Wiza Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Moja sunia gdzieś do 7 miesiąca życia od 2 nosiła szelki, czy to mogło przyczynić sie do mało rozwiniętego frontu? i czy byłto dobry pomysł? Aaa i ja byłam przeciwna szelkom ale rodzice zawsze waliili gadką: -ale ona na onrozy sie dusi :mad::mad::mad: Quote
Tepes Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 nie to nie ma nic wspólnego Bono też od szczeniaka nosił szalki i nic mu się nie dzieje:) Quote
Ania :) Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Moim zdaniem mogło to mieć jakiś wpływ na to ... no, bo (_chyba_) właśnie w tym momencie co Kiara się rozwijała nosiła szelki .. i to mogło jej "przeszkodzić" troszkę w tym .... Słyszałam, ze szczeniaki własnie nie mogą chodzić w szelkach, albo jamniki ... czy bassety. Quote
Tepes Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 ja nie wiem Bono od szczeniaka chodził w szelkach ale tez zależy czy miała regulowane czy nie Bono ma i on nie ma żadnych problemów Quote
Wiza Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 no na początku miała za duże prawie, miała od szczeniaka szelki.. Quote
Tepes Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 No to ja nie wiem ja już mówiłam Bono też od szczeniaka szelki nosił i nic mu nie ma:) Quote
Wiza Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 kiarze tez nic nie ma prócz tego ze ma słabe przedpiersie tzn mało rozbudowane Quote
Ania :) Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ale to, zę ma słabo rozbudowane to od szelek nie jest :P chyba ;] To jest sunia młoda i napewno jej się jeszcze rozbuduje :) Quote
Tepes Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 No to musisz poczekać Bono jak był mały to był taki chucherko teraz to boss jest:PP Quote
cuciola Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 szelki nie sa dla szczeniaka wskazane bo mozna zruinowac lokcie.. a zeby rozbudowac i umiesnic klatke piersiowa najlepsze jest plywanie,nawet godzinka tygodniowo a jak sie da to i wiecej :) Quote
Gazuś Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Myślę, że napewno dużo więcej niż do przedpiersia. PS. Masa psa i to, że jest 'boss' nie świadczy o dobrym froncie :-) Quote
BBeta Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ja słyszałam, że szczeniak nie powinien chodzić w szelkach, bo ma jeszcze miękkie kości i mogą mu się zniekształcać Quote
Tepes Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 mój pies chodził od szczeniaka w szelkach i jest rozwinięty dobrze kalate ma d dobrą kości ma normalne i z łokciami mu się nic nie dzieje więc ja twierdze żę szelki nic nie mają z tym wspólnego Quote
Tepes Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Gazuś napisał(a):Myślę, że napewno dużo więcej niż do przedpiersia. PS. Masa psa i to, że jest 'boss' nie świadczy o dobrym froncie :-) tylko ja nie mówie o masie ze jest boss czyli gruby:/mój pies jest rozwinięty bardzo dobrze w każdym calu sam wet mi powiedział że ma dobra budowę Quote
Gazuś Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 A oceniał go kiedyś ktoś z sędziów/na wystawie/porównując do wzorca? Pies może mieć dobrą budowe jako pies (być zdrowy, dobrze sie ruszać i być 'wzorcowym psem'), ale np jako golden mieć za słabe kątowanie przodu. I stwierdzenie weta o dobrze zbudowanym psie nie ma nic do tego raczej :-) Quote
Gazuś Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 A oceniał go kiedyś ktoś z sędziów/na wystawie/porównując do wzorca? Pies może mieć dobrą budowe jako pies (być zdrowy, dobrze sie ruszać i być 'wzorcowym psem'), ale np jako golden mieć za słabe kątowanie przodu. I stwierdzenie weta o dobrze zbudowanym psie nie ma nic do tego raczej, czy pies ma stromy front :-) Quote
Tepes Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 mój pies nie ma rodowodu ale ja mam znajomą co przechodzi kurs na sędzinę już ma prawie zakończony i poprosiłam ją ale szczerze niech powie jak ocenia mojego psa jej słowa: "Wygląd ogólny:[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Harmonijny [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]o harmonijnym ruchu,mocny Głowa:Duża samcza głowa [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kufa mocna, szeroka i głęboka Szyja:muskularna,sucha Tułów:harmonijny zwarty głeboki żebra dobrze wysklepione lędźwie mocno umięśnione Łapy przednie [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]nogi proste, o mocnej kości [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]łokcie dobrze przylegające. Łapy tylne:[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] Nogi mocne i dobrze umięśnione, dobrze kątowane Ogon dobrze osadzony-na linii grzbietu w ruchu niesiony na linii grzbietu Ruch [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] Pełen mocy i dynamiczny [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kok długi i swobodny [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]bez zbyt wysoko podnoszonych przednich nóg Nos oczwyiście bdb czarny[/FONT][/FONT] Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 bez przesady idealny nie jest...ale jak mówiłam wg mnie szelki nic nie maja do tego:P Quote
Tepes Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 idealny nie jest niestety na tyłeczku odstają mu włosy to jest - w tylnych łapach ma 3 białe pazurki i teraz ma coś z ogonem bo byliśmy na spacerze i na niegu rzucił się lab i on prawie złamał se ten ogon i taki jakby schodek ma ale nosi go jak na golde przystało Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 ee kolory pazurów to nie jest wada, na tyłku odstają mu włosy? Eeee z psem chodzi sie do fryzjera.. "Jeszcze tak idealnego psa nie widzialam ;-)"- To chyba widziałas mało psów, a psów idealnych NIE MA. Quote
Gazuś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Skoro nie ma, to dlaczego sądzisz, że mało widziała? Quote
Recommended Posts