Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i gdzie te zdjecia????:mad:

a propo kudłaczy - jest do oddania lub go uśpią bo ponoć ugryzł pana - hovawart - pies ok. 2 letni z rodowodem - jeśli by ktoś był zainteresowany podam namiary na weta, który miał go uśpić:shake:

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie macie litości - pół godziny temu wróciłam :roll:

U Leonka - jak widać w porządku.
Zdjęć ze stadem nie udało się zrobić - gość w domu to zbyt duża atrakcja. Wszystko biega, skacze i w takich warunkach nie da się pracować :mad::evil_lol:
Trzeba było pozamykać i dopiero wtedy można było cokolwiek ufocić :roll:
tylko Bercik na jednej fotce pomyka :lol:
Wyoglądałyśmy zęby Leosia - to jest bardzo młody pies. Rok, max 1,5. Nie ma śladu "użytkowania" zębów. Bielutkie, żadnych przytarć. Jakby dopiero po wymianie :cool1: Ma trochę nieproporconalnie duży łeb do klaty. Jakby się jeszcze rozwijał. I z zachowania głupolek :evil_lol: Skacze na ludzi, Kinga oducza go tego zachowania, bo może to być niemile widziane.
Świetny stróż - nie wpuści nikogo. Mnie też nie chciał :mad:
Potwornie linieje. Po prostu sypie się. Wyczesana reklamówka podszerstka... a i drugą też można by uzbierać. Z czesaniem już trochę lepiej, bo na początku uciekał na widok szczotki.
Z jedzeniem bez zmian. Je, ale dzieli na dużo mniejszych porcji. Je chrupy.
Naprawdę bardzo fany pies. Ale raczej do domu z ogrodem. Lubi przebywać w domu, ale i tak woli siedzieć w ogrodzie.

Posted

po prostu to takie duże dzieco!!!!:loveu::loveu::loveu: cudne zdjecia - szczególnie duży Leoś i małe dziecko - cudowne!!!! Ale widac jak odżył, i sierść ładnie uczesana - dzięki!!!!!:loveu:

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: jaki on śliczny, taka zmiana, że przez chwile się zastanawiałam czy to Leoś :evil_lol:
Pięknieje z dnia na dzień :loveu: Futerko wyczesane a te oczy, takie szcześliwe widać, że Leosiowi niczego nie brakuje :loveu:

Posted

cudowny psiak z tego Leosia...
gdybym miała dom z ogrodem na pewno bym się o niego starała...;-)
Leosiu domku życzę, tego naj, naj, naj ukochańszego...:-)

Posted

:-o
Cudowny, cudowny, cuuuuuuuudoooooooownyyyyyy:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
szkoda, że nie mam jesszcze ogrodzenia na działce.....:roll:

Posted

plakacik: pobralam, porozwieszam. Troche to daleko, bo nad morzem w Gdyni, ale probowac warto! Jest przepiekny:crazyeye: :p [quote name='Jagienka']Jakby ktoś miał ochotę... na prośbę Pani Ewy
Plakat...
http://upload.miau.pl/3/16360.doc
P.S. Nie widziałam nigdzie tak stricte o lesie i sznurze, ale tak między wierszami gdzieś mi przemknęło...

Posted

Spokojnie - w łykend miałam transfer podhalanki z Bydgoszczy + promocja. Na promocji dostaliśmy małego czarnego szczyniorka. I trzeba to było gdzieś rozlokować. Sytuacja opanowana :evil_lol:

A Leon - szczepienie się odwlekło, bo Leon nadal troszkę pokasłuje. Myślałyśmy, że to od robali. Ale chyba nie, bo jest odrobaczony i nadal kaszle. Nie bardzo, ale musze go zawieźć do weta. I miałam to zrobić jutro po południu. Wieczorem jestem umówiona z ew. nowymi opiekunami Leosia. Nie wiem czy zdążę załatwić weta wcześniej :cool1:
A ludzie bardzo fajni - mam nadzieję, że coś dobrego z tego wyjdzie.
Trzymać kciuki!

a fotek nie będzie :shake: mój aparat poległ :angryy:

Posted

Camara napisał(a):
Spokojnie - w łykend miałam transfer podhalanki z Bydgoszczy + promocja. Na promocji dostaliśmy małego czarnego szczyniorka. I trzeba to było gdzieś rozlokować. Sytuacja opanowana :evil_lol:

A Leon - szczepienie się odwlekło, bo Leon nadal troszkę pokasłuje. Myślałyśmy, że to od robali. Ale chyba nie, bo jest odrobaczony i nadal kaszle. Nie bardzo, ale musze go zawieźć do weta. I miałam to zrobić jutro po południu. Wieczorem jestem umówiona z ew. nowymi opiekunami Leosia. Nie wiem czy zdążę załatwić weta wcześniej :cool1:
A ludzie bardzo fajni - mam nadzieję, że coś dobrego z tego wyjdzie.
Trzymać kciuki!

a fotek nie będzie :shake: mój aparat poległ :angryy:

