Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nom, juz lepiej poczekac i sobie kupic nowsza i od razu z kabelkiem :)
Wlasnie bylam z Arkana na spacerze i sie okazalo, ze deszcz psuje caly urok spacerku ;) Natychmiast zaczela zawracac do domu, taka z niej damulka. Powachala kaluze, a raczej wsadzila w nia nos i stwierdzila, ze woli ominac. A po schodach do mieszkania, jak sama zasuwala :evil_lol:

Posted

hej!
jestem totalnie zaskoczona wyborem rasy!:lol:
ladna sunia :)
napisz cos o rodzicach :) nie doczytalam, z jakiej jest hodowli :)

hehe, caniscross, rower i inne bajery sie szykuja :D
a wystawy?:cool3:

Posted

wiq napisał(a):
hej!
jestem totalnie zaskoczona wyborem rasy!:lol:
ladna sunia :)
napisz cos o rodzicach :) nie doczytalam, z jakiej jest hodowli :)

hehe, caniscross, rower i inne bajery sie szykuja :D
a wystawy?:cool3:

Wystaw napewno nie bedzie, bo sunia nie ma rodowodu.
Ale, co do "innych bajerow", to jak najbardziej. Poki, co psiak zapoznaje sie z nowym otoczeniem, czekamy az podrosnie i ruszymy "do boju"! To, ze nie ma papierku, nie oznacza, ze sie nie bedzie nadawac do roznych sportow :)

Posted

Szkoda, szkoda, że zakup bez rodowodu podczas gdy tyle huskych w schroniskach:-( . No ale ważne aby się suńka dobrze chowała i była odpowiednio trenowana :multi: a może nawet brała udział w zawodach. :razz:

Posted

A ja nie widzialam zadnych huskich w schroniskach :-( No coz, swojej juz nie oddam, a moze nawet sie tak zakocham, ze zdecyduje sie na kolejnego, moze tym razem ze schroniska? ;)

Posted

Bo mnie na rodowodowego nie stac, ot co. Moja kosztowala niespelna 200 zlotych, a z rodowodem potrafia dobic i do dwoch tysiecy :razz: . Gdyby hodowcy psow rasowych znizyli ceny, chociazby do 600-1000 zlotych, bylabym sklonna kupic takiego z papierkiem. Ale i tak nie jezdzilabym z nim na wystawy, gdyz moja mama sie na to nie zgadza, a po za tym sie na tym nie znamy. Psa chcialam, zeby go moc kochac i sie nim zajmowac, nie potrzeba mi do szczescia papierka. Pies z rodowodem, tak samo, jak ten bez potrafi dac radosc i mozna z nim uprawiac rozne psie sporty, prawda? :)

Posted

Ile raz mozna walkowac. Nie ma rodowodu, bo mnie nie stac. Nie jest, to takze, jak to ujelas, hodoffla (irytuje mnie to okreslenie). Jezeli hodowcy psow rasowych znizyli by ceny psow rasowych, porownywalnie do tych od "hodoffcow", to napewno wygryzliby z interesu tych bez rodowodu.
Podam prosty przyklad, chcesz zatankowac samochod to jedziesz na stacje i tankujesz najtansze paliwo i nawet nie patrzysz na to drogie. Jesli Cie stac i chcesz "dbac" o swoj samochod, to na cene nie patrzysz, tylko na jakosc. Mnie nie stac, a chcialam miec zagwarantowane, ze moj pies bedzie huskim, a nie kompletnym mieszancem, kupilam od kogos, kto byl polecany przez moich znajomych. Psy byly zadbane i byly traktowane nie gorzej niz te od hodowcow. W czym problem zatem?

Posted

Husky z rodowodem kosztują w granicach 600 - 1300 zł. (na allegro jest jeden za 600 zł, szczenięta za 800 zł a za 1300 zł to już są szczeniaki po championach)

Tak więc ceny rasowych huskych wcale nie są tak wysokie :p a lepiej mieć ten "głupi" papierek niż nie mieć.

Posted

czyli uważasz że miano 'hodowli' nalezy się jakiejś pseudohodowli która bierze kase za KUNDLE?
Porównanie benzyny do psa jakoś mnie nie ruszyło... Z Benzyną nie jesteś całe życie ona cie nie wita codziennie nie merda ogonem czy była droga czy tania...
Lepiej zapłacić wiecej za psa niz wydawac miliony za jego leczenie..
poczytaj troche o r=r...