Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gdgt napisał(a):
Pani niestety musiała zostać dłużej w pracy, więc przesunęłyśmy spotkanie na jakiś spokojniejszy dzień, czyli na sobotę. Pani mieszka w Piasecznie, kurczak miałby całą rodzinkę do dyspozycji. poprzedni pies państwa zmarł ze starości. wielkość kurczaka raczej nie gra roli...
Tak więc do soboty kurczak musi jakoś wytrzymać, Fusica zawieź mu przytulankę!

A ja czekałam wczoraj na telefon od ciebie Ciotko (nie mam w domu netu)... i nie wiedziałam czy mam iść do smarka czy nie. Ale jestem zapobiegliwa i wzięłam pluszaka ze sobą do pracy :evil_lol: Zaraz po robocie podjadę do sierściuszka i go wyprzytulam...

Posted

Maluch już pojechał do nowego domku! Państwo byli nim zachwyceni, on też się uspokoił jak zobaczył własnych Państwa, jakby chciał powiedzieć: no, gdzie tak długo byliście?
Państwo już kupili mu posłanie oraz jedzenie, zabrali misia i pojechali!

Posted

Mam kolejnych chętnych na szczeniaki. Czy ktoś z Was coś słyszał o szczeniakach? w schronie są tylko takie 4 miesięczne dzikusy, nawet ich zdjęć nie mam najlepszych.

Posted

Gratulacje dla gdgt za tak szybkie znalezienie domku dla maluszka. Bardzo się cieszę, że już nie musi płakać w klatce, a cieszy się towarzystwem swojej rodziny. :multi:

W schronisku są trzy szczeniaki - same dziewczyny. Jedna (ciemnobrązowa) podchodzi do p. Janusza i chętnie się z nim bawi. Do innych osób też podchodzi i radośnie merda ogonkiem, tylko nie od razu jest skłonna do pieszczot. Ona spokojnie się nadaje do adopcji. Dwie pozostałe (biszkoptowa i druga brązowa) są faktycznie dzikie. One mają smutną historię. Ktoś je wyrzucił na śmietnik. Żyły tam dłuższy czas razem z matką. Było sześć szczeniaków, tylko trzy, bardziej przyjacielskie dla ludzi, zostały już zabrane do nowych domów jeszcze z tego śmietnika. Trzy zostały przywiezione do schroniska, a ich matka uciekła. Może ktoś, kto chce szczeniaka zechce któregoś z tych maluchów? Niestety, ze zdjęciami problem - jedyne jakie miałam wkleiłam na wątku ostrowskim. Nie jest ono jednak najlepsze. :shake:

Posted

Ja też nie mam dobrych zdjęć tych szczeniaków, ale obawiam się, ze nie ma się na co napalać: na razie odezwały się do mnie 17-letnia dziewczyna oraz kobieta, która szuka pieska dla córki - mieszkają na wsi i nie wiadomo, jak będą go pilnować...
Państwo Kurczaka są chyba niepowtarzalni...

Posted

tak sie ciesze :lol: liczyłam ze nie będę musiała szykowac posłanka maluchowi. Oby więcej takich szczesliwych zakończeń.

Posted

opiekunowi dowiedzieli sie o Kurczaku z któregoś ogłoszenia internetowego albo allegro. Ja już niektóre ogłoszenia pokasowałam, bo są nieaktualne.
A tytuł koniecznie trzeba zmienić i przenieść wątek.

Posted

Strasznie się cieszę, ze Kurak w nowym domku :loveu:
Mam zapchaną skrzynke mailową... Tylu chętnych było na małego.
Mam nadzieję, że chłpczyk zabrał do domku swojego misia. W piatek po południu zaniosłam mu pluszka. Wprawdzie wet powiedziała, że maluch w sobotę sobie jedzie ale i tak mu go zostawiłam... Jaki on był szczęśliwy :evil_lol:

Ciotko Esperanzo. Wymiziałam obie sunie. Są piękne... Czy mają jakiś wątek ??? Czy można się czegoś więcej o nich dowiedzieć? Może wcisnęłabym jedną pewnym ludkom, którzy jakis czas temu stracili psiaka.

Posted

[quote name='esperanza']Może któryś z tych chętnych chciałaby suczkę? (3 zostały w schronisku- bynajmniej ostatnio tyle było)[/quote]
Już wszystkim chętnym zaproponowałam znalezienie innego szczeniora... Więc jeśli macie tego towaru pod dostatkiem, to prosze o zdjątka z opisami.