Coffee&Nera Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Teraz to tak ale jak ktos kilka lat temu albo rok temu kupil kome to niema kabelka- musialabym dokupic ale mi sie nieoplaca... Quote
arkana Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Nom, juz lepiej poczekac i sobie kupic nowsza i od razu z kabelkiem :) Wlasnie bylam z Arkana na spacerze i sie okazalo, ze deszcz psuje caly urok spacerku ;) Natychmiast zaczela zawracac do domu, taka z niej damulka. Powachala kaluze, a raczej wsadzila w nia nos i stwierdzila, ze woli ominac. A po schodach do mieszkania, jak sama zasuwala :evil_lol: Quote
Dagusia1992 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 no właśnie ja kupowałam 2 lata temu i nie mam zresztą i tak mam dupną motorole;/ chyba sobie kupie sony ericsona xD albo sagema;] Quote
arkana Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 A macie na poczatek dwa zdjecia. Chcialam zrobic jej zdjecie ze swoim miskiem, ale jest zbyt szybka. Juz wskakiwala mi na kolana :D Wyciagnela zeszyt z polki i go sobie potajemnie obrabiala, niestety zlapana na goracym uczynku Quote
arkana Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Pobawilysmy sie wlasnie pileczka, takim gryzakiem i guma do skakania, ktora sie swietnie rozciaga i gryzie i... sunia spi :eviltong: Quote
Dagusia1992 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 heh wymęczyłaś ją xD ja pamiętam jak Fiona była mała to wystarczyło ze sie kołoniej położylam udawałam ze śpie to ona od razu zasypiała:D Quote
Kincia Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='arkana']A macie na poczatek dwa zdjecia. Chcialam zrobic jej zdjecie ze swoim miskiem, ale jest zbyt szybka. Juz wskakiwala mi na kolana :D Wyciagnela zeszyt z polki i go sobie potajemnie obrabiala, niestety zlapana na goracym uczynku Super fotki :loveu::loveu::loveu::multi: Czekam na wiecej :loveu::loveu: Quote
Paulina87 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Śliczna panna :loveu: :loveu: Masz wobec niej jakieś plany wystawowe? Zaprzęgowe? Quote
Dagusia1992 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 a właśnie masz jakieś plany co do niej?:D Quote
arkana Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Pewnie! Niech tylko podrosnie i zabieramy sie za ciezka prace! Trzeba jakos wykorzystac jej zapasy energii ;) Quote
wiq Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 hej! jestem totalnie zaskoczona wyborem rasy!:lol: ladna sunia :) napisz cos o rodzicach :) nie doczytalam, z jakiej jest hodowli :) hehe, caniscross, rower i inne bajery sie szykuja :D a wystawy?:cool3: Quote
arkana Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 wiq napisał(a):hej! jestem totalnie zaskoczona wyborem rasy!:lol: ladna sunia :) napisz cos o rodzicach :) nie doczytalam, z jakiej jest hodowli :) hehe, caniscross, rower i inne bajery sie szykuja :D a wystawy?:cool3: Wystaw napewno nie bedzie, bo sunia nie ma rodowodu. Ale, co do "innych bajerow", to jak najbardziej. Poki, co psiak zapoznaje sie z nowym otoczeniem, czekamy az podrosnie i ruszymy "do boju"! To, ze nie ma papierku, nie oznacza, ze sie nie bedzie nadawac do roznych sportow :) Quote
Paulina87 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Szkoda, szkoda, że zakup bez rodowodu podczas gdy tyle huskych w schroniskach:-( . No ale ważne aby się suńka dobrze chowała i była odpowiednio trenowana :multi: a może nawet brała udział w zawodach. :razz: Quote
arkana Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 A ja nie widzialam zadnych huskich w schroniskach :-( No coz, swojej juz nie oddam, a moze nawet sie tak zakocham, ze zdecyduje sie na kolejnego, moze tym razem ze schroniska? ;) Quote
Paulina87 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 W takim razie zapraszam na http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/index.php Tam znajdziesz husky do adopcji, więc jak kiedyś będziesz chciała powiększyć gromadkę to tam możesz szukać. No i zapraszam też na forum stake-out o psach zaprzęgowych, gdzie możesz poczytać przydatne rzeczy odnośnie treningów :cool3: Quote
arkana Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 [quote name='Paulinka18']W takim razie zapraszam na http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/index.php Tam znajdziesz husky do adopcji, więc jak kiedyś będziesz chciała powiększyć gromadkę to tam możesz szukać. No i zapraszam też na forum stake-out o psach zaprzęgowych, gdzie możesz poczytać przydatne rzeczy odnośnie treningów :cool3: Swietnie, dziekuje bardzo :) :) Quote
Dagusia1992 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 no ale napisz czemu bez rodowodu ją masz;] Quote
arkana Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Bo mnie na rodowodowego nie stac, ot co. Moja kosztowala niespelna 200 zlotych, a z rodowodem potrafia dobic i do dwoch tysiecy :razz: . Gdyby hodowcy psow rasowych znizyli ceny, chociazby do 600-1000 zlotych, bylabym sklonna kupic takiego z papierkiem. Ale i tak nie jezdzilabym z nim na wystawy, gdyz moja mama sie na to nie zgadza, a po za tym sie na tym nie znamy. Psa chcialam, zeby go moc kochac i sie nim zajmowac, nie potrzeba mi do szczescia papierka. Pies z rodowodem, tak samo, jak ten bez potrafi dac radosc i mozna z nim uprawiac rozne psie sporty, prawda? :) Quote
chemicalo Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Jak bez rodowodu to ja nie chcę adresu hodoffli. Myślałam, że suńka to rodowodowa jest. No ale Twój wybór :) Quote
arkana Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Ile raz mozna walkowac. Nie ma rodowodu, bo mnie nie stac. Nie jest, to takze, jak to ujelas, hodoffla (irytuje mnie to okreslenie). Jezeli hodowcy psow rasowych znizyli by ceny psow rasowych, porownywalnie do tych od "hodoffcow", to napewno wygryzliby z interesu tych bez rodowodu. Podam prosty przyklad, chcesz zatankowac samochod to jedziesz na stacje i tankujesz najtansze paliwo i nawet nie patrzysz na to drogie. Jesli Cie stac i chcesz "dbac" o swoj samochod, to na cene nie patrzysz, tylko na jakosc. Mnie nie stac, a chcialam miec zagwarantowane, ze moj pies bedzie huskim, a nie kompletnym mieszancem, kupilam od kogos, kto byl polecany przez moich znajomych. Psy byly zadbane i byly traktowane nie gorzej niz te od hodowcow. W czym problem zatem? Quote
Dagusia1992 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 ja rozumiem mnie tez nie stać na psa z rodowodem chcociaż bez rodowodu nie mozna mówic że pies jest rasowy no ale cóż nie każdy moze sobie na takiego psiaka pozwolić Quote
Paulina87 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Husky z rodowodem kosztują w granicach 600 - 1300 zł. (na allegro jest jeden za 600 zł, szczenięta za 800 zł a za 1300 zł to już są szczeniaki po championach) Tak więc ceny rasowych huskych wcale nie są tak wysokie :p a lepiej mieć ten "głupi" papierek niż nie mieć. Quote
Wiza Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 czyli uważasz że miano 'hodowli' nalezy się jakiejś pseudohodowli która bierze kase za KUNDLE? Porównanie benzyny do psa jakoś mnie nie ruszyło... Z Benzyną nie jesteś całe życie ona cie nie wita codziennie nie merda ogonem czy była droga czy tania... Lepiej zapłacić wiecej za psa niz wydawac miliony za jego leczenie.. poczytaj troche o r=r... Quote
Recommended Posts