowa ;-) Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Acctiually napisał(a):to z jakiej racji zdobył 1 miejsce jak niby takie futro jest złe Zrozumiałam, że to Twój psiak miał taką sierść z powyższego postu? A jeśli jakiś inny - który wygrał - na jakiej wystawie i jak się nazywał psiak? Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 bo ja wszystko pamiętam! no czyli wg was ja kłamie że se skopiowałam wzorzrec goldena wielkie dzieki aa i ten temat jakbys nie wiedziała nie jest o moim psie tylko o szelkach... Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 ale z tego co pamiętam, ty rozpoczęłaś off'a... Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Wiem i nigdzie nie napisałam, że kłamiesz, ani, że Ty skopiowałaś :-) Nie pisze też, że to nieprawda, że Bono tak wygląda (dlatego proszę Cie o zrobienie zdjecia i wklejenie tutaj ;-)) Co do szelek - moim zdaniem (ale mogę się mylić) szelki mogą popsuć troche ustawienie łopatki. Kilka osób od haszczaków mi to powtarzało. Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Wiza napisał(a):ale z tego co pamiętam, ty rozpoczęłaś off'a... nie ja tylko powiedziałam co ja sądze ona zaczeła zże wt nie ma tralala i r\tak dalej...ide ztąd szkoda słów Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 wiesz niektorzy weterynarze mylą goldeny z podhalanami, ja bym wetowi nie wierzyła co do eksterrieru psa... Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 on sie nie mylo on sie dobrze zna na psach odrazu wpisywał wszystko golden itd i zna wzorce różnych psów Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 mówił Ci? BAUHAHA Co za problem wpisac do rubryki golden? Czy to od razu znaczy że wpisał golden to nie nzaczy ze za wzorce roznych psow... Quote
Ania :) Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Nie chce nic mówić..ALE weterynarz to nie sędzia ... Acha ... a mi na gg pisałaś, ze ta twoja znajoma powiedziałą Ci tylko o głowie a tu widze cały opis ... :/ A co do szelek ... to moim zdaniem szczeniak nie pownien nosić ;] Ale jeżeli Twojemu Bonowi nic się nie stało to tylko gratulować :)) Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ania jest takie coś jak gg nie i co za problem napisać jak go ocenia? Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 niech se pisze co chce... To nie znaczy że to święta prawda.. http://goldenretriever.pl/ wejdź w opis rasy wzorzec wszytsko z twojego 'opisu' jest jak tutaj tylko troche inaczej poukladane.. Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ania :) napisał(a): A co do szelek ... to moim zdaniem szczeniak nie pownien nosić ;] Ale jeżeli Twojemu Bonowi nic się nie stało to tylko gratulować :)) Słuchajcie, ale szelki psiakowi w życiu codziennym krzywdy nie zrobią ;-) Gorzej u psiaka wystawowego. Moja znajoma ma haszczaka, któremu troche odstaje łopatka i obawia się, ze to wlaśnie przez szelki. Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 pierwszy raz tą strone widze fajna..aaa i przecie jak jest wzorzec to taki sam jest wszędzie nie:/ Quote
Ania :) Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Gazuś napisał(a):Słuchajcie, ale szelki psiakowi w życiu codziennym krzywdy nie zrobią ;-) Gorzej u psiaka wystawowego. Moja znajoma ma haszczaka, któremu troche odstaje łopatka i obawia się, ze to wlaśnie przez szelki. Mi chodziło tylko o szczeniaki ;] Bo jak psiak podrośnie to przecież moze szelki nosić :) Tylko chyba w wieku wzrostowym raczej nie powinien ... Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 niektore zdania masz w tym opisie poukładane a tak to sformułowanie takie same niektóre... Wstydziłabyś się.. Quote
Ania :) Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Acctiually napisał(a):pierwszy raz tą strone widze fajna..aaa i przecie jak jest wzorzec to taki sam jest wszędzie nie:/ Wzorzec tak ! Ale nie opis psa Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ania :) napisał(a):Mi chodziło tylko o szczeniaki ;] Bo jak psiak podrośnie to przecież moze szelki nosić :) Tylko chyba w wieku wzrostowym raczej nie powinien ... Ja w ogóle nie umiem dostrzeć SENSU noszenia szelek :-) Quote
madalenka Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Przydaja sie, np. na wycieczki rowerowe, zeby psa na obrozy nie ciagnac. A i jest cos takiego magicznego w szelkach, ze jak je pies nosi to nie ciagnie:D Nie wiem jak to dziala. :cool3: Quote
Sonika Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Nie ma żądnych badań potwierdzających tego, ze coś moze się lekko zmienić w budowie psa podczas noszenia szelek. ;) Wiec to wszystko moze byc pic na wodę. Dobrze dopasowane szelki nie zaszkodzą. A po co szelki? a w takim razie po co obroża? :) Niektórzy wolą to, a inni to drugie. Ja osobiście szeleczki lubie, łatwiej mi się psa kontroluje. Niestety teraz tylko jedne samochodowe posiadam, musze jakieś kupić. ;) Quote
Gazuś Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 A ja jestem jednak za obrożą i to tylko 'dla picu' :-) Pies ma iśc przy nodze na LUŹNEJ smyczy a obroża jest w razie czego. Mówi się, że na szelkach lepiej mieć psa, bo nie ciągnie. Wg mnie lepiej nauczyć nie ciągnięcia na obroży ;-) Mój pies przy rowerze biegał na obroży i ani razu nie napiął nawet smyczy ;-) Inna sprawa jak pies ma CIĄGNĄĆ rower - wtedy szelki, ale nie u młodego psa. Quote
Recommended Posts