KrystynaS Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Ingrid już w Warszawie??, napiszcie proszę czy dojechała już do tego hoteliku. Quote
Fiona.22 Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Ingrid i maluchy dojechały, całe i zdrowe. Początkowo nie obyło się bez przeszkód natury techniczno-złośliwej ale o tym nie warto pisać. Ingrid była bardzo grzeczna, początkowo wystraszona i spanikowana. Podróż znosły świetnie. Ingrid na bieząco sprzątała po dzieciakach :cool3: Na miejscu dostała papu i wprowadziła się do nowego domku. Maluchy podrosły i to całkiem sporo...są 3 psy i 3 sunie Czekamy na wieści od jayo... Ingrid dzięki ewelince będzie w styczniowym numerze "mojego psa" :loveu: Mam nadzieję, ze ktoś się odezwie... Quote
maggiejan Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Miło usłyszeć dobrą wiadomość (dla odmiany)... Quote
KrystynaS Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Dobrze usłyszeć takie wiadomości. :multi: Ingrid tak długo czekała bo zawsze coś było pilniejsze, coś ważniejsze, :-( no cóż. Ale teraz kolej aby to ona była ważna i pilna. No i jeszcze zobaczymy, poczytamy w "prasie fachowej" o Ingrid. Ewelinka :happy1: . Potrzebny tylko happy end (= dobry dom). Pozdrawiam. Quote
kika22 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Oby wiecej było takich wieści:evil_lol: Quote
jayo Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ingrid juz zdazyla pokazac, ze przelazenie przez plot nie jest jej obce.. Jak jest zmeczona maluchami - ucieka do drugiego kojca. W zwiazku z tym dostala druga bude do swojego kojca. Ale docelowo raczej kojec zostanie zabezpieczony od gory, zeby przypadkiem nie zostawiala maluchow na dlugo. Jest caly czas pod dozorem Gospodarza - cala rodzina jest bardzo przejeta szczeniakami. Maluchy jeszcze oczu nie otworzyly. I jeszcze dodam, w zwiazku z sytuacja wsrod kieleckich wolontariuszy - to ja Fione utrzymalam w przekonaniu, ze jakies szczeniaki trzeba zostawic, zeby z sunia i odciaganiem mleka nie bylo klopotow - i sama zasugerowalam, zeby zostalo ich 6, chociaz latwo to przyszlo na odleglosc. Nie umialabym nawet jednego pewnie uspic, wiec dziekuje Fionie za odwage dokonywania wyboru. Biore zatem odpowedzialnosc pelna za to, ze zabralam w ten sposob 6 potencjalnych domow innym juz zyjacym zwierzakom, ale te maluchy tez juz na swiat przyszly... zdrowy rozsadek podpowiada - usypiac, ale jeszcze zdrowszy mowi: STERYLIZOWAC. I raczej trzeba z tego wyciagac wnioski na przyszlosc. Te slowa nie sa skierowane do nikogo konkretnego - bo ja sama tez moglam wczesniej sie odezwac, podjac, przyjechac, zabrac i wysterylizowac. jak sie tak nie stalo na czas - teraz nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem wg mnie. I wiem jak wiele jest psow w potrzebie. Bez rozwiazan systemowych zawsze to bedzie dzielem troche przypadku, ze jednym sie udaje przezyc, innym nie. I naszym rowniez. Zobowiazuje sie utrzymywac opieke nad malymi do momentu znalezienia im domow (za to tez czuje sie odpowiedzialna). Bede prosic tylko o czesciowe wsparcie finansowe - karme sponsoruje, miesiac pobytu jest juz oplacony, szczepienia biore na siebie. Troche mi przykro, ze rozpetalam niechcacy burze w Kielcach tymi szczeniakami, ale zapewne to tylko zaplon w opoznionej bombie - widac, ze duzo sie nagromadzilo spraw, ktore wzbudzaja emocje, zwlaszcza jak sie je pozostawia niewyjasnione. Quote
KrystynaS Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 [quote name='Fiona.22']......ze Ingrid jest przekochana i strasznie mądra..... Na tych zdjęciach Ingrid tak wspaniale wygląda. Ma w sobie coś - coś jeszcze oprócz strachu. Jayo dzięki za wiadomości. Obecni Opiekunowie z dużym sercem podchodzą do Ingrid i do maluchów. I za to Im składam wielkie podziękowania. :Rose: Quote
kika22 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Jayo dziekujemy ślicznie za wieści o Ingrid. I prosimy o jeszcze. Gdzieś na watku jest teskt ogłoszenia o Ingrid przydałoby się go wrzucić do pierszego postu i tam dodać jeszcze telefon kontaktowy na który podawać ogłoszenia;) Zaraz poszukam. Pozdrawiam! Quote
