Aaliyah1981 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Enchantress* napisał(a): Franek powinien przed sesją klikerową być wybiegany. W przeciwnym wypadku psina będzie rozkojarzona i nie skupiona na Tobie. ja to juz trace nadzieje moj chlopak to juz wczesniej powiedzial ,ze franek ma ADHD kiedys wam jak on sie zachowuje czy to przejdzie z czasem ;)klikierka juz mamy tylko slabo nam idzie ta nauka
Inkaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Waxy napisał(a):Enchantress świetnie :loveu: Dzięki. Aaliyah1981 napisał(a):ja to juz trace nadzieje moj chlopak to juz wczesniej powiedzial ,ze franek ma ADHD kiedys wam jak on sie zachowuje czy to przejdzie z czasem ;)klikierka juz mamy tylko slabo nam idzie ta nauka Franek musi być wybiegany. W przeciwnym wypadku będzie rozkojarzony i nie będzie się na tobie skupiał. Ps. Nie martw się - moja też ma ADHD ;)
Aaliyah1981 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Enchantress* napisał(a):Dzięki. Franek musi być wybiegany. W przeciwnym wypadku będzie rozkojarzony i nie będzie się na tobie skupiał. Ps. Nie martw się - moja też ma ADHD ;) a taka spokojna na nagraniu sie wydaje ehhhhhhhh te pozory ;)
Inkaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):a taka spokojna na nagraniu sie wydaje ehhhhhhhh te pozory ;) Po godzinnym ciągłym lataniu za piłeczką i frisbee każdy byłby zmęczony! Wenka za sekunde zrobiła zdechł pies i sobie odpoczywała w tej pozycji około 30 minut. A potem zregenerowała siły i jej nadpobudliwość ruchowa wróciła :diabloti:
Aaliyah1981 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Enchantress haha no to musze sprowobac najpierw go tak mocno wymeczyc przed tymi cwiczeniami :cool3: a jak nauczylas ksiezniczke tej sztuczki ???
kaskaSz Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 A ja jakoś nie mam naerwów, czasu i zmobilizowania do ćwiczenia u Foxiego sztuczek. Starczy mi, że umie podstawowe komendy, np. siad, leżeć, poproś, zostań, zostaw, chodź do mnie, łap, przynieś piłeczkę, szukaj itp. Większość wyszła w ''praniu''. Ale daj łapę to jak mu się palca pod łapkę nie położy i nie poszturcha to nie da. Nie umie chyba zaczaić, albo ja :P Nie nadaję się na nauczycielke psa... Wenka super, fajnie, że macie tyle zapału i czasu, a przede wszystkim teren, że ćwiczycie prawie wszystko co się da.
Bzikowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Może spróbuj jednak z Foxim ;) Ale nic na siłę. Ja z Bzem też kiedyś mało robiłam, dopiero po pójściu na agility wkręciłam się w szkolenie , musiałam duuuużo u Bza wypracować ale jego przypadek pokazuje , że wszystko sie da jeśli ma się odpowiednią motywację i w naszym przypadku - cierpliwość (bo oboje jesteśmy uparte i pyskate bestie:diabloti:)!!! I dodam, że wcale nie zaczęłam z klikerem, to nie jest recepta na wszystko.
Inkaa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):Enchantress haha no to musze sprowobac najpierw go tak mocno wymeczyc przed tymi cwiczeniami :cool3: a jak nauczylas ksiezniczke tej sztuczki ??? Księżniczkę uczyłam tej komendy poprzez naprowadzanie. Najpierw było waruj i naprowadzenie na pozycje zdechłego psa smakołykiem. ;-) I wtedy klik/smak A potem dodam komendę i ćwiczyliśmy tak ze 2-3 dni i wuala! Potem ogromna satysfakcja. ;) kaskaSz napisał(a): Wenka super, fajnie, że macie tyle zapału i czasu, a przede wszystkim teren, że ćwiczycie prawie wszystko co się da. Zapał mam, gorzej jest z czasem ale zawsze wygospodaruje te dwie godzinki dziennie. Jak się chce, to się da! :eviltong: Wszystkiego to my nie ćwiczymy. Sportów obronnych nie ćwiczymy. Canicrossu też nie. Ale wszystko przed nami. :diabloti: Widziałam yorka na obronie. Może się załapię. :diabloti:
Bzikowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Ja na jakimś forum angielskim widziałam nawet zdjęcia westika na weight pulling - ale to już drobna przesada :eviltong:
Inkaa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Bzikowa napisał(a):Ja na jakimś forum angielskim widziałam nawet zdjęcia westika na weight pulling - ale to już drobna przesada :eviltong: Koleżanka mnie namawiała do tego sportu z Wenką. Narazie odmówiłam ale może się kiedyś do tego przekonam. Przecież obciążenia dostosowywuje się do ras. Nic by się Wence właściwie nie stało ale nie czuje pociągu do tego sportu. ;)
Bzikowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Mnie coś takiego zupełnie nie kręci, pewnie Bezik też nie byłby podekscytowany specjalnie. A koleżanka jakiego ma pieska? Pewnie jakiegoś bullowatego:loveu:
Inkaa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Bzikowa napisał(a):Mnie coś takiego zupełnie nie kręci, pewnie Bezik też nie byłby podekscytowany specjalnie. A koleżanka jakiego ma pieska? Pewnie jakiegoś bullowatego:loveu: Nie bullek, a kundelek ze schroniska. ;) Rozmiarowo jest trochę większy od sheltie. Mnie też WP niezbyt interesuje. Moja wiedza o tym sporcie zamyka się na jednym artykule przeczytanym na portalu molosy. Ale IPO mogłabym się zainteresować. I canicrossem i dogtrekkingiem. :diabloti:
Bzikowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 A ja myślę, że westy nie nadają się na IPO... Tzn, okej - obedience i tropienie jak najbardziej, ale trzecia część - obrona - to już tak średnio widzę. Canicross, dogtrekking - tylko w łagodnym wymiarze. ;) A w ogóle to czemu rozmawiamy o tym w galerii a nie w sportowym temacie? ;)
Bzikowa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Piękne zdjęcia:loveu: Jakie macie wieeelkie frisbee! :-o
Inkaa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Bzikowa napisał(a): Jakie macie wieeelkie frisbee! :-o Średnica 18 centymetrów. Tak naprawde frisbee nie jest duże, po prostu jakoś tak na zdjeciach wyszło. ;)
Olusia Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 http://img230.imageshack.us/img230/3016/dsc02410yi1.jpg Piękna Wenka :loveu: Super macie tereny. ;) Załóż może małej galeryjkę, co? :eviltong:
Aaliyah1981 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia']http://img230.imageshack.us/img230/3016/dsc02410yi1.jpg Piękna Wenka :loveu: Super macie tereny. ;) Załóż może małej galeryjkę, co? :eviltong: dokladnie takie ladne fotki :loveu:ale dziewczyna sie rozpedzila ho ho http://img230.imageshack.us/img230/7841/dsc02456nu9.jpg :cool3:
Inkaa Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia'] Załóż może małej galeryjkę, co? :eviltong: Oj, niestety nie założę. Nie mam czasu (i chęcie) na regularne robienie i wstawianie zdjęć. :lol:. Super macie tereny. A jakie tereny :razz: Fakt, na tereny na fotkach nie narzekam. Ale żeby się tam dostać muszę przebyć około 5 km. ;)
Waxy Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Gdzie się chłop tak ubrudził :cool3: ? Przystojniak..
Aaliyah1981 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 kochane moj Franeczek to wyglada tak na codzien :crazyeye:bo bryka sobie caly bozy dzionek w ogrodzie :evil_lol: o bialym westkiu to ja moge sobie chyba juz tylko pomazyc ;)
duzebzium Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 oj dawno zdjęć nie wklejałam, więc...:cool3: Rozczochrana Pufa... Lolosław Wspaniały...:cool3:
Recommended Posts