Fusica Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 gdgt napisał(a):Pani niestety musiała zostać dłużej w pracy, więc przesunęłyśmy spotkanie na jakiś spokojniejszy dzień, czyli na sobotę. Pani mieszka w Piasecznie, kurczak miałby całą rodzinkę do dyspozycji. poprzedni pies państwa zmarł ze starości. wielkość kurczaka raczej nie gra roli... Tak więc do soboty kurczak musi jakoś wytrzymać, Fusica zawieź mu przytulankę! A ja czekałam wczoraj na telefon od ciebie Ciotko (nie mam w domu netu)... i nie wiedziałam czy mam iść do smarka czy nie. Ale jestem zapobiegliwa i wzięłam pluszaka ze sobą do pracy :evil_lol: Zaraz po robocie podjadę do sierściuszka i go wyprzytulam... Quote
esperanza Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Fusica a zajrzysz także do Figi i do Gumisi? Quote
gdgt Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Maluch już pojechał do nowego domku! Państwo byli nim zachwyceni, on też się uspokoił jak zobaczył własnych Państwa, jakby chciał powiedzieć: no, gdzie tak długo byliście? Państwo już kupili mu posłanie oraz jedzenie, zabrali misia i pojechali! Quote
gdgt Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Mam kolejnych chętnych na szczeniaki. Czy ktoś z Was coś słyszał o szczeniakach? w schronie są tylko takie 4 miesięczne dzikusy, nawet ich zdjęć nie mam najlepszych. Quote
LittleMy Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 ale super, ze juz pojechal do domku :multi::multi: udalo sie ! bardzo sie ciesze :loveu: co do szczeniakow, jak szukalam to sporo mi przyszlo propozycji tu : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71636 Quote
ronja Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 super szybka adopcja:multi: powodzenia Kurczaczku!!! Quote
lika Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Gratulacje dla gdgt za tak szybkie znalezienie domku dla maluszka. Bardzo się cieszę, że już nie musi płakać w klatce, a cieszy się towarzystwem swojej rodziny. :multi: W schronisku są trzy szczeniaki - same dziewczyny. Jedna (ciemnobrązowa) podchodzi do p. Janusza i chętnie się z nim bawi. Do innych osób też podchodzi i radośnie merda ogonkiem, tylko nie od razu jest skłonna do pieszczot. Ona spokojnie się nadaje do adopcji. Dwie pozostałe (biszkoptowa i druga brązowa) są faktycznie dzikie. One mają smutną historię. Ktoś je wyrzucił na śmietnik. Żyły tam dłuższy czas razem z matką. Było sześć szczeniaków, tylko trzy, bardziej przyjacielskie dla ludzi, zostały już zabrane do nowych domów jeszcze z tego śmietnika. Trzy zostały przywiezione do schroniska, a ich matka uciekła. Może ktoś, kto chce szczeniaka zechce któregoś z tych maluchów? Niestety, ze zdjęciami problem - jedyne jakie miałam wkleiłam na wątku ostrowskim. Nie jest ono jednak najlepsze. :shake: Quote
gdgt Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja też nie mam dobrych zdjęć tych szczeniaków, ale obawiam się, ze nie ma się na co napalać: na razie odezwały się do mnie 17-letnia dziewczyna oraz kobieta, która szuka pieska dla córki - mieszkają na wsi i nie wiadomo, jak będą go pilnować... Państwo Kurczaka są chyba niepowtarzalni... Quote
auraa Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 tak sie ciesze :lol: liczyłam ze nie będę musiała szykowac posłanka maluchowi. Oby więcej takich szczesliwych zakończeń. Quote
LittleMy Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 a skad nowi opiekunowie sie dowiedzieli? i moze by tytul juz zmienic na cos bardziej optymistycznego?:) Quote
gdgt Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 opiekunowi dowiedzieli sie o Kurczaku z któregoś ogłoszenia internetowego albo allegro. Ja już niektóre ogłoszenia pokasowałam, bo są nieaktualne. A tytuł koniecznie trzeba zmienić i przenieść wątek. Quote
gdgt Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Kurczak trochę piszczał dziś w nocy, ale wszyscy domownicy się wyspali. Jest szczęściarzem, więc nazywa się Lucky. Quote
lika Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Ładne imię - pasuje do niego. A czy będą zdjęcia z nowego domku? Quote
gdgt Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Ciężko stwierdzić, czy zdjęcia będą. Ale poproszę przy następnej rozmowie... Quote
Fusica Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Strasznie się cieszę, ze Kurak w nowym domku :loveu: Mam zapchaną skrzynke mailową... Tylu chętnych było na małego. Mam nadzieję, że chłpczyk zabrał do domku swojego misia. W piatek po południu zaniosłam mu pluszka. Wprawdzie wet powiedziała, że maluch w sobotę sobie jedzie ale i tak mu go zostawiłam... Jaki on był szczęśliwy :evil_lol: Ciotko Esperanzo. Wymiziałam obie sunie. Są piękne... Czy mają jakiś wątek ??? Czy można się czegoś więcej o nich dowiedzieć? Może wcisnęłabym jedną pewnym ludkom, którzy jakis czas temu stracili psiaka. Quote
gdgt Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 miś też pojechał do nowego domku, ale przedtem został obsikany... Chodzi Ci o sunie na tatarka? Jedna to Figa, druga to Gumisia, obie mają swoje wątki. Gumisia Figa Quote
esperanza Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Może któryś z tych chętnych chciałaby suczkę? (3 zostały w schronisku- bynajmniej ostatnio tyle było) Quote
Fusica Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='esperanza']Może któryś z tych chętnych chciałaby suczkę? (3 zostały w schronisku- bynajmniej ostatnio tyle było)[/quote] Już wszystkim chętnym zaproponowałam znalezienie innego szczeniora... Więc jeśli macie tego towaru pod dostatkiem, to prosze o zdjątka z opisami. Quote
Recommended Posts