Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od-Nowa, nie chciałabym sie tu licytowac:cool3:, ale sądzę, że Lirutek nie umywa sie do Gabi:evil_lol:. Nie widziałaś chyba panicznego strachu.:razz:
Z Lirą chodziłaś przecież na szkolenie, z Gabi byłoby to niemożliwe:shake:

Tylko,że moja Gabi, to sunia po strasznych przejściach, wyciągnieta od debila, który w kamienicy trzymał kilkadzisiąt psów, w wieku 5 mies. trafiła jeszcze do DT, który miał byc dobry, a okazał się garażem , w którym ja cały czas trzymano, a na dodatek był tam jakiś okropny bachor, który dołozył swoje i teraz sunia panicznie boi sie dzieci.:angryy:

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erka:

Od-Nowa, nie chciałabym sie tu licytowac:cool3:, ale sądzę, że Lirutek nie umywa sie do Gabi:evil_lol:.

w takiej kwestii na pewno nie chciałabym się licytowac :shake: ale jeśli chodzi o urode suniek to na pewno!!:evil_lol:

no ale my tu sobie piszemy a jak sprawy u Leosia?

• 2 weeks later...
Posted

Sytuacja z Leonem bez większych przełomów :cool1:

Z Panią trener - kontakt mi się urwał - nie wiem co się stało, wygląda na to, że z jakis powodów moje maile nie docierały do niej (a mam tylko adres mailowy). Już myślałam, że zrezygnowała po tym, jak opisałam zachowanie leośka. Dzis wreszcie sprawa się wyjaśniła = nie dostała ode mnie żadnego listu :shake: Właściwie licze tylko na nią - bo żadnych pomysłów nie mam... Wiem, że nowi opiekunowie bardzo kochają Leona - ale... sami się postawcie w ich sytuacji - nie wiem jak długo jeszcze dadzą radę (na razie o tym nawet nie wspominają!!!- to ja się zamartwiam)

Posted

Trzymamy kciuki,żeby się udało. A jeżeli nic z tego nie wyjdzie, to trzeba będzie może szukać dla niego domu z ogrodem, to dla niego byłoby chyba jedyne rozwiązanie.

Posted

Jakiś kretyn kiedyś zrobił mu krzywdę i teraz psisko ma problemy. Czasem się zastanawiam czy niektórzy ludzie to w ogóle mózg posiadają. Mam nadzieję, że uda się skorygować jakoś zachowanie Leosia i wszystkie jego lęki odejdą w niepamięć.

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Panią Izą (trenerem). Nie jest dobrze, ale Pani Iza mówi, że widziała psy w gorszym stanie. Na razie spędziły dużo czasu wyłącznie na obserwacji zachowań Leona. I wyszło, że to nie jeden problem ale kilka nawarstwiających się. Pierwszy to oczywiście strach. Ale poważniejszy jest ten z agresją w stosunku do facetów i psów. Potem nadpobudliwość. No i oczywiście totalny brak ogłady towarzyskiej :evil_lol: Pani Iza przygotowała cały - indywidualny program i będą realizować. Ale to potrwa - myśli, że nawet do pół roku. Oby wytrzymali - Leon i jego osobista Pani Iza.
Dobre jest to, że pomiędzy Leonem a właścicielką jest mocny związek emocjonalny.
Acha - i Leonek wcale nie jest niejadkiem, tylko jest rozpuszczony!!! Jak nie ma ochoty na suche żarcie to pańcia gotuje. Nie chce gotowanego to szykują kanapeczki wprost do pysia. Jak Leonek czegoś nie chce - to mu odpuszczają - bo to taki biedny piesek i tyle wycierpiał. To strasznie miłe - ale muszą z tym skończyć dla dobra Leona.
No i od tego zaczną treningi - Leon musi się nauczyć słuchać, chodzić na smyczy, itd, itp. Czyli od prostowania relacji pies-właściciel. Dopiero po tym zaczną treningi odczulające na stachy. Długa droga przed nimi...

A swoją drogą... pięknie go rozpuścili w 2 miesiące :roll:

Posted

Oj, to rzeczywiście długa droga przed nimi:roll:. Życzymy powodzenia, a przede wszystkim cierpliwości Pani Izie i trzymamy kciuki :loveu:.

Myślałam,że to jakos szybciej da się załatwić, jakieś cudowne krople Bacha:razz: i Leoś super odważny pies:diabloti:. Ale tak , jak ze wszystkim... nie ma drogi na skróty:cool3:.

Posted

Erko no wstydziłabyś się z tymi kropelkami :mad:
a najlepszy na strachy jest odwazny towarzysz :cool3: pies nie może być? to może sunia :evil_lol:
a tak serio, to mocno trzymam kciuki za Leosia!!!;)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ale cudo :loveu::loveu::loveu: a podobieństwo rzeczywiście uderzające...mam nadzieję, ze więcej takich pięknosci juz nie trzeba będzie ratować. Może reszta znalazła odpowiedzialne domy...

• 3 weeks later...