Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serio ? Nie wiedziałam,że mój śmierdziel jest ulubionym bulkiem dla kogokolwiek (sama mam wątpliwości czy i dla mnie jest :eviltong:). No raczej,że zaglądajcie :razz: Za tydzień pewnie oleję tenże przybytek, ale...kto wie, kto wie :evil_lol:

Różowy nos jest wadą, ale nie jest wadą dyskwalifikującą. Możesz wystawiać, ale Twoje losy zależą od preferencji sędziego( i konkurencji). Czasem lepiej postawić na pierwszej lokacie pięknego psa z niedopigmentowanym nosem, niż psa z węgielkiem, ale ciałem bez ładu i składu;) Teraz bule są na tyle ładne, że takich dylematów chyba coraz mniej. Choć nie wiem, od około 2 lat nie śledzę zupełnie poczynań hodowlanych hodowców bulterierów. Niegdyś byłam na bieżąco, znałam wszystkie hodowle, wiedziałam jaki pies co sobą reprezentuje, śledziłam wyniki wystaw (także prestiżowych i zagranicznych) i znałam topowe psy. Teraz? Tyle się hodowli narobiło,że połowy przydomków nie kojarzę.

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

tak obroże sa piękne ale za grosz nie zaufałabym w okucia i różne kółka czy klamry... ja mam psa z mega problemem i nie chciałam aby w chwili świra się zerwała ;)

temat hodowli to temat rzeka... w tych czasach bardzo łatwo o hodowlankę mimo że pies czasem wyglada jak pokraka dostaje wspaniałe noty.
Widziałam jak laski podhalan przegrał z suka o połowę mniejsza i podobna do goldena.

Posted

No cóż,sami sobie zgotowaliśmy ten los - chciałoby się rzec.:razz:
Tak bardzo nie chce mi się iść dziś do pracy, czy może mi ktoś napisać "usprawiedliwienie' ?:eviltong:

Posted

Pięknie, nowa galeria i ani słówka nie pisnęła. Dobrze, że mam naturę detektywa, nic mi nie umknie.
Ale pańcia... te fotki to same starocie, tego tolerować nie będziemy ;)

Posted

Ach, byłam w "rozjazdach".

Ania, mężczyzna Twego życia ma bulla czy nie zakumałam? ;) Jeśli bierzesz z nim ślub( tak przeczytałam) to będziesz też miała bulla?:)

Agutka,

ciiiii....nie strofować nas bo zamkniemy się w sobie:diabloti:

Posted

agutka napisał(a):
pozbyłaś się psa na tydzień ???:crazyeye:
jest ktoś chętny na mordercę .... ja tak dobrze nie mam ;)
to daj swoje :p

Przywoź Ledę na wakacje do Krakowa ;)

Posted (edited)

Też bym chyba sobie z nią poradziła jako niania:mad::lol:

A poniżej pies mój w pracy...co tam agility, frisbee,dogtrecing,posłuszeństwo i inne takie. Oto prawdziwy pies w pracy, na polowaniu

Edited by Obama
Posted

Obama napisał(a):
btw sorrki za nienajlepsza jakość fot,ale nie chce mi się na spacery zwyczajowo nosić lustrzanki więc cykam telefonikiem.

nie chce ci się nosić??? :mad: to dam mi ją ... ja już będę wiedzieć co z nią zrobić ;) Chciałąbym zobaczyć Obamę w locie więc czekam:evil_lol:

a co on chciał z tym dinozaurem zrobić? zeżreć go ;)

Posted

Nie wiem czy generalnie go zobaczył:cool3: Na wysokości oczu ma murek, ale wiesz...jest zdjęcie do lansu w necie.
Mój pieseł taki groźny,że nie tylko ludzie i zwierzęta powinny się go bać.:diabloti:

Posted

aha... czyli on taki pomysłowy jak moja :roll: u mnie szczurki grasują w klatce a ona idzie za szafę patrzeć ....

to ty nie wiesz że wszyscy powinni się go bać:diabloti:

Posted

Dokładnie to samo :cool3: Jeśli usłyszysz gruchotanie z jednej strony, to możesz być pewna,że bull pójdzie w drugą:multi: Nas się chyba nie boją bo ja wyglądam mało niebezpiecznie. :cool3:

Posted

Ach, niedługo dzień kobiet!!! Juz zasugerowałam prezent, pierwszy raz poprosilam o praktyczny :)
Zawsze coś miłego,a teraz? Mega uzytecznego :) :cool3:

Posted

Jak się ten jaszczur odwróci..... :lol:

Ha, mnie z moim pieskiem też się boją ! Szczególnie wszelkie strasze babcie które po galopie w stronę mojego psa z bananem na twarzy zostają obwarczane tudzież obszczekane :evil_lol:
Ba, nawet ostatnio przegoniliśmy kolesi z astką/stafficzką(?) - podeszło do mnie dwóch, jeden coś pytał o monpolowy a drugi radośnie wypuścił pieska na całą długość smyczy jarając się jak kłapie na mojego ząbkami i kiedy piesek był już pod moim i prawie go złapał ( a ja się cały czas odsuwałam.... :roll:)to Wald skoczył na sukę i ... plasnął nią o ziemię tak że tamta plackiem strzeliła kręgosłupem o chodnik. Suka w momencie zmiękła, gościowi opadła szczęka, a Wald patrzał rozżalony " ojejku ja chciałem się tylko pobawić" :lol: