Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BasiaD napisał(a):
Sunieczko wracaj na początek! Pomoc potrzebna na cito!

Sunia i maluch czekaja na pomoc !!!
Proszę podnoście wątek :modla: może ktoś ja dojrzy.

Posted

Ja bym chyba nie potrafił zaniesć szczeniaków z taką decyzją:( Ale wiem, że to była jedyna możliwość. i dlaczego do ch88888 ludzie na to pozwalają? Przecież można było tego uniknąć! Starczyłoby przypilnować suni...:(

Posted

Ale jak ona przeżyje z tym szczeniakiem:shake: . Fiona.22 je dokarmiała, bo mieszkała w miarę blisko. Jak wyjedzie nikt tam nie będzie chodził:placz: .

Posted

Anashar też mam wyrzuty sumienia potworne :placz: Ale jak pomyślę o tym 4 miesięcznym szczeniaku, którego zostawili z poprzedniego miotu, a potem utopili... Reszta szczeniaków też "zginęła" w niewyjaśnionych okolicznościach.
Nie wybaczyłabym sobie, gdyby z tymi maluchami cos się stało :cry: Potwornie przykro jest zabijać maluchy, które jeszcze nie zdążyły nacieszyc się życiem. Ale lekarka powiedziała wyraźnie, że te maluch są bardzo słabe genetycznie i nie wiadomo jaka przyszłość przed nimi. Niewykluczone, ze pełna chorób i cierpienia...
Rycze dzisiaj cały dzień...ale najbardziej martwię się o sunie. Jak to wszystko zniesie, to co ona dzisiaj przezyła jest nie do opisania... :help1:

Posted

czy jakis hotelik nie wchodzilby w gre? Moze uda sie zrobic zrzute i sunia bylaby bezpieczna z maluszkiem :-( Ja tylko finansowo moge pomoc,dorzuce sie jak hotelik by byl.mysle ze znajda sie jeszcze inni chetni do wsparcia.Biedactwa :placz:

Posted

Fiona - ale to nie Ty powinnaś mieć wyrzuty sumienia. Tylko ci, co doprowadzili do sytuacji w której suka znów się oszczeniła. Ja wiem, że dla nich tak było lepiej. Ty się nie martw!

Posted

Brucio napisał(a):
czy jakis hotelik nie wchodzilby w gre? Moze uda sie zrobic zrzute i sunia bylaby bezpieczna z maluszkiem :-( Ja tylko finansowo moge pomoc,dorzuce sie jak hotelik by byl.mysle ze znajda sie jeszcze inni chetni do wsparcia.Biedactwa :placz:

Brucio jeżeli jesteś w stanie wszystko zorganizować... ja niestety wyjeżdżam w czwartek rano. Do hoteliku też się dorzucę ale ona może długo czekać na adopcję. Jak do tej pory nawet nikt nie zapytał o nią... mozliwe, ze w hoteliku siedziełby nawet rok lub dłuzej. Nie wiem czy wystarczy dogomaniakom cierpliwość aby ją tak długo utrzymywać. Jeśli ją z tamtąd zabierzemy, nie bedzie mozliwosci powrotu. A teraz jeszcze szczeniak doszedł... Jeśli się podejmiesz byłoby super

Posted

Anashar napisał(a):
Fiona - ale to nie Ty powinnaś mieć wyrzuty sumienia. Tylko ci, co doprowadzili do sytuacji w której suka znów się oszczeniła. Ja wiem, że dla nich tak było lepiej. Ty się nie martw!

Im nawet przez myśl nie przejdzie, ze coś źle robią...:angryy: W pewnym momencie juz miałam zabrac maluchy i uciec...nie wiem dokąd...
Czułam się i czuję potwornie w końcu to ja je tam zaniosłam... :placz:

Posted

Hotel to olbrzymi koszt, trzeba by go zapewnić suni do czasu odchowania szczeniaka. A co potem? Szczeniaczek, to jeszcze ma jakąś szansę na adopcję , ale sunia?:-(

Posted

strasznie mi przykro ze nie moge inaczej pomoc:-( tylko pieniazki ....
nie mam pomyslu :shake: ale skoro mowicie ze szczenius moze nie przezyc :shake: tragedia
a wogole wie ktos jaki jest koszt hotelu dla nich?

Posted

erka napisał(a):
Hotel to olbrzymi koszt, trzeba by go zapewnić suni do czasu odchowania szczeniaka. A co potem? Szczeniaczek, to jeszcze ma jakąś szansę na adopcję , ale sunia?:-(

Erka ma racje. Po pierwsze hotel to olbrzymi koszt :shake: a sunia ma niewielkie szanse na adopcję. Jeśli ktoś ję weźmie to tylko niestety z litości :-( Nie damy rady w nieskonczoność hotelu opłacać... Szczeniorkowi nie powinni nic zrobić, on rzeczywiście ma szansę na adopcję natomiast sunia jest w tragicznej sytuacji. Niestety mieszkamy w Kielcach codziennie słyszy się o psach potrzebujących pomocy na wczoraj i niestety możliwości pomocy są bardzo ograniczone...
Możemy liczyc tylko na to, ze ktos się zlituje i da suni tymczas...

Posted

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, możnaby zrobić plakat dla suni, umieścić w wątku z linkiem do pobrania. Wtedy ludzie mogliby porozwieszać go w swojej okolicy... może w ten sposób spróbować :roll: Im więcej osób bedzie wiedzieło, ze ona czeka tym bardziej prawdopodobne, ze ktos się zlituje...

Posted

Brucio napisał(a):
moge tylko podniesc :-(
jakby jednak byla jakas zrzuta na hotelik czy platne DT to dajcie prosze znac na PW.

Brucio, oczywiście damy znać. Proszę podnieś czasem wątek suni. Ja w czwartek wyjeżdżam i będe miała ograniczony dostęp do netu.

Posted

Fiona jestem co prawda administratorem stronki z mojego podpisu( swietokrzyskie.schronisko.net),ale nie bardzo umiem zrobić taki apel na stronce, ale może napisz pw do mefimej. Ona na pewno umieści tu wołanie o pomoc, a masa osób tu zagląda:razz:

Posted

saga_86 napisał(a):
Sprawdziałam, jednak umiałabym, Fiona tylko napisz co napisać:roll:

Saga super :multi: :loveu: Spróbuję coś napisać i dam Ci znać jeśli coś stworze.

Posted

saga_86 napisał(a):
Kto da nawet malutki kącik dla Ingrid?:placz:

Kącik malutki bardzo potrzebny !!! :placz: Mam, nadzieję, ze Indrid nie zasili armi tych które juz odeszły za TM.

Saga jeszcze nic nie stworzyłam. Wena mnie opuściła całkowicie. Postaram się jutro coś napisać. Niezłe zamieszanie teraz mam Ingrid, schronisko, koty bezdomne, wyjazd, moje zwierzaki też się domagaja uwagi. Dosłownie urwanie głowy :roll: