Klingos Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Cześć wam - nie jest to typowe pytanie o karmę, raczej o jej rozdrobnienie. Kupiłem psa, miałem dostać go gdy osiągnie 8 tygodni, niestety, właścicielka trafiła do szpitala, psa odebrałem dziś. Ma 6 tygodni, jest odrobaczony, bla bla bla. Właścicielka twierdziła, że piesek już sam je. Teraz moje pytanie - karmę rozpaćkać z mlekiem czy wodą? Podgrzewać mu jedzenie? Dałem mu jednego smakołyka, by zobaczyć jak sobie radzi (miękkie 'ciasteczko') i nie ma problemów z gryzieniem, tylko połykanie mu nie idzie, bo część je, a część mu wylatuje. Ew. domowe jedzenie to ryż i kurczak? Jak mu je dawkować? Quote
Paulina94 Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Lepiej z wodą. Psy zwykle nie trawią laktozy i po mleku może pojawić się biegunka- u szczeniaka może być bardzo niebezpieczna... Jeśli zdecydujesz się jednak na domowe jedzenie pamiętaj o dodaniu do niego suplementów mineralno-witaminowych. Quote
animalux Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Jak zamierzasz karmić pieska w przyszłości? Jest również coś takiego jak mleko dla szczeniąt. Quote
Recommended Posts