Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś się szykuje do Szombathely?

I termin: 21.05.2007
II termin: 21.06.2007

za pierwszego psa : 40 euro (50) - w nawiasie opłata za II termin
za następnego: 35 euro (45)
płatne na miejscu: 55 euro
baby, szczenięta, weterani : 25 euro

Płatne :
MKKB Szombathely:
Conto Number: 10300002-28004048-00003285

Adres:
MEOE Szombathely Önálló Jogú Szervezete :
9701 Szombathely, Pf.: 200
Phone/fax : +36 94/438-078

Sędziowie:
Szombathely CACIB 30.07.2005 (saturday)
Chief judge: Harsányi Péter

FCI Group I.
Magyar pásztorok - Korózs Gábor
Angol pásztorok - Jozef Hartich (D)
Border collie, Tervueren, Groenendale, Malinois, Lakenois, Ausztrál juhászkutya - Dr. Jose Cabral (P)
Német j., Briard, Beauceron, Flandriai bouvier, Berger de pyrenées, Délorosz juhászkutya, Svájci fehér juhászkutya, Polski owcz.nizinny, Podhalanski,Bergamasco, Fel nem sorolt fajták - Szvetlana Radjuk (Bel)

FCI Group II.
Schnauzerek, Újfoundlandi, Landseer - Antonio Jose Amaral (P)
Boxer, Rottweiler, Dogo canario, Dogo mallorquin, Mastin los pireneos - Pascual Asensi Peinado (E)
Dobermann, Német dog, Bullmastiff, Mastiff, Bordeauxi dog - Dr. Salvatore Tripoli (I)
Pinscherek, Orosz fekete terrier Kaukázusi j.Középázsiai, Moszkvai őrkutya. Sarplaninac, Hovawart, Pyreneusi hegyikutya, Tibet mastiff, Fila brasilerio, Tosa inu - Bojan Matakovic (CRO)
Angol bulldog, Argentin dog, Mastino nap, Cane corso - Dr. Alfredo Alessandri (I)
Leonbergi, Berni pásztor, Egyéb svájci fajták - Dr. Jakkel Tamás
Bernáthegyi, Shar pei - Keith Lovell (AUS)

FCI Group IX.
Uszkárok - Aradi Csilla
Francia bulldog, Boston terrier, Shi tzu, lhasa apso - Keith Lovell (AUS)
Máltai s. Bichon poil frise, Bichon havanais, Coton de tulear, Bolognese, Cavalier king charles spániel, King charles spániel., Papillon, Phalene, Japán chin - Denis Kuzelj (SLO)
Tibet terrier, Tibet spániel,K�*nai mezetlen kutya, Mopsz, Pekingi palota, Chi hua hua, Löwchen, Griffonok - Dr. Roberto Schill (RO)

Szombathely CACIB 31.07.2005 (sunday)
Chief judga: Harsányi Péter
FCI Group III.
Bull tip. Terrierek - Korózs András
Airedale,Welsh, Ír,Kerry blue, Lakeland, Soft coated wheaten, Border, Bedlington, Parson russel, Jack Russel terrier - Keith Lovell (AUS)
Yorkshire terrier, Fox terrier, Jagd, Manchester, Dandie dinmond, Cesky, Sky, Cairn, Norfolk, Norwich, Silky, Ausztrál terrier - Dr. Bojan Matakovic (CRO)
Skót, West highland white terrier - Dr. Salvatore Tripoli (I)

FCI Group IV.
Tacskók - Dr. Alfredo Alessandri (I)

FCI Group V.

Husky, Malamut,Samoyed, Akita inu, Shiba, Amerikai akita, Lajkák, Basenji, Egzotikus fajták - Pascual Asensi Peinado (E)
Chow chow, Spitzek - Denis Kuzelj (SLO)

FCI Group VI.
Erdélyi kopó - Dr. Jakkel Tamás
Dalmata - Dr. Salvatore Tripoli (I)
Basset hound, Beagle, Rhodesian ridgeback, Szlovák kopó, Hannoveri véreb, Bloodhound, Fel nem sorolt fajták - Dr. Jose Cabral (P)

FCI Group VII.
Magyar vizsla rövid és drótsz - Dr. Jakkel Tamás
Német vizsla, Weimaraner, Olasz vizsla, Epagneul breton, Münsterlandi, Cesky fousek - Dr. Salvatore Tripoli (I)
Pointer, Angol szetter, Gordon szetter, Ír szetter - Antonio Jose Amaral (P)

FCI Group VIII.
Golden retriever,Labrador retriever, Flat coated retriever - Denis Kuzelj (SLO)
Angol cocker, Amerikai cocker, Clumber, Welsh springer spániel - Antonio Jose Amaral (P)
Lagotto romagnolo, Kooikerh, Cao de aqua port., fel nem sorolt fajták - Dr. Salvatore Tripoli (I)

FCI Group X.
Magyar agár, Whippet, Kis olasz agár - Dr. Jakkel Tamás
Afgán agár, Barsoi, Ír farkas, Deerhound, Saluki, Sloughi, Azawakh, Angol agár, Lengyel agár - Branislav Raic (SLO)

Więcej informacji, formularze zgłoszeniowe etc. na STRONIE

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korciło mnie zeby się wybrać na te wystawy i rozpocząć dorosły championat, ale uznałam że dam młodemu trochę czasu aby nieco zmężniał.
Będziemy mocno trzymać za Was kciuki!!!

Posted

Sylvia_76 napisał(a):

Będziemy mocno trzymać za Was kciuki!!!

Dziękujemy :lol: , bo troszkę mamy stracha przed tym włoskim sędzią :roll: .

Elitesse napisał(a):
ja czekam na potwierdzenie zgloszenia
to juz moja 3 wyprawa do szombathely bedzie :)

I jak wrażenia organizacyjne?

Posted

bardzo dobre !! 2 lata temu mielismy co prawda problem ze znalezieniemmiejsca wystawy ale w zeszlym roku juz bylo sporo oznaczen
wystawa na powietrzu ale ringi pod wielkimi namiotami wiec nie jest zle, jest gdzie psa wyprowadzic, brak kolejek w sekretariacie, sporo stoisk, parking blisko ringow

Posted

Elitesse napisał(a):
bardzo dobre !! 2 lata temu mielismy co prawda problem ze znalezieniemmiejsca wystawy ale w zeszlym roku juz bylo sporo oznaczen
wystawa na powietrzu ale ringi pod wielkimi namiotami wiec nie jest zle, jest gdzie psa wyprowadzic, brak kolejek w sekretariacie, sporo stoisk, parking blisko ringow

masz jakieś namiary na nocleg gdzie można z psami ?

• 2 weeks later...
Posted

Elitesse jako stara wyjadaczka powinna napisać, że ta wystawa jest zawsze skombinowana z wystawą w Oberwart w Austrii, w ten sposób, że rasy wystawianae w sobotę na jednej są w niedzielę na drugiej i na odwrót. Pomiędzy miejscowościami jest około 40 km i granica. Tak że jest możliwość zrobienia 2 CACIB-ów jak ktoś myśli o Interchampionacie dla swoich psiaków.Teraz to już chyba musztarda po obiedzie te informacje, bo chyba już zgłoszenia zamknięte.

Posted

Ja zakładałam wątek :lol: i przyznam że dla mnie jest znaczniej wygodnie żeby były dwa osobne, bo akurat ja się wybieram w ten wekend (21-22.07) do Szombathely i Mlada Boleslav (tu też rasy się nie pokrywają dniami, a Mlada Boleslav mam akurat w drodze powrotnej do domu). Przecież wystarczyło podać tu informacje w pojedyńczym poście z odnośnikiem do wątku o wystawie w Oberwart. Ja akurat nie jestem nią zainteresowana, więc i taki post się nie pojawił.

Posted

Marihuana napisał(a):
My jestesmy i w Szombathely i Oberwarcie. Bylismy 2 lata temu wrocilismy z CACIBEm i BOB i nastepnego dnia Reserve Cacib.

masz może stawke grzywek z zeszłego roku:lol:

Posted

karenina napisał(a):
No własnie ja tez nie mam papierowego potwierdzenia. Wegrzy sie coś nie spieszą stanowczo ..

ja jutro zadzwonie bo też nie mam potwierdzenia:mad:

Posted

Ja też sie dodzwonilam. Wszystko okey, psy zgłoszone, tylko jeden psiak ktory był zgłoszony do klasy baby zostal zgłoszony do posredniej???? Na szczescie dało sie to jeszcze zmienic:)

AiK, jutro postaram ci podac stawke.

Posted

Marihuana napisał(a):
Ja też sie dodzwonilam. Wszystko okey, psy zgłoszone, tylko jeden psiak ktory był zgłoszony do klasy baby zostal zgłoszony do posredniej???? Na szczescie dało sie to jeszcze zmienic:)

AiK, jutro postaram ci podac stawke.

z góry dziękuję:lol: