Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pumcia02']Nie, nie rozsyłałam. Nie mam na to czasu. żeby na dogo można było kilku adresatów zamieszczać, to miałoby sens. A tak po jednym, to trwa godzinami... Mam ok 60 psów do ogłaszania, a robię to sama :(
Zaraz wyślę pw, będę wdzięczna.
Ja trafiłam tu z Twojego zaproszenia
Mogę go rozesłać tylko muszę wiedzieć do kogo go już wysyłałaś żeby nie dublować wysyłki.
Korzystałaś może z tej listy? http://www.dogomania.pl/forum/threads/241780-komu-mo%C5%BCna-wysy%C5%82a%C4%87-zaproszenia/page37

Posted

[quote name='margoth137']zaglądam na zaproszenie do suńci:)

Witamy :)

[quote name='b-b']Wpłaciłam 15zł ale pewnie dopiero w poniedziałek dojdzie.

Dziękuje. To zostaje 20zł. A potem zbierać na kolejny miesiąc.

[quote name='b-b']Ja trafiłam tu z Twojego zaproszenia
Mogę go rozesłać tylko muszę wiedzieć do kogo go już wysyłałaś żeby nie dublować wysyłki.
Korzystałaś może z tej listy? http://www.dogomania.pl/forum/threads/241780-komu-mo%C5%BCna-wysy%C5%82a%C4%87-zaproszenia/page37

http://www.dogomania.pl/forum/threads/241780-komu-mo%C5%BCna-wysy%C5%82a%C4%87-zaproszenia?p=21798300#post21798300
Od 1 do 150 (jeszcze dzisiaj rano wysyłałam) i 241 do końca.

Posted (edited)

cisowianka napisał(a):
Zaglądam , zapisuje a wpadam poprzez info cioteczki b-b ;)

Dzięki Iwonko :)
Mam nadzieję, że jeszcze ktoś zajrzy :)

Edited by b-b
Posted

cisowianka napisał(a):
Właśnie te cholerne grosze . Może sprzedam nerke ? eeeee to zabronione ....... żartowałam......
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam , mam jakiś wisielczy chumor.......

To jest tak, że można sprzedać lecz na jak długo starczy za to pieniędzy?
My pomagamy ale jeśli nie wejdą w życie przepisu to regulujące to naszą pracę będzie niestety można nazwać syzyfową. Bo ile jeszcze psiaków czeka na pomoc...a ile będzie za jakiś czas czekać???
Oszaleć idzie:(

Posted

Jestem z zproszenia,eeech,az strach zgladac,tyle potrzeb,zal mi Was,dobre ludziska,boserce swoje,a rzeczywistosc skrzeczy.Poprosze o dane do przelewu,ale tak pod koniec przyszlego tygodnia,zeby mi nie umknelo,wyplata powinna mi wpasc w piatek,to troche wspomoge czrnuszke.

Posted

Zaglądam z zaproszenia, sunieczka jest przepiękna :) Jednak bez grosza obecnie jestem, opłaty za mieszkanie w miesiącu kwietniu przekroczyły wysokość mojej pensji :(

Posted

WIGA napisał(a):
Jestem z zproszenia,eeech,az strach zgladac,tyle potrzeb,zal mi Was,dobre ludziska,boserce swoje,a rzeczywistosc skrzeczy.Poprosze o dane do przelewu,ale tak pod koniec przyszlego tygodnia,zeby mi nie umknelo,wyplata powinna mi wpasc w piatek,to troche wspomoge czrnuszke.

Isiak napisał(a):
Zaglądam z zaproszenia, sunieczka jest przepiękna :) Jednak bez grosza obecnie jestem, opłaty za mieszkanie w miesiącu kwietniu przekroczyły wysokość mojej pensji :(

Pięknie dziękuję za odzew na zaproszenie:)

Posted

[quote name='pumcia02']Kto mi może pomóc wstawić zdjęcia? Zawsze wstawiałam ze strony https://imageshack.com/my/images. A teraz trzeba za nią płacić :(
No własnie ,co się ukombinowałam ,zeby wysłac zdjecia ,a tu taki numer.
Zagladam z zaproszenia,ale jak narazie nie jestem wstanie nic pomóc.Mam nie wesołą sytuacje w rodzinie ,(syn po wypadku ,brat prawie jedną nogą w innym świecie) Brak funduszy.Jak trzeba bedzie np. ogłoszenia ,to służę pomocą.

