maggiejan Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Ten śliczny klusek na zdjęciach z Allegro to mały Ingrid? Nowy miesiąc - czy pieniążki na Ingrid przysłać na to konto co poprzednio? Quote
ewelinka_m Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 maggiejan napisał(a):Ten śliczny klusek na zdjęciach z Allegro to mały Ingrid? Nowy miesiąc - czy pieniążki na Ingrid przysłać na to konto co poprzednio? ten maluch to szczeniak z poprzedniego miotu- Klusek :lol: Quote
maggiejan Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 No, tak, on za duży jest na dziecko Ingrid. Ale śliczny. :lol: Quote
KrystynaS Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Witam cię Ingrid i pozdrawiam twoich Opiekunów. Czy u suni wszystko dobrze?? :smile: Quote
kika22 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Hej co słychac u Ingroid? Bo tu coś za cicho jest? Quote
maggiejan Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Chciałam wpłacić pieniążki na Ingrid, ale jakie to było konto? Quote
jayo Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Rozmawialam dzis z Fiona, ale nie byla pewna, czy da rade wejsc na siec i choc zmienic tytul :-( Ale na pewno sie pokaze - i na pewno fundusze musimy na sunie i maluchy zbierac ..:roll: Ingrid jest przyzwyczajona do ruchu i wolnosci... Tylko dom z ogrodem raczej sie dla niej nadaje - jak za dlugo siedzi w kojcu lub budzie - w koncu wydostaje roznymi metodami na zewnatrz (razem z probami podkopow..). Troche siatki juz zniszczyla - mam nadzieje, ze nie bedzie dodatkowych kosztow z tego powodu. Postaram sie jakos udobruchac aktualnych opiekunow. szczeniaki sie chowaja dobrze - moze uda mi sie fotmi porobic - mysle, ze nie ma potrzeby wczesniej niz w weekend - i tak sa malutkie jeszcze. Quote
Fiona.22 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Wkurzyłam się chciałam edytować pierwszy post a on zamiast sie edytować...zniknął. Są najważniejsze informacje... nie wiem czy dopisywać jeszcze historie Ingrid ?? poszukam na wątku jeszcze tych pięknych tekstów o Ingrid i wrzuce je na początek Co do pieniążków narazie wpisałam w pierwszym poście swoje konto. Ale jeszcze muszę skontaktować się z jayo czy woli, zeby od razy pieniążki wpływały do niej. Ingrid rzeczywiście jest przyzwyczajona do biedania. Sunia na noc była wypuszczena z kojca i miała do dyspozycji całkiem sport plac... Mam nadzieję, ze znajdzie się dla niej jakis kawałek ogródka...:cool3: Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Ingrid nadawałaby się nawet do budy, byle ocieplanej i nie na łańcuch:mad:, jeśli tak lubi swobodę dziewczyna. Quote
Eruane Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 A jak aktualnie wygląda jej kontakt z ludźmi? Jaka jest wobec ludzi ,psów, kotów i w ogóle co nowego o niej wiadomo? Quote
Fiona.22 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 wobec ludzi jest łagodna, bez problemu dała się wyciągnąć z budy. Dała sobie dzieci zabrać, bez słowa sprzeciwu...jak wobec innych psów i kotów nie wiem niestety Quote
maggiejan Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Dobrze by było sprawdzić ją przed adopcją, żeby potem czymś nie zaskoczyła i żeby się nie okazało, że to jednak nie ten domek. Quote
Fiona.22 Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Czy ma ktoś może któryś z wierszyków z pierwszego postu...niestety zniknęły przy próbie edycji a na wątku nie mogę ich znależć... Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja niestety nie mam. Ilonko, na jakie konto wpłacać pieniążki na Ingrid? Quote