kika22 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Przeszukałam wątek i znalazłam swój stary tekst o Ingrid: Witaj człowieku! To ja Ingrid, suczka mieszaniec „onka” . Mam około 5 lat. Niby mam dom, ale tam ja nikogo nie obchodzę. Mieszkam w firmie, gdzie w godzinach otwarcia zamykają mnie w kojcu, a wieczorami i nocą biegam po pustym placu. Jak sobie o mnie przypomną to dadzą mi jeść, jeśli nie jestem głodna. Nie ma we mnie nadziei, na lepsze jutro. Już się poddałam, zrezygnowałam, ale ... Są takie chwile dla których warto żyć. To dobra duszyczka, która odwiedza mnie. Bardzo czekam na jej odwiedziny, bo ona mnie pogłaska i wymizia, pogada ze mną i jej mogę powierzyć mój los niedoli. Niestety nie jestem już rozkosznym szczeniaczkiem i nic nie umiem. Od zawsze mieszkałam w budzie, nie wiem czy będę umiała w gdzie indziej??? Ktoś kto mnie pokocha, będzie musiał ze mną popracować i pokazać mi cały świat. Ale za to ja oddam mu całe moje psie serce i zyska we mnie wiernego przyjaciela. Kontakt 601420789 Transport suki w miarę możliwości. P.S. Nie zauważyłam na pierszej stronie jest śliczny wiersz o naszej Ingrid! P.S. Zmiencie fotki na te ostatnie one są poprostu rewelacyjne. Na długo zapadają w sercu. Quote
KrystynaS Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 kika22 może dodałabyś do ogłoszeń ten wiersz o Ingrid. On tak wiele mówi. Co o tym sądzisz?? Ingrid ma w sobie coś, widać to na ostatnich zdjęciach. Zapada w serce. Dobrze, że Ingrid jest już w tym hotelu. :lol: Quote
kika22 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Wierszyk o Ingrid oczywiście jest dodawany:lol: Ale chciałam, by ktoś wrzucił jeszcze tekst do pierwszego postu uzupełniony o kontakt do adpocji, bo wiem,że nie każdy ma czas czytać cały wątek. A i jeszce w pierwszy pości trzeba podac dane do przeewu na Ingrd, bo nie każdy ma możliwość wziąść ją do siebie, a może bedzie chciał jej pomóc finansowo.:lol: Quote
jayo Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 kika22 napisał(a):Wierszyk o Ingrid oczywiście jest dodawany:lol: Ale chciałam, by ktoś wrzucił jeszcze tekst do pierwszego postu uzupełniony o kontakt do adpocji, bo wiem,że nie każdy ma czas czytać cały wątek. A i jeszce w pierwszy pości trzeba podac dane do przeewu na Ingrd, bo nie każdy ma możliwość wziąść ją do siebie, a może bedzie chciał jej pomóc finansowo.:lol: Ciotki, gdzie ja oglaszacie? Sunia jest bardzo madra i lagodna - pozwala podchodzic do swoich maluchow, nie warczy, jakby wiedziala, ze jest pod dobra opieka.. Quote
kika22 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Jayo zabij mnie, ale nie pamietam :mad:Za dużo tego. Dziś dawałam ogłoszenia o Ingrid, ale dałam kontakt jeszcze do Erki. Z tego co wiem, Ingrid ma alegrro wystawiana jest przez Israel:lol: I dziweczyny z wątku kieleckiego też ją dają gdzie się da, ale tam wszedzie podawany jest kontakt do Erki:razz: P.S. Moje ogłoszenia łatwo poznasz bo zaczynam zwylke tak; "Ingrid- mix owczarka", lub "Ingrid -super sunia". Zaczynam imieniem psiaka, by nie dublować ogłoszeń. Quote
israel Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ja robie allegro tylko Ricie i Borysowi ale mogę chętnie zrobić także Ingrid. Czy mógłbym wykorzystać tekst z postu 761? Czy są jakieś lepsze zdjęcia suni, ew. czy ktoś mógłby w jednym poście wstawić takie najlepsze - kilka (5 - 10). Nie wiem też do kogo kontakt podać. Pozdrawiam serdecznie Quote
kika22 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Israel myslałam, że ty robisz alegro Ingrid, bo tak znalazłam w pierszym poście na kieleckim wątku?:crazyeye: Mój tekst jest do wykorzystania! I pewnie Od-nowy wiersz też! Ale tu niech wypowie się sama;) Tylko do kogo kontakt:roll: Zdjecia myślę, że z tym nie bedzie problemu;) Quote
jayo Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Kontakt moze byc do mnie (601420789) lub/i do Fiony - zaraz sie do niej odezwe. Dzieki bardzo. Quote
ewelinka_m Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ja daje cały czas kontakt do Fiony :cool3: zdjęcia znalazłam takie: Quote
kika22 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Już poprawiłam kontakt w tekscie:cool3: Dzięki Ewelinka za fotki Ingrid :loveu: Quote
israel Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 http://allegro.pl/show_item.php?item=290730177 Wystawiłem na razie na 6 dni - oczywiście w miarę potrzeb będę przedłużał. Napisałem lokalizację Warszawa. Jeśli coś trzeba zmienić proszę o informację :) Quote
kika22 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Bardzo dziekujemy za alegrro w imieniu Ingrid!:buzi: Quote
DuDziaczek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Oj Ingridce teraz to juz MUSI sie poszczescic!!! :loveu: :lol: Quote
KrystynaS Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 [FONT=Verdana]Wszystkim Przyjaciołom Ingrid chcę złożyć Życzenia Noworoczne - niech ten nowy 2008 rok przyniesie Wam pomyślność, radość i szczęście a dobro, które dajecie niech dobrem do Was wraca. Ingrid tobie życzę abyś już wkrótce miała Swój Domek i Swojego Człowieka dla którego będziesz ważna i kochana. I już żadnej niedoli.[/FONT] Quote
Recommended Posts