maggiejan Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Czytałam tylko wyrywkowo ten wątek, ale czy ten człowiek - skoro nie chce psa - może poprostu oddałby go wam? Dla niego mniejszy kłopot, powinien się cieszyć. Quote
Od-Nowa Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 on by go oddał ale nie ma gdzie jej umieścić i to jest problemem! dlatego potrzebny tymczasowy dom a najlepiej stały dla suni Quote
Fiona.22 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Wszystko strasznie sie komplikuje...Ingrid jest w ciąży !!!:placz: Nikt nic na ten temat nie wie ale wystarczy spojrzeć na sunie... Brzuch juz okrągły. Próbowałam się dowiedziec kiedy miała cieczkę, jak długo może być w ciąży ale nikt nic nie wie... Katastrofa nie wiem co robić...nie chcem drugi raz usypiać szczeniaków...POMOCY !!! Zobaczcie jaki brzuchol... Zdjęcia jak zwylke kiepskie. Do tego jeszcze siadł mi aparat i musiałam tlefonem robić... Quote
DuDziaczek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Jejku Ingrid Dlaczego Ty Nie Masz Tyle Szczescia Eby Juz W Domku Grzac Tyleczek!!! Quote
ewelinka_m Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 :placz::placz: Ingrid tak bardzo potrzebuje pomocy Quote
kika22 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Przydałoby się ja zabrać i wysterylizować tylko gdzie??????????????? I co z nia pozniej! Quote
Fiona.22 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Ona rodzi po każdej cieczce od pierwszej cieczki miała juz maluchy... Żeby wyciągnąć Ingrid musimy mieć dla niej jakis tymczas. Sterylka to nie problem... Podnosze może ktoś ma mozliwość pomóc suni !!! Quote
Fiona.22 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Piękny plakat...mam nadzieję, ze ktoś się zlituje !!! Quote
monikusf Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 juz pislam na tym watku przy poprzednim szczeniaku-nie rozumiem dlaczego skoro ma gdzie nocowac nie mozecie tej biedaczce w koncu zrobic sterylki z rozpuszalnymi szwami.robilam to niejednokrotnie dojezdajac do psow codziennie przez tydzien tylko sprawdzic na 10mintut.na 10 przypadkow w sprawzdonym miejscu nie mialam problemow i tylko raz jezdzilam na kontrole a obrzek okazal sie uczuleniem na nic i zreszta to i tak sie zagoilo.zadnych ubranek posterylkowych nie szylam.sterylki byly w schronisku celestynow.zdajecie sobie sprawe ze znalezienie jej dt lub ds to szana jak na wygrana w totka.ile razy to sierota jeszcze zaskoczy was ciaza.moge tylko wlpaciac na sterylke. Quote
Brucio Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Jesooo .Fiona:placz: Biedna Ingrid ja tez z miejscem dla Niuni nie moge pomoc:-( Jak najbardziej sie dorzuce jak bedziecie zbiorke robic.Trgedia:shake: Quote
Fiona.22 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Nie jest problemem zrobienie sterylki...problemem jest tymczas. Ja nie odważe się wyciachać sunę a potem zaprowadzić ją do budy...nawet nie dałabym rady codziennie jej odwiedzać, gdyby się coś działo... Quote
Brucio Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 podniose Ingrid koszmar, tak mi przykro ze nie moge pomoc:-( Quote
Fiona.22 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Jest miejsce w hoteliku ale cena 15 zł za dobę :-( nie wiem czy damy radę utrzymać Ingrid...nie wiadomo jak długo będzie tam musiała zostać... Quote
kika22 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Zgadza się Fiona. Na jakiś miesiąc lub dwa to nie był by problem, tylko co pozniej:placz: Quote
maggiejan Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Czy macie link do ludzi, którzy chcą zaopiekować się zwierzęciem (odpłatnie pewnie)? Może byłoby taniej? http://www.petsitter.pl/szukasz_opiekuna.php Quote
Fiona.22 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 4 osoby z tamtej listy do których się dodzwoniłam opiekują się zwierzakami tylko w domu właściciela... Jeden tel nie odpowiada a drugi jesy chyba wyłączony... Obawiam się,ze w Kielcach nikt nie przyjmuje zwierzaków na tymczas nawet odpłatnie...pewnie erka już by o tym wiedziała Quote
maggiejan Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Biedna suńcia. A myśleliście o Met? Ona bierze na odpłatny tymczas, ale nie wiem jak z transportem by było. Quote
maggiejan Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Pomysł z kilkudniowym tymczasem jest chyba najrozsądniejszy w tej sytuacji. Quote
mag.da Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Fiona a może zapytaj Potter, czy nie ma miejsca? Quote
Recommended Posts