Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ingrid i maluchy tymczasowo są pod opieka jayo.
Przebywają na płatnym tymczasie dlatego bardzo prosimy o wsparcie finansowe na ich utrzymanie.

Pieniążki dla Ingrid i szczeniaków, można wpłacać na konto z dopiskiem "Ingrid"
w sprawie pomocy finansowej kontakt z jayo

Potrzebna tez pomoc w ogłoszeniach !!!
Mamusia Ingrid
Ma ok 6 lat, sunia czeka na sterylizacje i bardzo długo już czeka na domek. Bardzo przyjacielska i inteligentna sunia. Całe swoje życie spędziła w kojcu w fatalnych warunkach. Po kazdej cieczce rodziła szczeniaki.

Maluchy
Mają ponad 3 mies, sa zaszczepione i odrobaczone. Na adopcje czekają cztery maluchy, pieski i suczki.

[FONT=Times New Roman]"Przechodzisz tu często za płotem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]A za nim gwar i tłumy. I słońce i psów zabawy. Ja zabaw tych nie znam i nie rozumiem…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]I chęć by tam móc choć na chwilę wyjść….A potem zostać.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mój świat to dziedziniec, kratami otoczony. Który w trakcie dnia zmniejsza się nawet do małego kojca. Ani tam łap rozprostować ani za ptakiem pogonić. Nic, tylko w rogu się schować….[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W nocy mam chodzić i pilnować. A czego? cięgle się w duchu pytam.. Miejsca, co nie jest domem ?Czy „pana” , który nie kocha i przegania? Nie ma tu ,nie nic do pilnowania. Bo nie ma też nic do kochania…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nikt mnie nie widzi bo jestem szara, smutna i dzika, jak czasem mówi „ON”. Mówi też jeszcze „-wypier…..aj”, bym sobie poszła do byłe-kąd .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Miałam tez syna, który gdzieś odszedł. Być może znalazł dobry DOM. Chciałabym uciec stąd tak jak on…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wystarczy tylko, że mnie przytulisz. Rękę wyciągniesz i będziesz obok.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Poszłabym z TOBĄ i dla CIEBIE…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pomóż mi zrobić TEN pierwszy krok"[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wiersz autorstwa: Od-Nowa[/FONT]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witaj człowieku! To ja Ingrid, suczka mieszaniec „onka” . Mam około 5 lat. Niby mam dom, ale tam ja nikogo nie obchodzę. Mieszkam w firmie, gdzie w godzinach otwarcia zamykają mnie w kojcu, a wieczorami i nocą biegam po pustym placu. Jak sobie o mnie przypomną to dadzą mi jeść, jeśli nie jestem głodna. Nie ma we mnie nadziei, na lepsze jutro. Już się poddałam, zrezygnowałam, ale ... Są takie chwile dla których warto żyć. To dobra duszyczka, która odwiedza mnie. Bardzo czekam na jej odwiedziny, bo ona mnie pogłaska i wymizia, pogada ze mną i jej mogę powierzyć mój los niedoli. Niestety nie jestem już rozkosznym szczeniaczkiem i nic nie umiem. Od zawsze mieszkałam w budzie, nie wiem czy będę umiała w gdzie indziej??? Ktoś kto mnie pokocha, będzie musiał ze mną popracować i pokazać mi cały świat. Ale za to ja oddam mu całe moje psie serce i zyska we mnie wiernego przyjaciela.
Transport suki w miarę możliwości.

Kontakt w sprawie adopcji !!!
jayo 601 420 789
fiona.22 668 859 676

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hala napisał(a):
a sunia jaki ma charakter?

Sunia jest przytulaśna, łagodna w stosunku do ludzi. Jak z innymi psami nie wiem ale myślę, że nie powinno byc problemu. W stosunku do obcych jest ostrozna ale mnie polubiła juz po drugich odwiedzinach. Otwarta ale niezalezna, samodzielna. Jest izolowana od ludzi. Nie jest agresywna, widać, że szuka kontaktu z człowiekiem. Nadstawia głowę do miziania. Nie lubi być głaskana jedynie po zadku, wówczas ucielka ale myslę, że jest to spowodowane tym, że co cieczkę rodziła.

Posted

Allegro ma,ale może drugie nie zaszkodzi.

A na stronce swietokrzyskie.schronisko.net napisałam ją jako Ingrid:cool3: Trzymam kciuki,żeby imię na I przyniosła szczęście

Posted

[quote name='saga_86']Allegro ma,ale może drugie nie zaszkodzi.

A na stronce swietokrzyskie.schronisko.net napisałam ją jako Ingrid:cool3: Trzymam kciuki,żeby imię na I przyniosła szczęście

I to bardzo ładna literka, na pewno przyniesie INGRID szczęście. Pięknie imię dla pięknej damy :cool3:

Posted

Podnoszę sunię, bo jej los jest niepewny. :shake: Teraz jeszce dokarmia ją Fiona.223, ale ona wkrótce wyjeżdża na dwa miesiące i co wtedy.
Właściciel kompletnie się sunia nie interesuje, najchętniej byłby sie jej pozbył. I nie wiadomo czy tego nie zrobi i dlatego trzeba by ja stamtąd jak najszybciej zabrać.