Aaliyah1981 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [B]ewelinka_m [/B]cioteczko my to chyba musimy sie do ciebie zglosic na przyspieszony kurs trymowania ;). ale tak juz na powazne to ja jestem zdania ,ze jak tylko ktos pokaze jak trzeba prawidlowo trymowac to czlowiek jest wstanie opanowac ta umiejatnosc .
ewelinka_m Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Aaliyah1981'][B]ewelinka_m [/B]cioteczko my to chyba musimy sie do ciebie zglosic na przyspieszony kurs trymowania ;). ale tak juz na powazne to ja jestem zdania ,ze jak tylko ktos pokaze jak trzeba prawidlowo trymowac to czlowiek jest wstanie opanowac ta umiejatnosc .[/quote] a zapraszam:evil_lol: tylko nie odpowiadam za efekty :megagrin: Aaliyah masz rację nie jest tak źle jak się kogoś umiejętnego podpatrzy. my czasem na wystawach też oglądaliśmy przed wyjściem na ring jak westki były robione, w książkach też piszą mądrze :lol: bodajże w "Westie" p.Evy Błaszczyńskiej jest to dość fajnie wytłumaczone i w poradniku pielęgnacji psa autorstwa Adama Janowskiego :roll: mieliśmy zamiar dziś iść po biegać i coś pstryknąć ale pogoda nie dopisała cały dzień pada :placz: jak nie śnieg to deszcz... :angryy:
kaskaSz Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ja tam patrzyłam i jakoś nie mogę zrozumieć. W teorii czaje, ale jak przyjdzie do praktyki to tragedia. Nie kręci mnie to i jednak wolę dać do zrobienia Foxiego komu innemu... W książce Evy Błaszczyńskiej jest to bardzo fajnie opisane, ale chyba nie na mój mózg.... :P My jesteśmy uziemieni w domu, bo frontlaina musimy zakroplić wieczorkiem i poczekać aż zadziała, bo kleszcze atakują! Wczoraj u weta spotkałam 4 westa z osiedla /razem z Foxim/ i po nim normalnie zywcem łaziły kleszcze. Fuuu, my wolimy nie ryzykować i nie chodzimy gdzies dalej na pole czy coś.
Bzikowa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='ewelinka_m'] bodajże w "Westie" p.Evy Błaszczyńskiej jest to dość fajnie wytłumaczone [/quote] To właśnie nasza hodowczyni i groomer'ka. ;) Książka jest dla początkujących właścicieli, bardzo dobrze, łatwo i przyjemnie napisana. A według mnie samo podpatrzenie nic nie da. Jak się chce naprawdę dobrze wytrymować westika to potrzeba dużo praktyki. Jeszcze korpusik - ok, ale głowa, uszka itp to naprawdę zadanie wymagające precyzji i wprawy. Więc się nie podejmuję, może kiedyś się nauczę. ;) Kasia, my chodzimy na łąki gdzie jest wysoka trawa i jeszcze żadnego Bez nie złapał :crazyeye: Zakroplony jest ale te preparaty spot on nie odstraszają kleszczy tylko paraliżują je kiedy się wszczepią w skórę. Bzik kiedyś miał ponad 10 kleszczy po wypadzie na działkę :shake:
Aaliyah1981 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 kurcze musze zdobyc gdzies ta ksiazke o ,kotrej piszecie orjentujecie sie gdzie mozna ja kupic np w internecie??
Bzikowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 W każdym chyba polskim internetowym sklepie... Ale nie wiem które wysyłają do GB.
ewelinka_m Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):kurcze musze zdobyc gdzies ta ksiazke o ,kotrej piszecie orjentujecie sie gdzie mozna ja kupic np w internecie?? jeśli chodzi o jakiś konkretny temat który Was interesuje mogę zeskanować ;) Bzikowa wiem, że to wasza hodowczyni :eviltong: i zazdroszczę piekielnie :cool3:
Aaliyah1981 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='ewelinka_m']jeśli chodzi o jakiś konkretny temat który Was interesuje mogę zeskanować ;) Bzikowa wiem, że to wasza hodowczyni :eviltong: i zazdroszczę piekielnie :cool3: cioteczko a jest cos tam o tym trymowaniu :oops:????? Bzikowa wlasnie wiekszosc nie wysyla niestety ale w sumie to moge zamowic na adres rodzicow i oni moga mi wyslac w ostatecznosci :p
Inkaa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jako że to galeria to dam kilka fotek z dzisiejszego aportowania na dzialce :lol:. Grzecznie przyosimy piłeczkę pańci O! Już prawie złapałam! Rozpędzamy się do granic wytrzymałości. :lol:
Bzikowa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 No nareszcie zdjęcia Twojej Wenki !!! Strasznie słodka :loveu:
ewelinka_m Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 wreszcie fotki bo już miałyśmy bić :eviltong: jaka ona jest śliczna :loveu: i ta piłeczka ahh Aaliyah jest jest o trymowaniu nawet z rysunkami :cool3:
Bzikowa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Owszem, jest o trymowaniu, z rysunkami i wyjaśnione łopatologicznie. Ale naprawdę... nie da się tego tak szybko nauczyć i to tylko z książek ;)
duzebzium Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Słodka psinka:loveu: Widzę, że ma takiego samego "chopla" na punkcie kampówki jak Zuza:evil_lol:
ewelinka_m Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Bzikowa napisał(a):Owszem, jest o trymowaniu, z rysunkami i wyjaśnione łopatologicznie. Ale naprawdę... nie da się tego tak szybko nauczyć i to tylko z książek ;) dokładnie, dlatego marsz do dobrego groomera, i powtórzę za Bzikami najlepiej do hodowcy! hm a może jakaś wystawa się u Was zbliża i spotkasz hodowców czy też groomerów na niej? :roll:
Waxy Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Ha a ja mam fajnie bo mam niedaleko Jarwiki :loveu: Ewelinka_m zawsze przed wystawą masz "skład" zgłoszonych psów i właściciela, to chyba poznasz, który to hodowca ale czy zrobi ci psa na wystawie to nie wiem.. Ale popytać można :diabloti: Źle zrozumiałam zdanie.. :oops: Wenka.. :loveu:
ewelinka_m Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Waxy napisał(a): Ewelinka_m zawsze przed wystawą masz "skład" zgłoszonych psów i właściciela, to chyba poznasz, który to hodowca ale czy zrobi ci psa na wystawie to nie wiem.. Ale popytać można :diabloti: Źle zrozumiałam zdanie.. :oops: Waxy katalogów wystawowych to ja mam zawsze aż za dużo :diabloti: Dokładniej chodziło mi o to, żeby Aaliyah poszukała czy jest u nich wystawa i na tejże wystawie podpytała wystawców i hodowców gdzie się trymują, w sprawdzonym salonie zwłaszcza przez wystawców jest jakaś pewność, że nie odwalą na odczep się.
Aaliyah1981 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ewelinka_m napisał(a):dokładnie, dlatego marsz do dobrego groomera, i powtórzę za Bzikami najlepiej do hodowcy! hm a może jakaś wystawa się u Was zbliża i spotkasz hodowców czy też groomerów na niej? :roll: byla wystawa ta slawna Kruft ale niestety daleko od nas i nie mielismy co zrobic z Franiem. Nic 8 idziemy na badanie krwi do paszportu to dowiem sie o jakies hodowle w southapmton to zaraz zadzownimy i sie podpytamy ..narazie spotkalismy kilka westie ale musze wam powiedziec ,ze siersc to mialy jak baranki ojjjjjjjjjjjjjjj :roll:
Inkaa Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Jutro wrzuce fotki i filmiki z wyuczonej komendy ukłon. I przy okazji ze zdechłego psa. Tylko nie przestraszyć się jutro bo nasze komendy są niedokładne. :oops: Zdechły pies zdarza się nam z podniesioną głową. :roll: Bzikowa - wklejaj fotki Bza z zawodów agility!
Aaliyah1981 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Enchantress* super :multi:ja czekam z niecierpliwoscia:evil_lol:
Inkaa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tutaj mamy zdechłego psa http://www.wrzuta.pl/film/qdHdp4QmY7/mov02340 ;). Ukłon nagram wieczorem wraz z targetowaniem łapą i nosem. ;)
Aaliyah1981 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Enchantress*']Tutaj mamy zdechłego psa http://www.wrzuta.pl/film/qdHdp4QmY7/mov02340 ;). Ukłon nagram wieczorem wraz z targetowaniem łapą i nosem. ;) jak wam to ladnie wychodzi:loveu: jak wy to robicie my nie mozemy skupic uwagi Frania na zadnej czynnosci bo tylko skacze i fika :roll:
Bzikowa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Enchantress , super :loveu: My też się musimy zmotywowac i nagrać Bzowe umiejętności ale jam leń.
Inkaa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Bzikowa napisał(a):Enchantress , super :loveu: My też się musimy zmotywowac i nagrać Bzowe umiejętności ale jam leń. Dzięki! :loveu: Ty też się sprężaj i nagrywaj Bzowe tricki - nie obijaj się! Mnie jeszcze wieczorem czeka sesja z kamerą z Weną w roli głównej. Aaliyah1981 napisał(a):jak wam to ladnie wychodzi:loveu: jak wy to robicie my nie mozemy skupic uwagi Frania na zadnej czynnosci bo tylko skacze i fika :roll: Dzięki! :loveu: Franek powinien przed sesją klikerową być wybiegany. W przeciwnym wypadku psina będzie rozkojarzona i nie skupiona na Tobie.
Recommended Posts