Evily Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 (edited) Witamy w galerii ślicznej rudej suczki o imieniu Daisy! Daisy to sunia w typie jamnika, pochodzi z domowej hodowli lecz niestety niezarejestrowanej...Mimo to psiaki miały tam dobre warunki, nie martwcie się :) Suńka przyszła na świat 23 sierpnia 2013 roku. Miała trójkę rodzeństwa. Przyszłam do hodowli z myślą o rudym psie, a wyszłam z rudą sunią... Oczywiście nie od razu, kilka razy byliśmy w hodowli patrzeć jak szczeniaczki rosną :loveu: Byłam już całkiem zdecydowana na suczkę długowłosą, czekoladową. Była bardziej ufna, radosna... Ale to mama podjęła za mnie decyzję :roll: Oczywiście nie żałuję, chociaż... charakter sucz ma trudny :evil_lol: Właśnie, teraz coś o jej charakterze.Więc jest ona baaardzo energiczna. Uwielbia przeciągać zabawki, aportować (ale bez przynoszenia właścicielowi), ma niespożyte zasoby energii, ale jak już zostaną wyczerpane, to długo się regeneruje :D śpi jak zabita. Jeśli chodzi o sporty to trenujemy amatorsko agility (uspokajam, przeszkody są bardzo niskie, 10-20 cm). Uwielbiam z nią sztuczkować, niestety bez wzajemności.Na razie udało mi się nauczyć Daisy'unię tylko siad, łapa i do mnie. I tak z "siadu" jestem bardzo dumna, bo nie było łatwo. Edited July 2, 2014 by Evily Aktualizacja Quote
Bobryna Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Hej :) Śliczna sunia :loveu: jak dla mnie wygląda jak jamnik ;) Będę zaglądać do Was. Quote
Evily Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Bobryna napisał(a):Hej :) Śliczna sunia :loveu: jak dla mnie wygląda jak jamnik ;) Będę zaglądać do Was. Dziękujemy za komplement i odwiedziny :) Sunia pochodzi z pseudohodowli więc niewiadomo co tam się działo :D Quote
Evily Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 (edited) Och, dawno nas tu nie było! Przepraszamy, ale jakoś tak nie było czasu... Nauka i nauka. Postaramy się nadrobić to dużą ilością zdjęć :) To jeszcze sprzed kilku dni, kiedy była ładna pogoda ;) Z dzisiaj, z nową zabawką :) A tutaj jeszcze trochę starsze: http://i1025.photobucket.com/albums/y319/evilyanddaisy/SAM_160zmniejszone9_zpsec999e52.jpg http://i1025.photobucket.com/albums/y319/evilyanddaisy/SAM_1626_zps1f5c546f.jpg - nasza domowa wersja kamizelki chłodzącej - koszulka umoczona w wodzie Więcej niebawem. Na razie Was zostawiamy i lecimy na spacerek :))) Edited July 1, 2014 by Evily Quote
Leokadia Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Dziękujemy za odwiedziny u nas i wpadamy z odwiedzinami:loveu: Jak przystało na jamnikomaniaka nie mogłam odpuścić i nie wpaść do ślicznotki;) Quote
kesencja Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jeju, nigdy nie podobały mi się jamniki, ale Twoja sunia wyjątkowo łapie mnie za serce :D :loveu: Quote
Recommended Posts