ewelinka_m Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [FONT=Times New Roman]"Przechodzisz tu często za płotem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]A za nim gwar i tłumy. I słońce i psów zabawy. Ja zabaw tych nie znam i nie rozumiem…[/FONT] [FONT=Times New Roman]I chęć by tam móc choć na chwilę wyjść….A potem zostać.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mój świat to dziedziniec, kratami otoczony. Który w trakcie dnia zmniejsza się nawet do małego kojca. Ani tam łap rozprostować ani za ptakiem pogonić. Nic, tylko w rogu się schować…. [/FONT][FONT=Times New Roman]W nocy mam chodzić i pilnować. A czego? cięgle się w duchu pytam.. Miejsca, co nie jest domem ?Czy „pana” , który nie kocha i przegania? Nie ma tu ,nie nic do pilnowania. Bo nie ma też nic do kochania…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nikt mnie nie widzi bo jestem szara, smutna i dzika, jak czasem mówi „ON”. Mówi też jeszcze „-wypier…..aj”, bym sobie poszła do byłe-kąd .[/FONT] [FONT=Times New Roman]Miałam tez syna, który gdzieś odszedł. Być może znalazł dobry DOM. Chciałabym uciec stąd tak jak on…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wystarczy tylko, że mnie przytulisz. Rękę wyciągniesz i będziesz obok.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Poszłabym z TOBĄ i dla CIEBIE…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pomóż mi zrobić TEN pierwszy krok"[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiersz autorstwa: Od-Nowa :p [/FONT] Quote
ewelinka_m Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 i Kikowe opowiadanko ;) Witaj człowieku! To ja Ingrid, suczka mieszaniec „onka” . Mam około 5 lat. Niby mam dom, ale tam ja nikogo nie obchodzę. Mieszkam w firmie, gdzie w godzinach otwarcia zamykają mnie w kojcu, a wieczorami i nocą biegam po pustym placu. Jak sobie o mnie przypomną to dadzą mi jeść, jeśli nie jestem głodna. Nie ma we mnie nadziei, na lepsze jutro. Już się poddałam, zrezygnowałam, ale ... Są takie chwile dla których warto żyć. To dobra duszyczka, która odwiedza mnie. Bardzo czekam na jej odwiedziny, bo ona mnie pogłaska i wymizia, pogada ze mną i jej mogę powierzyć mój los niedoli. Niestety nie jestem już rozkosznym szczeniaczkiem i nic nie umiem. Od zawsze mieszkałam w budzie, nie wiem czy będę umiała w gdzie indziej??? Ktoś kto mnie pokocha, będzie musiał ze mną popracować i pokazać mi cały świat. Ale za to ja oddam mu całe moje psie serce i zyska we mnie wiernego przyjaciela. Kontakt 601420789 Transport suki w miarę możliwości. Quote
Brucio Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 ja tez chcialam zrobic obiecana wplate dla Ingrid tylko nie wiem czy dalej na konto z pierwszego postu? Quote
maggiejan Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Ilonko, pieniążki czekają na Ingrid, gdzie wpłacać? Quote
jayo Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Dziewczyny, wplacajcie pieniazki do Fiony, zeby nie mieszac.. Na pewno trafia tam gdzie trzeba. Maluchy czuja sie dobrze, Ingrid wciaz kombinuje jak sie wydostac z kojca. Dzis na wiosce mialo byc szczepienie przeciw wsciekliznie - przy tej okazji wet mial spojrzec na sunie - ale jeszcze nic nie wiem. Quote
maggiejan Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Wpłaciłam. Może macie zdjęcia malców? Quote
Fiona.22 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Jak tylko wpłyna pieniążki dam znac. Wezme wyciąg i sprawdzę ile dokładnie wpłynęło pieniążków. Jeśli ktos sobie zyczy mogę oczywiście zeskanować wyciąg z mojego konta i przesłać. Po ostatnich wpłatach było 325 zł. Jayo, daj znać kiedy przesłac pieniążki za hotelik i na jakie konto. Quote
Recommended Posts