Posted

Jestem na zaproszenie b-b. Widzę, że sunia jest pod opieką Fundacji Noga w Łapę, jakoś wyskrobię kilka groszy po wypłacie (po 10-tym ). Nigdy nie zapomnę wsparcia Pani Renaty z tej fundacji !.

Posted

Ooo ile ludzi :)
Dziękuje, że aż tyle osób zajrzało.

Właśnie... nasza pomoc wydaje się być syzyfową pracą. Nigdy nie ma wolnych miejsc, co oznacza, że jak jeden pies znajdzie dom na jego miejsce następne stoją w kolejce.

Sama mieszkam na wsi (przeprowadziłam się z Warszawy) i na razie jeszcze się tu nie zaaklimatyzowałam. Ludzie podjeżdzają pod wioski i wyrzucają psy z aut. Albo słychać rozmowy w sklepie "kiedyś to pies dostawał mleko, a resztki raz na tydzien i żył, a teraz jakieś karmy sie robi".
Wczoraj miałam telefon po swojego tymczasowicza - pies tylko na podwórko, na noc w boksie. Do domu absolutnie żadnego wstępu, bo są małe dzieci. Jak powiedziałam , że u mnie jest 15 miesięczne dziecko, to zaczął się wątek, że pies w domu się męczy i przegrzewa.
Mam tez znalezioną 2 tyg temu koteczkę, która była w fatalnym stanie, a doszła nam jeszcze prawdopodobnie grzybica. Przecież ktoś ją widział, ktoś ją dotykał! Jest oswojona, więc musiała mieć kontakt z ludźmi! Ale to co nie daje pieniędzy na wsi, to jest nie ważne.
Moi dobrzy sąsiedzi, na prawdę dobrzy ludzie. Ale nie mogą zrozumieć dlaczego tego kota wzięłam z ulicy. Ehh

Posted

Moja śp. Babcia mieszkała na lubelszczyźnie (z domu warszawianka) moja siostra ma koteczka a mama sunie właśnie z tamtej wioski. Podejście do zwierząt jest tragiczne jeśli nie dają mleka lub mięsa czyli kasy -czasami na wóde......, podkreślam czasami bo są wyjątki - wytykane palcami bo dają karmę i schronienie.
Muszę się policzyć z rachunkami i zobaczyć co mi zostanie.....

Posted

grazaza napisał(a):
Jestem z zaproszenia cioteczki b-b, niestety wspomóc na razie nie mogę,
ale zapisuję sobie wątek sunieczki.

Dziekuje za przybycie :)

cisowianka napisał(a):
Moja śp. Babcia mieszkała na lubelszczyźnie (z domu warszawianka) moja siostra ma koteczka a mama sunie właśnie z tamtej wioski. Podejście do zwierząt jest tragiczne jeśli nie dają mleka lub mięsa czyli kasy -czasami na wóde......, podkreślam czasami bo są wyjątki - wytykane palcami bo dają karmę i schronienie.
Muszę się policzyć z rachunkami i zobaczyć co mi zostanie.....

Tak są wyjątki. W tym roku z zaprzyjaźnionym gabinetem zrobiliśmy akcję sterylizację. 30 kotek można było wysterylizować po 60zł (dofinanowaliśmy je i jeszcze fundacja pegasus). I wszystkie 30 zostało "zrobionych". Czyli jednak gdzieś tam chęci są...

zachary napisał(a):
Ja wpadłam bez zaproszenia, bo czarnulki są moją słabością...Pumcia02, czy na konto fundacyjne można wpłacić pieniądze na Negrę?

Na PDT zbieram na swoje konto. Ale można też wpłacić na fundacyjne - w końcu trzeba będzie zapłacić za faktury za szczepienia i sterylizacje.