Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fatalne wieści..Maksik też całe dni potrafił piszczeć-przynajmniej na początku.Teraz piszczy jak chce wyjść albo mu się nudzi albo jest zły...czyli niewiele sie zmieniło.Piszczy cały czas;) Trzeba się wtedy z nim pobawić albo pogłaskać-generalnie zwrócić na niego uwagę. Myślę, ze ten chłopczyk prędzej czy później przyzwyczaiłby sie do ludzi. Maks jak mamy przyjechać z pracy, to podobno już po południu kładzie się w oknie i czeka:) a też był takim małym niezsocjalizowanym dzikuskiem

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pojechałyśmy z esperanzą odebrać malucha i zastałyśmy super psiaka - radosny, ciekawski, bez większego lęku, obroża mu już nie przeszkadza, schodzi po schodach - troszkę ma czasem oporów ale generalnie super daje sobie radę, na zewnątrz dobrze się czuje, na smyczce chodzi świetnie. Przeskok z niedzielnego dzikusa w zupełnie normalnego szczeniaczka.
Rozmawiałyśmy więc dłuuuuugo z dziewczynami, że może jednak psiak zostanie skoro zrobił taki postęp ale niestety napotkałyśmy totalny blok.
I tak o 22 wyszłyśmy z małym i z perspektywą wsadzenia go z powrotem do kojca.

Ale się udało :) Chłopak jest chwilowo w mieszkaniu -uffff, powrót do kojca to byłby totalny nonsens i fatalne przeżycie dla Niego. Teraz w mieszkaniu socjalizuje się z 4 kotami ;) Nie będzie zatem problemu jakby ktoś kto ma kota chciał Małego zaadoptować.

Szukamy dla Niego pilnie domu stałego!!

Posted

Dwugodzinne rozmowy nic nie dały i tak mały musiał wrócić z nami. Dzięki Aleksandrze_B mały ma dt kilka bloków ode mnie :multi:
Oby to już był ostatni przystanek na drodze do nowego domu.

Posted

fatalnie, że oddany, ale dobrze że w dt :loveu:

dziewczyny bardzo proszę o jakiś króciutki tekst o psiakach, ja o nich nic nie wiem a trzeba zacząć intensywnie ogłaszać, wystarczy krótkie info :razz:

Posted

O chłopaku można napisać jakiś standardowy tekst. On chyba jest już zupełnie zsocjalizowanym psiakiem...tak myślę. Może troszkę zalęknionym co związane jest, że 4 miesiące miał niewiele kontaktu z człowiekiem i spędzał je w boksie.
Ale on się szybko uczy, DT bardzo go chwali.
Fajny, wesoły szczeniak, lekko jeszcze przestraszony. No i ważne, że teraz mieszka z 4 kotami - może spokojnie iść do domu gdzie mieszkają kociaki.

Co do dziewczyn to ciężka sprawa bo w sumie nie bardzo wiemy. Trzeba pewnie będzie chwilę im poświęcić w nowym domu. Jak się wchodzi do boksu to podchodzą do człowieka więc to też nie jest tak, że chowają się za budę i nie ma z nimi kontaktu - jest tak, że podchodzą, liżą po rękach, cieszą się ale nie są do końca ufne i troszkę się boją. W najbliższym czasie trzeba będzie sprawdzić jak one reagują na obrożę, smycz, wyjście z boksu na smyczy. Wtedy będziemy wiedzieć coś więcej. Może nie będzie takiego krzyku jaki wydawał z siebie ich braciszek.
Myślę, że w aukcjach dziewczyn trzeba napisać po prostu, że szczylki szukają domu i najwyżej telefonicznie się będzie tłumaczyło jaka jest sytuacja. Ale to może niech esperanza się wypowie bo to ona pewnie będzie rozmawiać z chętnymi.

Posted

Przepiękne te dzieci Ingrid. :loveu:

A co do piszczenia szczeniaka - oczywiście chce zwrócić na siebie uwagę, ale zwrócenie tej uwagi na niego w momencie, kiedy piszczy, utwierdza go w przekonaniu ,że to działa i piszczenie będzie się nasilać.
Poza tym każde szczenię piszczy i oddawanie go z tego powodu jest dla mnie... jeśli dla kogoś coś takiego stanow aż taki problem i nie ma szans na namówienie go na wychowywanie szczeniaka, to niech ten ktoś kupi sobie pluszaka.

A może dałoby siepokazać pociechy Ingrid i Ingrid gdzieś w TV (może Kraków), bo Ingrid czeka już bardzo długo, a z każdym miesiącem jest coraz starsza i maleją jej szanse. :-(

Posted

Kiedyś dzwoniła do mnie pani odnośnie realizacji w Warszawie jakiegoś programu o psach i powiedziała, że możliwe będzie zaprezentowanie jakiegoś kieleckiego psa do adopcji. Ta pani zna Izę Szumielewicz, więc zapytam ją, czy program był jednorazowy czy cykliczy i czy jest szansa na pokazanie Ingird i szczeniąt.