choba Posted June 14, 2014 Author Posted June 14, 2014 Romina_74 napisał(a):a czy coś słychać w sprawie adopcji przez Pana od "stawów"? Nic nie słychać Quote
Patrycja* Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Romina_74 napisał(a):a czy coś słychać w sprawie adopcji przez Pana od "stawów"? Pytałam P.Ani i faceta nie było niestety. Ale będę do niego dzwonić w tym tygodniu to zapytam. Quote
choba Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 Patrycja* napisał(a):Pytałam P.Ani i faceta nie było niestety. Ale będę do niego dzwonić w tym tygodniu to zapytam. Możesz zapytać, ale nie namawiaj go specjalnie ;) Nie mam nic do faceta, ale tak sobie pomyślałam, że rybki mogłyby nie być zadowolone z Atosa pływającego z nimi :eviltong: A poza tym mimo wszystko wolałabym dla niego coś bliżej i bardziej w domu niż w lesie... Quote
choba Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 (edited) A ten weekend był dla Atosa pracowity. W oba dni braliśmy udział w Leśnym Pikniku Rodzinnym. W sobotę Atos jechał w samochodzie - grzecznie siedział w bagażniku, aż do momentu, kiedy zaczęliśmy wysiadać. Wtedy przeskoczył na tylne siedzenia i wyszedł (kulturalnie :eviltong:) przez drzwi ;) W sobotę było mało ludzi, bo i pogoda marna. Trochę pokazaliśmy agility, byliśmy też na spacerze, gdzie nas totalnie zlało i wracaliśmy biegiem pod namiot ;) Atosowi się podobało na pewno bardziej niż mnie :eviltong: Za to dzisiaj chłopak robił furorę :D Został naszym drugim mistrzem agility - jest na podobnym poziome co Harry ;) A że jest duży, to robi jeszcze większe wrażenie. Ludzi trochę było, to i pieszczot się chłopakowi dostało ;) Kilka osób stwierdziło, że jakby mogli, to by go wzięli. Tylko że nie mogli - a szkoda. Poznaliśmy też panią z hodowli spanieli, która obiecała udostępnić Atosa na swoim profilu. Może mu się poszczęści ;) Moja zmoknięta psina z soboty I niezmoknięta z dzisiaj ;) [video=youtube;E1VhpZjaLKY]https://www.youtube.com/watch?v=E1VhpZjaLKY&feature=youtu.be[/video] Kasiu, mogłabym prosić o zmianę opisu? :) Dość duży pies w typie owczarka z zabawnie klapniętymi na bok uszami. Ma ok. 60 cm w kłębie i waży 26 kg. Do schroniska trafił po śmierci właściciela. Mimo swojego już nie tak młodego już wieku jest bardzo energiczny i czasami zachowuje się jak szczeniak. Do ludzi jest nastawiony pozytywnie, ale potrzebuje trochę czasu, żeby poznać człowieka. W pierwszych kontaktach często bywa nieufny. Do tego jest dość terytorialny i na swoim terenie może negatywnie reagować na obcych. Jak już kogoś pozna, to uwielbia być głaskany, bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Chętnie bawi się z opiekunem, ale nie przepada za zabawkami. Bardzo przywiązuje się do ludzi i nie lubi, kiedy jego " ludzkie stado" się rozchodzi - wtedy piszczeniem i szczekaniem próbuje połączyć znów grupę. Z innymi psami pozostaje w dobrych kontaktach - chętnie się wita, unika konfliktów. W przypadku ewentualnej kłótni woli się wycofać, niż wchodzić z nim w bójkę. Lubi czasami pobiegać z innymi psami, ale niespecjalnie wie, jak się z nimi bawić. Na smyczy trochę ciągnie, zwłaszcza, kiedy nie idzie pierwszy. Zdarza mu się łapać smycz zębami i próbować się nią przeciągać. Jest posłuszny i pojętny, spuszczony ze smyczy trzyma się opiekuna. Zna komendy siad, leżeć i podaj łapę. Trenuje też agility. Kontakt: bea993@gmail.com, 506-303-962 Edited June 15, 2014 by choba Quote
Romina_74 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Atos pogodynka :) Od razu widać sobotę i niedzielę pogodową w jego wydaniu ;) Quote
choba Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Atos jest sławny - całe 3,5 sekundy dla niego :P 2:24-2:27 ;) [video=youtube;s5jwrkqNlrY]https://www.youtube.com/watch?v=s5jwrkqNlrY[/video] Quote
aniah Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 choba napisał(a):Atos jest sławny Ty też :D Przecież on tam robił największą furorę ;) Quote
choba Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 aniah napisał(a):Ty też :D Ja się nie liczę :eviltong: Żeby tylko moja gwiazda w końcu znalazła super dom ;) Quote
choba Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 Wrzucę jeszcze kilka fotek autorstwa innych fotografów ;) Dziękujemy :) Dobre było to ciacho ;) Quote
aniah Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 choba napisał(a):Żeby tylko moja gwiazda w końcu znalazła super dom ;) Na pewno znajdzie ;) Quote
Romina_74 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 To świetne :) https://lh5.googleusercontent.com/-M1aoiXYbn7Q/U6CdpXmr76I/AAAAAAAD4_g/xmuvAvhgYlY/s640/20140615-DSC_0158.jpg Quote
choba Posted June 22, 2014 Author Posted June 22, 2014 Uwaga, panie i panowie! :D Atos od dzisiaj w nowym domu! :D Szczęście uśmiechnęło się do mojej gwiazdy i dzisiaj na akcji został wypatrzony :) Jego nowa właścicielka spędziła z nami dobre parę godzin i Atos przyzwyczaił się już do niej. Poznał też innych ludzi, których będzie teraz często widywał, w tym rodziców dziewczyny i swojego drugiego opiekuna. Bo Atos będzie mieszkał w mieszkaniu w Chorzowie, ale żeby nie spędzał zbyt dużo czasu sam, jak opiekunka będzie w pracy, ma mieć zapewnione wycieczki do Wesołego Miasteczka ;) Bo tam właśnie pracuje jego "współopiekun". Oprócz tego ma też obiecane spacery do parku, wyjazdy nad jeziora i inne atrakcje :) Rozmawiałam z nowymi właścicielami (i rodzicami) naprawdę dużo i mogę spokojnie stwierdzić, że Atosowi będzie dobrze :) A tu jeszcze z chustką "Szukam domu" :) Quote
BlauPanda Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 To świetna wiadomość:multi: i życzę Atosowi powodzenia w nowym domu. Quote
saphira18 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 o to się szczęście uśmiechnęło :D Powodzenia Atos! Quote
ania91sc Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Ale wspaniała wiadomość!!! :) Powodzenia Atos :) Quote
aniah Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Robiąc taką furorę, ktoś w końcu musiał zwrócić na niego większą uwagę ;) Z tego co mówisz, to naprawdę super dom :) Quote
choba Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 Dostałam właśnie mmsa od Dominiki ;) Atos już wyczesany i wykąpany. Zaprzyjaźnił się ze świnką morską i zajmuje w nocy pół łóżka. A dowody poniżej :eviltong: Quote
Recommended Posts