Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Arial]Pitbulka Tekila ma 1,5 roku.Jest silna,młoda,radosna i pełna energii.Pięknie czekoladowo umaszczona z charakterystycznym białym krawacikiem.Suczka prawdopodobnie została porzucona.Widziano ją błąkającą się w okolicach supermarketu na jednym z osiedli mieszkaniowych.Wyłapana ,dzieki pomocy członków lokalnego towarzystwa opieki nad zwierzętami,trafiła do schroniska.Z informacji pracowników schroniska wynika,że jest typowym przedstawicielem swojej rasy.Żywiołowo reaguje na inne zwierzęta:koty i psy.Szuka kontaktu z ludźmi i widać,że miała z nimi dobry i częsty kontakt.Kiedy wolontariusze zajmują się innymi psami na dziedzińcu schroniska,ona przywołuje ich szczekaniem i prosi o zwrócenie na nią uwagi.SZUKAMY DOMU DLA TEKILI!!!Dom,powiniem znać się na prowadzeniu psów tej rasy.Kontakt w sparawie adopcji;604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz m.gorzynska@wp.pl

[/FONT]

Edited by Romka
Posted (edited)

I jeszcze takie zdjęcia Tekili:

Jest bardzo silna.Pomino młodego wieku,pracownicy schroniska mówią,że miała już co najmniej dwa mioty.Podobno suczka ma opiekunkę ale nikt nie zgłosił się po nią i nie szukał jej.Albo zgubiła się albo została porzucona.Stawiam na to drugie.

Edited by Romka
Posted

Zmieniłam wszystko zgodnie z podpowiedzią;) Dziękuję za wątek na niebieskim oraz za ogłoszenie na Tablicy.Miałam 2 telefony.Jeden domek nie nadaje się a drugi nie oddzwonił.

Tekila już po kwarantannie.Pojechała wczoraj na zabieg sterylizacji.

Posted

Tekila od wczoraj w swoim domu.Adopcja ze schroniska.Suczka będzie mieszkać w naszym mieście.I jeśli dobrze kojarzę to poszła do domu małżeństwa z dzieckiem,które szukało łagodnego psa.Pan dzwonił do mnie w sprawie Taszki,małej terierkowatej suczki.W ich domu bylł wcześniej jamnik szorstkowłosy,który odszedł tragicznie.Wybieg przez otwartą bramę wprost na ulicę.Państwo szukali psa do budy na podwórko,z możliwością wejścia do domu.Taszka jest już w domu,więc pan szukał dalej.Kiedy dziś zadzwoniłam do schroniska okazało się,że Tekila już w domu i adoptowało ją małżeństwo z dzieckiem.Opis ludzi pasował do ludzi z którymi rozmawiałam.Jeśli to ten domek to ludzie mieszkają bardzo blisko mnie,może uda się zobaczyć Tekilę.

Zmieniam tytuł wątku.

Posted

Tekila wróciła do schroniska,podobno tolerowała tylko pana.Rodzina w obawie o dziecko przywiozła ją dziś do schroniska.SZUKAMY DALEJ DOMKU DLA TEKILI!

Posted

Tekila pojechała dziś do domu w Szczecinku,nowym opiekunem małej została p.Magdalena Górska,behawiorysta zwierzęcy COAPE,pettsiter COAPE,certyfikowany opiekun zwierząt.
Pani Magdalena prowadzi na FB tę oto stronkę i tam będziemy mogli podglądać naszą Tekilę,teraz Ridę:

https://www.facebook.com/ZaTropemPsa?fref=ts

Nie muszę chyba dodawać,że Tekila będzie mieszkała w domku.Dołączy do gromadki psich domowników,koty też są:lol:.

A oto zdjęcia z ostatniego spaceru z wolontariuszami w schronisku i pierwszego z nową opiekunką.Wrzucam wszystkie,nawet te niewyraźne:

Posted

Romka, jaka cudowna wiadomość!!! to jest super wiadomość. życzę ci takich adopcji jak najwięcej. ..a skąd wytrzasnęłaś taki kontakt? czyżby dziewczyny ze Szczecinka?

Posted

docha napisał(a):
Romka, jaka cudowna wiadomość!!! to jest super wiadomość. życzę ci takich adopcji jak najwięcej. ..a skąd wytrzasnęłaś taki kontakt? czyżby dziewczyny ze Szczecinka?

Magda zgłosiła się do mnie sama:lol: ale wszystko zawdzięczam Jarze,która zrobiła małej wątek na niebieskim.A Magda,która tam zajrzała,zakochała się w małej od pierwszego wejrzenia.Tekila bardzo przypomina jej psa Redzia.:lol:

JARO,DZIĘKUJĘ!!!:lol:
Magdzie już dziękowałam w schronisku.Muszę jeszcze napisać,ze nasze psiaki dostały od Magdy puszki mięsne(dużo!) oraz 2 opakowania przysmaczków.Wszystko się przyda i za wszystko BARDZO DZIĘKUJEMY!!!:lol:

Posted

Wrzucam dalej zdjęcia;

Cała podróż przebiegłą bardzo dobrze.Tekila spała pod kocykiem,a potem zatrzymała się na siusiu i na jedzonko i...dalej spała.Teraz od jakiś 2 godzin jest w domku.Magda pisze,że powitanie przez domowników przebiegało tak jak zaplanowała.:lol:

No to chyba powinnam zmienić tytuł wątku:lol:

Posted

cudownie to wam się wszystko ułożyło. Zajrzałam do Magdy na fb i jej Redzio to jak Tekila. Trzymam kciuki aby wszystko im się ułożyło, aby Tekila pozytywnie przyjęła nowe progi, bo lepiej trafić nie mogła. Taką rasę nie można brać z przypadku. Trzeba mieć podejście do tych psów, tak mi się wydaje. Na chwilę zajrzałam na googlach w hasło pit bull i zaraz wyszłam. to jest okropne co ludzie potrafią z tymi psami zrobić. potworne.

Fajny miałyście dzień:)