Jump to content
Dogomania

Galeria Naszych westów (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[B]ewelinka_m [/B]cioteczko my to chyba musimy sie do ciebie zglosic na przyspieszony kurs trymowania ;). ale tak juz na powazne to ja jestem zdania ,ze jak tylko ktos pokaze jak trzeba prawidlowo trymowac to czlowiek jest wstanie opanowac ta umiejatnosc .

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aaliyah1981'][B]ewelinka_m [/B]cioteczko my to chyba musimy sie do ciebie zglosic na przyspieszony kurs trymowania ;). ale tak juz na powazne to ja jestem zdania ,ze jak tylko ktos pokaze jak trzeba prawidlowo trymowac to czlowiek jest wstanie opanowac ta umiejatnosc .[/quote]
a zapraszam:evil_lol: tylko nie odpowiadam za efekty :megagrin:
Aaliyah masz rację nie jest tak źle jak się kogoś umiejętnego podpatrzy. my czasem na wystawach też oglądaliśmy przed wyjściem na ring jak westki były robione, w książkach też piszą mądrze :lol:

bodajże w "Westie" p.Evy Błaszczyńskiej jest to dość fajnie wytłumaczone i w poradniku pielęgnacji psa autorstwa Adama Janowskiego :roll:

mieliśmy zamiar dziś iść po biegać i coś pstryknąć ale pogoda nie dopisała cały dzień pada :placz:
jak nie śnieg to deszcz... :angryy:

Posted

Ja tam patrzyłam i jakoś nie mogę zrozumieć. W teorii czaje, ale jak przyjdzie do praktyki to tragedia. Nie kręci mnie to i jednak wolę dać do zrobienia Foxiego komu innemu...
W książce Evy Błaszczyńskiej jest to bardzo fajnie opisane, ale chyba nie na mój mózg.... :P

My jesteśmy uziemieni w domu, bo frontlaina musimy zakroplić wieczorkiem i poczekać aż zadziała, bo kleszcze atakują! Wczoraj u weta spotkałam 4 westa z osiedla /razem z Foxim/ i po nim normalnie zywcem łaziły kleszcze. Fuuu, my wolimy nie ryzykować i nie chodzimy gdzies dalej na pole czy coś.

Posted

[quote name='ewelinka_m']
bodajże w "Westie" p.Evy Błaszczyńskiej jest to dość fajnie wytłumaczone
[/quote]

To właśnie nasza hodowczyni i groomer'ka. ;)
Książka jest dla początkujących właścicieli, bardzo dobrze, łatwo i przyjemnie napisana.

A według mnie samo podpatrzenie nic nie da. Jak się chce naprawdę dobrze wytrymować westika to potrzeba dużo praktyki. Jeszcze korpusik - ok, ale głowa, uszka itp to naprawdę zadanie wymagające precyzji i wprawy. Więc się nie podejmuję, może kiedyś się nauczę. ;)

Kasia, my chodzimy na łąki gdzie jest wysoka trawa i jeszcze żadnego Bez nie złapał :crazyeye: Zakroplony jest ale te preparaty spot on nie odstraszają kleszczy tylko paraliżują je kiedy się wszczepią w skórę. Bzik kiedyś miał ponad 10 kleszczy po wypadzie na działkę :shake:

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
kurcze musze zdobyc gdzies ta ksiazke o ,kotrej piszecie orjentujecie sie gdzie mozna ja kupic np w internecie??

jeśli chodzi o jakiś konkretny temat który Was interesuje mogę zeskanować ;)

Bzikowa wiem, że to wasza hodowczyni :eviltong: i zazdroszczę piekielnie :cool3:

Posted

[quote name='ewelinka_m']jeśli chodzi o jakiś konkretny temat który Was interesuje mogę zeskanować ;)

Bzikowa wiem, że to wasza hodowczyni :eviltong: i zazdroszczę piekielnie :cool3:

cioteczko a jest cos tam o tym trymowaniu :oops:?????

Bzikowa wlasnie wiekszosc nie wysyla niestety ale w sumie to moge zamowic na adres rodzicow i oni moga mi wyslac w ostatecznosci :p

Posted

Jako że to galeria to dam kilka fotek z dzisiejszego aportowania na dzialce :lol:.

Grzecznie przyosimy piłeczkę pańci

O! Już prawie złapałam!

Rozpędzamy się do granic wytrzymałości. :lol:

Posted

Owszem, jest o trymowaniu, z rysunkami i wyjaśnione łopatologicznie. Ale naprawdę... nie da się tego tak szybko nauczyć i to tylko z książek ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
Owszem, jest o trymowaniu, z rysunkami i wyjaśnione łopatologicznie. Ale naprawdę... nie da się tego tak szybko nauczyć i to tylko z książek ;)

dokładnie, dlatego marsz do dobrego groomera, i powtórzę za Bzikami najlepiej do hodowcy!

hm a może jakaś wystawa się u Was zbliża i spotkasz hodowców czy też groomerów na niej? :roll:

Posted

Ha a ja mam fajnie bo mam niedaleko Jarwiki :loveu:
Ewelinka_m zawsze przed wystawą masz "skład" zgłoszonych psów i właściciela, to chyba poznasz, który to hodowca ale czy zrobi ci psa na wystawie to nie wiem.. Ale popytać można :diabloti:

Źle zrozumiałam zdanie.. :oops:

Wenka.. :loveu:

Posted

Waxy napisał(a):

Ewelinka_m zawsze przed wystawą masz "skład" zgłoszonych psów i właściciela, to chyba poznasz, który to hodowca ale czy zrobi ci psa na wystawie to nie wiem.. Ale popytać można :diabloti:

Źle zrozumiałam zdanie.. :oops:

Waxy katalogów wystawowych to ja mam zawsze aż za dużo :diabloti:
Dokładniej chodziło mi o to, żeby Aaliyah poszukała czy jest u nich wystawa i na tejże wystawie podpytała wystawców i hodowców gdzie się trymują, w sprawdzonym salonie zwłaszcza przez wystawców jest jakaś pewność, że nie odwalą na odczep się.

Posted

ewelinka_m napisał(a):
dokładnie, dlatego marsz do dobrego groomera, i powtórzę za Bzikami najlepiej do hodowcy!

hm a może jakaś wystawa się u Was zbliża i spotkasz hodowców czy też groomerów na niej? :roll:

byla wystawa ta slawna Kruft ale niestety daleko od nas i nie mielismy co zrobic z Franiem. Nic 8 idziemy na badanie krwi do paszportu to dowiem sie o jakies hodowle w southapmton to zaraz zadzownimy i sie podpytamy ..narazie spotkalismy kilka westie ale musze wam powiedziec ,ze siersc to mialy jak baranki ojjjjjjjjjjjjjjj :roll:

Posted

Jutro wrzuce fotki i filmiki z wyuczonej komendy ukłon.
I przy okazji ze zdechłego psa.

Tylko nie przestraszyć się jutro bo nasze komendy są niedokładne. :oops:
Zdechły pies zdarza się nam z podniesioną głową. :roll:

Bzikowa - wklejaj fotki Bza z zawodów agility!

Posted

Bzikowa napisał(a):
Enchantress , super :loveu:
My też się musimy zmotywowac i nagrać Bzowe umiejętności ale jam leń.

Dzięki! :loveu:
Ty też się sprężaj i nagrywaj Bzowe tricki - nie obijaj się!
Mnie jeszcze wieczorem czeka sesja z kamerą z Weną w roli głównej.

Aaliyah1981 napisał(a):
jak wam to ladnie wychodzi:loveu: jak wy to robicie my nie mozemy skupic uwagi Frania na zadnej czynnosci bo tylko skacze i fika :roll:

Dzięki! :loveu:

Franek powinien przed sesją klikerową być wybiegany.
W przeciwnym wypadku psina będzie rozkojarzona i nie skupiona na Tobie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...