Aireedhelien Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Najlatwiej zamknac komus usta :evil: sluszne stwierdzenie. rzucilo mnie na kolana ;) poza tym zgadzam sie z poprzednikami TYLKO Z RODOWODEM. sama kupilam rosi bez rodowodu bo nie widzialam roznicy miedzy rodowodowym psem i nie. teraz kiedy troche sie podszkolilam jestem pewna kolejny piech (a raczej suczka) tylko z papierami. dla mojego i jej dobra. pies to przyjaciel na wiele, wiele lat - warto w niego zainwestowac. na przyjaciolach sie nie oszczedza !!!! Quote
Abi Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Ja tez wcale nie myslalam o psie z rodowodem, wydawaly mi sie "lepsze", bardziej wymagajace i mniej oddane wlascicielowi i dlatego moj pierwszy pies byl kundelkiem, szczeniaczkiem ze schroniska. Zyl krotko i umarl na parwowiroze, ktora zarazil sie w azylu. Kolejny pies tez mial byc ze schroniska, ale moj brat chcial psa rasowego. Spodobal mi sie ten pomysl, ale zarzeklam, ze napewno nie bedzie to pies z rodowodem. Przypadek sprawil, ze tym psem zostala moja nie zyjaca juz bokserka - calkiem przypadkiem bokserka i calkiem przypadkiem z rodowodem. Hodowczyni sprzedala mi ja za 1/3 ceny, bo uwierzyla mi, ze pies bedzie mial u nas bardzo dobrze :D . A potem juz nie bylo mowy by wziac psiaka bez rodowodu :D :D :D . Tak wiec oswiadczam :wink: , ze pies z rodowodem to super przyjaciel, bardzo oddany wlascicielowi, z ktorym mozna pojechac na wystawe, na zawody, na grzyby, poplywac na kajaku, mieszkac pod namiotem, jezdzic na rowerze, a nawet biegac po gruzach - a zarazem ma sie kumpla o wymarzonej urodzie :D :D :D Ja mam juz na sumieniu kilka osob, ktore namowilam na kupno psa z rodowodem i nie zaluja :D :D :D Pozdrawiamy. Quote
Anabelle Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Abi napisał: Najlatwiej zamknac komus usta Takie jest i moje zdanie Zgadzam się z wami :klacz: Quote
marmar Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 A wet, ktory polecil ci hodowle byl niekompetentny, skora twoja suczka jak tylko znalazla sie w twoim domu walczyla o zycie (z powodu chorob o ktorych pisalas) Facetka jezdzila z yorkami do innego weta i tam polecono jej karme sucha dla szczeniaka od 6 tyg.jak wiecie weci sie upieraja aby psiak był karmiony tylko sucha karma ,bo jest najlepsza itd.moim zdaniem niekompetenta to była wetka która dała te sucha karme i jak to pozniej sami nasi weci ustalili okazalo ,ze karma byla bez atestu i tak do konca nie wiedza jakiego pochodzenia :evil: Tak tez podala te karme jak i yorkom tak i mlodym boksiakom ,mialam zlosci i rozne podejrzenia i nie tylko ja ,ale weci nasi ,ze to byla w calosci wina tej hodowczyni ,ze cos ukrywa ,ze musiala je albo odrobaczyc podwojnym srodkiem ,jak i to ze po zwymiotowaniu to "cos "było koscia(jak sie pozniej okazalo byla to sucha karma niestrawiona).Nasi weci skontaktowali sie z tamta wetka i sprawe sobie wyjasnili dosc konkretnie ,oczywiscie byli zli na hodowce ,ze przynajmniej nie zasiegnela konsultacji u nich na temat karmy u tak malego szzceniaka,byli zli ze polecili mi te babke,ale po wyjasnieniu sprawy z wetka (ta co sprzedala te karme)sprawa sie wyjasnila i zostala rozwiazana,tyle pokrotce wyjasnien :D Quote
Abi Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 Tak Marmar, ale to co piszesz jest tylko potwierdzeniem, ze nie nalezy ufac pseudohodowcom, bo konsekwencje tego moga byc tragiczne :evil: . Quote
sylwiaskalska Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 No to mi się dostało :( . Oczywiście że może być wałkowany temat ale pod warunkiem ze każdy wyraża swoje opinie bez uniesień, czyli normalna dyskusja, a niestety (nie mówie tu o kimś konkretnie) czasami czytając posty w innych grupach dochodziło do zbyt ostrej wymiany zdań :cry: To wszystko bo nie chce schodzić sama z tematu :oops: A zapomniałabym :oops: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET No teraz się podlizałam :) Quote
AGI Posted March 8, 2004 Author Posted March 8, 2004 Ja tez dolaczam sie do zyczonek, wszystkiego naj naj drogie KOBITKI :) Quote
marmar Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 No to mi się dostało . Oczywiście że może być wałkowany temat ale pod warunkiem ze każdy wyraża swoje opinie bez uniesień, czyli normalna dyskusja, a niestety (nie mówie tu o kimś konkretnie) czasami czytając posty w innych grupach dochodziło do zbyt ostrej wymiany zdań Popieram ,kazdy ma prawo do swojego zdania i nalezy je szanowac bez wzgledu czy sie z nim zgadzamy. :D Tez dołaczam sie do zyczonek!!!!!!!!!!!!!! Quote
Abi Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 Ja rowniez do zyczonek sie dolaczam, wszystkiego , wszystkiego co najlepsze :D :D :D Pamietajcie - dyskusja to wymiana zdan, wiec troszke emocji byc musi - bez wulgaryzmow i wyzwisk oczywiscie. Quote
Recommended Posts