Ale szczęście Cię spotkało jeszcze szczenior w pakiecie :evil_lol:
Super wieści, oczywiście oprócz tego kaszlu. A co z apetytem, poprawił się choć troszkę? Szkoda, że nie będzie fotek, jakoś to przeżyję. Mam nadzieję, że domek wypali i Leoś będzie już szczęśliwy do końca swoich dni :loveu: Widzę, dziewczyny że działacie w ekspresowym tempie. Gratulacje, u nas adopcje niestety stoją w miejscu :shake:

Posted

No to.... Leon (obecnie Leo) spędza pierwszą nockę w swoim nowym domu :p

Jestem trochę zaskoczona obrotem sprawy, bo rodzina przyjechała tylko go poznać... i nie chciała jechać bez niego :evil_lol: A ponieważ ludzie bardzo mi się podobali... uległam, choć plany były nieco inne. Jutro Leo idzie do weta - ale już z nową panią. Mieszka w Nowej Hucie. W dużym mieszkaniu ze swoim Państwem i ich 8-letnim synkiem. Przyjechali w komplecie i jeszcze z babcią. Leo pokazał cały repertuar: oszczekał pana, poskakał na powitanie pań a potem zalizał wszystkich na śmierć :evil_lol: Państwo mieli już wcześniej duże psy - dużą rudą sunię, a babcia dobermana. Myślę, że sobie poradzą z Leo, ale na wszelki wypadek nie puszczać kciuków!!! Umowa adopcyjna podpisana.

a Kinga przesadza - Leo wyraźnie się zaokrąglił. Wprawdzie kości miednicy nadal sterczą ale brzuch już nie jest zapadnięty. I co najważniejsze - dziś już nie kaszlał. Zaglądałyśmy w gardzioł - wygląda dobrze. Czyli to jednak były robale - wczoraj dostał ponownie tabletki.
Pod koniec tygodnia jadę w odwiedziny ;) (i sprawdzenie szczepienia :evil_lol:)

Acha - nie macie drugiego Leona? został mi do zagospodarowania bardzo fajny dom w Poznaniu :cool3:

Posted

Świetna wiadomość :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: Kochany Leonek, jednak los się do niego uśmiechnął. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy w nowym domku. Camaro czy mogę liczyć na fotki ?? :razz: Może nowy domek zrobi mu jakąś sesję :modla: . Leoś kanapowcem-na proszę. A jak z facetami przekonał się, ze nie wszyscy są potworami ? Wszystko dziewczyny dzięki wam. Gdyby nie wasza pomoc Leonka pewnie już by nie było :-( Czekamy na wieści z nowego domku :cool3:

Posted

Jeszcze raz dziękujemy niezawodnym dziewczynom z Krakowa za pomoc!!!:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Drugiego Leosia na razie nie mamy:razz: , chociaż jest troszkę podobny duży pies, ale krótkowłosy i już kilkuletni.

Jest napraqwdę duży i w wielkiej potrzebie, bo nowi właściciele hurtowni . na terenie której przebywa, mają przywieźć tam dwa pittbule i nie wiadomo, co się wtedy stanie z tym psiakiem.
Jest bardzo łagodny, miły, taka trochę ciapa.

Posted

:multi: :multi: :multi: świetna wiadomość :multi: :multi: :multi:
Leo Tobie życzę szczęścia i ogromu miłości w nowym domku :loveu:
dziewczyny-dobra i fachowa robota :loveu:

Posted

Camara napisał(a):
No to.... Leon (obecnie Leo) spędza pierwszą nockę w swoim nowym domu :p

Jestem trochę zaskoczona obrotem sprawy, bo rodzina przyjechała tylko go poznać... i nie chciała jechać bez niego :evil_lol: A ponieważ ludzie bardzo mi się podobali... uległam, choć plany były nieco inne. Jutro Leo idzie do weta - ale już z nową panią. Mieszka w Nowej Hucie. W dużym mieszkaniu ze swoim Państwem i ich 8-letnim synkiem. Przyjechali w komplecie i jeszcze z babcią. Leo pokazał cały repertuar: oszczekał pana, poskakał na powitanie pań a potem zalizał wszystkich na śmierć :evil_lol: Państwo mieli już wcześniej duże psy - dużą rudą sunię, a babcia dobermana. Myślę, że sobie poradzą z Leo, ale na wszelki wypadek nie puszczać kciuków!!! Umowa adopcyjna podpisana.

a Kinga przesadza - Leo wyraźnie się zaokrąglił. Wprawdzie kości miednicy nadal sterczą ale brzuch już nie jest zapadnięty. I co najważniejsze - dziś już nie kaszlał. Zaglądałyśmy w gardzioł - wygląda dobrze. Czyli to jednak były robale - wczoraj dostał ponownie tabletki.
Pod koniec tygodnia jadę w odwiedziny ;) (i sprawdzenie szczepienia :evil_lol:)

Acha - nie macie drugiego Leona? został mi do zagospodarowania bardzo fajny dom w Poznaniu :cool3:

rewelacja:loveu:
mamy leona-ale pewnie o niej wiesz..suczka piekna leonkowa z wspanialym charakterem:loveu:
A Leo zycze duzo szczescia,ciesze sie ze znalazl domcio:loveu:.Nowi ludzie na pewno dadza mu rade:)