barbarasz49 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Wszystkich zainteresowanych naprawdę dobrą niemiecką suchą karmą Grau informuję, że pojawiła się na naszym rynku i można ją zamówić w zooplusie. Jest oferowana w 5 kg workach z drobiem albo z jagnięciną. Quote
wooke Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Przy takim składzie: jagnięcina (15 %), mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, słonecznik bulwiasty, pulpa buraczana, tłuszcz wołowy, mączka rybna, Molkepulver, nasiona słonecznika, olej słonecznikowy, mieszanka ziół (HOKAMIX30), siemie lniane, algi morskie, drożdże, hemoglobina, kreda szlamowana, lecytyna, mono fosforan wapnia i cenie 119 zł za 5 kg, to nie wydaje się ona dobrą karmą. To już Josera również niemiecka jest dużo lepsza, bo zawiera ok. 30% mączki mięsnej, a tutaj tylko 15% i pewnie przed wysuszeniem, a dodatkowo jest o połowę tańsza. Quote
*Magda* Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Ale jeśli ktoś ma kota, to polecam puszki Grau ;) Niektóre zawierają 70% mięsa, inne około 50%, a to dobry wynik jak na puszkowe żarełko ;) Puszka jest w formie mielonki, więc mój kocur odmówił jedzenia ich, bo on gustuje w mięsku z sosikiem :D Za to moja suka zjadła je ze smakiem, skoro kot nie chciał ;) I myślę, że czasem na wyjazdy, jak nie będę mogła zabrać psiego jedzenia (barf), to zabiorę ze sobą kilka kocich puszek z tej firmy ;) Quote
barbarasz49 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 [quote name='wooke']Przy takim składzie: jagnięcina (15 %), mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, słonecznik bulwiasty, pulpa buraczana, tłuszcz wołowy, mączka rybna, Molkepulver, nasiona słonecznika, olej słonecznikowy, mieszanka ziół (HOKAMIX30), siemie lniane, algi morskie, drożdże, hemoglobina, kreda szlamowana, lecytyna, mono fosforan wapnia i cenie 119 zł za 5 kg, to nie wydaje się ona dobrą karmą. To już Josera również niemiecka jest dużo lepsza, bo zawiera ok. 30% mączki mięsnej, a tutaj tylko 15% i pewnie przed wysuszeniem, a dodatkowo jest o połowę tańsza.[/QUOTE] Są też tańsze z drobiem po 79,80, ponieważ interesuję się dobrymi suchymi karmami wiem, że Grau to renomowany producent karm,a wybór należy indywidualnie do każdego.Akurat dzisiaj tylko nie wiem na którym temacie czytałam,że ktoś poszukuje suchej karmy Grau,więc podpowiedziałam gdzie ją można od niedawna w Polsce kupić. Quote
wooke Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Zgadza się. To właściciel wybiera to czym karmi swoje zwierzę. Ale w tej cenie można dostać naprawdę lepsze karmy. Quote
barbarasz49 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Biorąc pod uwagę karmy z tzw.wyższych półek to najlepsza będzie ta,którą zaakceptuje nasz pies.Niestety zawsze jest tak, że karmę którą ubóstwia jeden pies drugi nawet nie ruszy,choćby nie wiem jakie wspaniałości miała w składzie.Moim zdaniem dopasowanie karmy naszemu pupilowi to czasami "droga przez mękę",bardzo uciążliwa zwłaszcza dla kieszeni. Quote
andromeda Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 wooke napisał(a):Przy takim składzie: jagnięcina (15 %), mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, słonecznik bulwiasty, pulpa buraczana, tłuszcz wołowy, mączka rybna, Molkepulver, nasiona słonecznika, olej słonecznikowy, mieszanka ziół (HOKAMIX30), siemie lniane, algi morskie, drożdże, hemoglobina, kreda szlamowana, lecytyna, mono fosforan wapnia i cenie 119 zł za 5 kg, to nie wydaje się ona dobrą karmą. To już Josera również niemiecka jest dużo lepsza, bo zawiera ok. 30% mączki mięsnej, a tutaj tylko 15% i pewnie przed wysuszeniem, a dodatkowo jest o połowę tańsza. Z tego co się orientuje to skład sprzed wymiany worka był inny. Nie było kukurydzy i kilku innych dodatków. Na bank nie był tak rozbudowany. Dla nas karma nie jest tą idealną. Quote
Recommended Posts