Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

o Negrze dowiedzieliśmy się ok miesiąc temu. Dostalismy zgłoszenie od p. Eli, która jeździ na weekendy do domku na wieś. Suczka przybłąkała się do wioski kilka miesięcy wcześniej, została u jednego z gospodarzy. Niestety była, "bo była". Nie miała swojej budy, miski. Nie interesowali się nią, a wręcz jej nie chcieli. Pani Ela zostawiła karmę dla suczki i obiecała znaleźć jej bezpieczne miejsce.
W ten sposób pies trafił pod naszą opiekę.
Negra jest w PDT w Warszawie. Koszt to 250zł. Niby niedużo, ale...
Potrzebuję wsparcia na utrzymanie suni.

Pod spodem wklejam tekst ogloszeniowy.

Negra to niespełna roczna suczka. Jest nieduża (niska i długa ). Ma piękną czarną, dłuższą sierść i bielusieńkie ząbki, świadczące o młodym wieku.
Negra jest bardzo sympatyczną psiną. Jest towarzyska i przyjacielska. Do swojej opiekunki tymczasowej przyzwyczaiła się już po kilku dniach. Sunia toleruje inne zwierzęta, mieszka z psami, kotem i szczurkami.
Jest bezproblemowym psem, ale raczej lepiej będzie się czuła z dala od blokowisk. Trochę boi się ruchu ulicznego i natłoku ludzi.

Suczka przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
Kontakt: 518-693-658

Negra jest pod opieką Fundacji Noga w Łapę.

Link do albumu ze zdjęciami: https://picasaweb.google.com/117842540883693403954/Negra

Edited by pumcia02
  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Rozliczenie

WYDATKI:
250zł - DT od 8 lutego do 8 marca.
65zł - 12.03 za DT
80zł - 20.03 za DT
105zł - 02.04 za DT
50zł - 14.04 za DT

WPŁATY:

20zł - 17.03 - od kado
10zł - 24.03 - od aga3
15zł - 30.03 - od b-b
20zł - 1.04 - zachary
185.80 zł (65.70 + 61.60 + 58.50) bazarek 02.04

Edited by pumcia02
Posted

jotpeg, kado dziękuje :)

Tak, sunia jest śliczna. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. Wróciłam z urlopu i zacznę ją ogłaszać. Wysłałam ją też do jednej z warszawskich gazet (dużo psów stamtąd znajduje domy). Zobaczymy czy jej się poszczęści.

Przed adopcją chciałabym ją wysterylizować. Niestety musimy się z tym wstrzymać, ponieważ ona podobno rodziła w styczniu. A ten wieśniak "pozbył się problemu".

Mam też fanty na bazarek. Muszę się wziąć za budowę.

Posted

Wątek zapisuję :)

Negra jest u mnie na dt. Świetnie odnajduję się w domu, nie ma najmniejszych problemów z czystością, potrzebę wyjścia sygnalizuje. Z chodzeniem na smyczy już prawie nie ma problemu, zatrzymuję się tylko kiedy czuje się niepewnie. Na początku próbowała przegryzać smycz i bardzo panikowała, ale teraz już jest ok. Na zamkniętym terenie mogę ją bez problemu spuszczać ze smyczy. Pilnuje się i nie ma problemów z odwołaniem. Dogaduję się bez problemu z psami i sukami. Z kotem także. Na początku pogryzła mi słuchawki, szczotkę i parę innych drobiazgów, ale gryzaki i maskotki rozwiązały problem gryzienia innych napotkanych przedmiotów ;)

Postaram się informować na bieżąco co u niej, któregoś dnia powklejam też zdjęcia :)

Posted

Czy ktoś wesprze sunieczkę? :( sytuacja nie jest fajna. Z bazarku mam na tą chwilę 65.70 :( wpadnie jeszcze 25zł. Ale to i tak daleko, a muszę już zapłacić za miesiąc

Posted

Nie, nie rozsyłałam. Nie mam na to czasu. żeby na dogo można było kilku adresatów zamieszczać, to miałoby sens. A tak po jednym, to trwa godzinami... Mam ok 60 psów do ogłaszania, a robię to sama :(
Zaraz wyślę pw, będę wdzięczna.

Posted

Miałam jedno zapytanie z tablicy. Na maila. Napisane dość porządnie, ale oczywiście już się więcej nie odezwała ta kobieta :(

Taka śliczna sunia, myslałam, że kolejki po nią będą....

Posted

Hop

Nie mam niestety chwilowo możliwości wrzucenia zdjęć.

Ogólnie u Negry wszystko dobrze. Takie pocieszne psie dziecko z niej. Cały czas domaga się miłości i uwagi człowieka. Jest prawie bezproblemowym psem - dogaduje się z innymi zwierzakami, nie ma problemów z czystością w domu. Niestety lubi gryźć różne rzeczy. Na szczęście nie niszczy mebli, butów, ani żadnych wartościowych przedmiotów. Jej ofiarą padają np. długopisy, flamastry, szczotka, końcówki kabla do telefonu i inne drobiazgi. Jest szansa, że jeszcze z tego wyrośnie, bo ogólnie to jeszcze dzieciak, więc może także to jej gryzienie jest po prostu jeszcze 'szczenięce'. Trzeba po prostu wszystko przed nią chować i zostawiać jej jakieś zajęcie, żeby nie musiała szukać go sobie sama ;)

Posted

Wysłałam dzisiaj skromne 20,00 zł. Więcej nie dam rady:(

Poszukam gdzieś bazarku ogłosz. Ona jest śliczna,powinien być szybki odzew.