Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romina_74 napisał(a):
a czy coś słychać w sprawie adopcji przez Pana od "stawów"?

Pytałam P.Ani i faceta nie było niestety. Ale będę do niego dzwonić w tym tygodniu to zapytam.

Posted

Patrycja* napisał(a):
Pytałam P.Ani i faceta nie było niestety. Ale będę do niego dzwonić w tym tygodniu to zapytam.

Możesz zapytać, ale nie namawiaj go specjalnie ;) Nie mam nic do faceta, ale tak sobie pomyślałam, że rybki mogłyby nie być zadowolone z Atosa pływającego z nimi :eviltong: A poza tym mimo wszystko wolałabym dla niego coś bliżej i bardziej w domu niż w lesie...

Posted (edited)

A ten weekend był dla Atosa pracowity. W oba dni braliśmy udział w Leśnym Pikniku Rodzinnym. W sobotę Atos jechał w samochodzie - grzecznie siedział w bagażniku, aż do momentu, kiedy zaczęliśmy wysiadać. Wtedy przeskoczył na tylne siedzenia i wyszedł (kulturalnie :eviltong:) przez drzwi ;)

W sobotę było mało ludzi, bo i pogoda marna. Trochę pokazaliśmy agility, byliśmy też na spacerze, gdzie nas totalnie zlało i wracaliśmy biegiem pod namiot ;) Atosowi się podobało na pewno bardziej niż mnie :eviltong:

Za to dzisiaj chłopak robił furorę :D Został naszym drugim mistrzem agility - jest na podobnym poziome co Harry ;) A że jest duży, to robi jeszcze większe wrażenie. Ludzi trochę było, to i pieszczot się chłopakowi dostało ;) Kilka osób stwierdziło, że jakby mogli, to by go wzięli. Tylko że nie mogli - a szkoda. Poznaliśmy też panią z hodowli spanieli, która obiecała udostępnić Atosa na swoim profilu. Może mu się poszczęści ;)

Moja zmoknięta psina z soboty

I niezmoknięta z dzisiaj ;)

[video=youtube;E1VhpZjaLKY]https://www.youtube.com/watch?v=E1VhpZjaLKY&feature=youtu.be[/video]

Kasiu, mogłabym prosić o zmianę opisu? :)

Dość duży pies w typie owczarka z zabawnie klapniętymi na bok uszami. Ma ok. 60 cm w kłębie i waży 26 kg. Do schroniska trafił po śmierci właściciela. Mimo swojego już nie tak młodego już wieku jest bardzo energiczny i czasami zachowuje się jak szczeniak.
Do ludzi jest nastawiony pozytywnie, ale potrzebuje trochę czasu, żeby poznać człowieka. W pierwszych kontaktach często bywa nieufny. Do tego jest dość terytorialny i na swoim terenie może negatywnie reagować na obcych. Jak już kogoś pozna, to uwielbia być głaskany, bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Chętnie bawi się z opiekunem, ale nie przepada za zabawkami. Bardzo przywiązuje się do ludzi i nie lubi, kiedy jego " ludzkie stado" się rozchodzi - wtedy piszczeniem i szczekaniem próbuje połączyć znów grupę.
Z innymi psami pozostaje w dobrych kontaktach - chętnie się wita, unika konfliktów. W przypadku ewentualnej kłótni woli się wycofać, niż wchodzić z nim w bójkę. Lubi czasami pobiegać z innymi psami, ale niespecjalnie wie, jak się z nimi bawić.
Na smyczy trochę ciągnie, zwłaszcza, kiedy nie idzie pierwszy. Zdarza mu się łapać smycz zębami i próbować się nią przeciągać. Jest posłuszny i pojętny, spuszczony ze smyczy trzyma się opiekuna. Zna komendy siad, leżeć i podaj łapę. Trenuje też agility.
Kontakt: bea993@gmail.com, 506-303-962

Edited by choba
Posted

Atos jest sławny - całe 3,5 sekundy dla niego :P

2:24-2:27 ;)
[video=youtube;s5jwrkqNlrY]https://www.youtube.com/watch?v=s5jwrkqNlrY[/video]

Posted

Uwaga, panie i panowie! :D Atos od dzisiaj w nowym domu! :D

Szczęście uśmiechnęło się do mojej gwiazdy i dzisiaj na akcji został wypatrzony :) Jego nowa właścicielka spędziła z nami dobre parę godzin i Atos przyzwyczaił się już do niej. Poznał też innych ludzi, których będzie teraz często widywał, w tym rodziców dziewczyny i swojego drugiego opiekuna. Bo Atos będzie mieszkał w mieszkaniu w Chorzowie, ale żeby nie spędzał zbyt dużo czasu sam, jak opiekunka będzie w pracy, ma mieć zapewnione wycieczki do Wesołego Miasteczka ;) Bo tam właśnie pracuje jego "współopiekun". Oprócz tego ma też obiecane spacery do parku, wyjazdy nad jeziora i inne atrakcje :) Rozmawiałam z nowymi właścicielami (i rodzicami) naprawdę dużo i mogę spokojnie stwierdzić, że Atosowi będzie dobrze :)

A tu jeszcze z chustką "Szukam domu" :)

Posted

Robiąc taką furorę, ktoś w końcu musiał zwrócić na niego większą uwagę ;) Z tego co mówisz, to naprawdę super dom :)

Posted

Dostałam właśnie mmsa od Dominiki ;) Atos już wyczesany i wykąpany. Zaprzyjaźnił się ze świnką morską i zajmuje w nocy pół łóżka. A dowody poniżej :eviltong: