Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś gdgt i Lika przywiozły ze schroniska w Ostrowi małego szczeniaka. W schronisku maluch by nie przeżył. Mieszkał w małej klatce (jak na zwierzęta futerkowe) z matką, która ma tiki nerwowe i jest kompletnie nieprzyzwyczajona do obcowania z ludźmi.
W lecznicy okazało się, że szczeniak ma kłopoty ze skórą. Na razie został odrobaczony (brzuszek ma bardzo wzdęty, prawdopodobie przez robactwo). Miał wszoły. Waży 2,5 kg, ma 8 tygodni, będzie niedużym psem - tak do kolana.
Maluch nie powinien mieszkać w lecznicy, czy ktoś mógłby mu dać dom tymczasowy?
Lika, gdgt wstawcie proszę zdjęcia.

Posted

Chciałam sprostować, ze on nie ma problemów ze skórą, tylko miał wszoły, które zostały wybite. Teraz ma łupież z martwymi wszołami, który trzeba wyczesać. Wczoraj został po raz drugi odrobaczony. Poza tym kurczak jest naprawdę bardzo mały, a po figurze wygląda, że będzie baryłeczką na krótkich nóżkach.

Mam już pierwsze szczepienie p. chorobom zakaźnym i mogę wychodzić na trawkę!

Posted

dzwoniłam do ciebie ale włączyła mi sie poczta.zadzwonię jutro. w tej chwili nie bardzo jest się nim kumu zająć. córka poszła do pracy .. mam kłopoty z internetem.

Posted

Byłam wczoraj u Kurczaka... jaki on cudowny :loveu: :loveu: :loveu: Niestety strasznie kruszynka płacze :placz: Dzisiaj wpadnę do maluszka i zaniosę mu jakiegoś pluszaka, żeby miał się do czego prztulić w tej klatce.
Wetka powiedziała, że dają mu Wodana, więc kupiłam parę puszek.
Ciotka Wilejkaros, jak będziesz w piątek jechała w odwiedziny do Kurczęcia, to zadzwoń (może w końcu zobaczysz jaki mój Rycho piękny się zrobił) :cool3: Zaraz powystawiam jeszcze trochę ogłoszonek. Do kogo podawać tel??? Mogę podać swój (mam blisko, zawsze mogę podskoczyć na spotkanko z domkiem).

Posted

Oooooo !!!! Ja wiedziałam, że ten smark mały długo samotny nie będzie... Będą się jeszcze o niego biły te wymarzone domki :evil_lol:
Hmmmm, no gdyby glutasek pojechał do domku, to w klinice są 4 jego puchy Wodana... Niech nie jedzie do ewentualnego domku z gołą łapką :loveu:
Strasznie się napnę, strasznie se sapnę..., może się wyrobię na Tatarka na 17.00 ???? A jeśli nie, to Ciotko gdgt, daj znać co i jak... Bo wybierałam się do malucha, zanieść mu jakiegoś pluszaka na długie samotne wieczory... Mój tel 696-438-060

Posted

gdgt napisał(a):
Jestem umówiona na 17 na tatarka z pewną panią!

Trzymam kciuki za Kurczaka. :thumbs:
Dziewczyny, proszę, zerknijcie przy okazji, co u Figi i Gumisi i napiszcie na forum.

Posted

Pani niestety musiała zostać dłużej w pracy, więc przesunęłyśmy spotkanie na jakiś spokojniejszy dzień, czyli na sobotę. Pani mieszka w Piasecznie, kurczak miałby całą rodzinkę do dyspozycji. poprzedni pies państwa zmarł ze starości. wielkość kurczaka raczej nie gra roli...
Tak więc do soboty kurczak musi jakoś wytrzymać, Fusica zawieź mu przytulankę!