Formica Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 tak proszę . juz sie dowiedziałam jak to bylo. Sunia uciekła z posesji i wpadła pod auto. Kierowca się wkurzył bo coś tam z tego auta odleciałao i jakby nie było taki pies stanowi zagrożenie dla ruchu drogowego. I zaządał od włascicieli 1000zł. Własciciecie tam sieajkoś dogadali , ale 250 zł za złożenie operacyjne nogi im sie wydało zbytecznym wydatkiem i stwierdzili ze onii jej nie chca i sobie lekarz moze ją uspić... Quote
Helga&Ares Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Pilnie trzeba jej pomóc... gdzie wcześniej mieszkała? Quote
Formica Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 W Zabrzu w domu z ogrodem. To bedzie duzy pies. Jutro TZ sprawdzi bo wydaje mu się ze ją wcześniej szczepił . JEsli tak to wystawimy jej nowa ksiązeczkę , albo wyciagniemy od byłych włascicieli stara. Quote
Formica Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ambra napisał(a):ona naprawde przypomina mixa owczarka azjatyckiego...czyz nie?:razz: no mix tak :) a;e szczeka gardłowo jak bernardyn :) azjaty szczekania nie słyszalam wiec nie wiem czy podobnie . Quote
Lucy* Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 popytam się o tymczas :kciuki: czy można ją wystawić na allegro ? jeśli tak to proszę o jakieś dane kontaktowe i parę słów odnośnie jej zachowania :p Quote
zaba14 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Formica napisał(a):tak proszę . juz sie dowiedziałam jak to bylo. Sunia uciekła z posesji i wpadła pod auto. Kierowca się wkurzył bo coś tam z tego auta odleciałao i jakby nie było taki pies stanowi zagrożenie dla ruchu drogowego. I zaządał od włascicieli 1000zł. Własciciecie tam sieajkoś dogadali , ale 250 zł za złożenie operacyjne nogi im sie wydało zbytecznym wydatkiem i stwierdzili ze onii jej nie chca i sobie lekarz moze ją uspić... Tylko 250 zł? Myślałam że taki zabieg jest droższy... co za ludzie :roll: a za kilka dni znów wezmą nowego psa... Quote
agusiazet Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Chętnie dorzucę symbolicznie do kosztów operacji, tylko, gdzie wpłacać? Quote
Kefaspirit Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Witam! Goldi jest juz po zabiegu.Nóżka jest bardzo ladnie zlozona, sunia czuje sie dobrze.W tym momencie najpilniejsze jest znalezienie dla niej Tymczasowego domu!!!Narazie musze ją wziąść do domu. Generalnie jest bardzo lagodna, czysta - czekala do rana na wyjscie na dwór w wiadomym celu :). NIe wiem jak reaguje na koty i inne psy bo narazie jej nie kontaktowalem z naszymi zwierzakami. TZ od Formici Quote
grazyna9915 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Jaki nr telefonu mogę podać potencjalnym zainteresowanym! Quote
wandul 66 Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Kefaspirit napisał(a):Witam! Goldi jest juz po zabiegu.Nóżka jest bardzo ladnie zlozona, sunia czuje sie dobrze.W tym momencie najpilniejsze jest znalezienie dla niej Tymczasowego domu!!!Narazie musze ją wziąść do domu. Generalnie jest bardzo lagodna, czysta - czekala do rana na wyjscie na dwór w wiadomym celu :). NIe wiem jak reaguje na koty i inne psy bo narazie jej nie kontaktowalem z naszymi zwierzakami. TZ od Formiciwitam TZ formici - dobrze , ze do Nas dołączyłes , w koncu ciagle jestes w te sprawy wplątany , nawet o 1 00 w nocy , zamiast na piwo do pubu , musisz kuny leczyć:eviltong: :eviltong: :eviltong: ;) ;) ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Formica Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 mój juz priwuje. w końcu mi net podłaczyli!! :multi: Quote
Formica Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Acha . Goldi juz jest pop pierwszej socjalizacji z naszymi psami , stała grzecznie wrecz ja zamurowała gdy moje suki ja napadały. Ale dla pewności dlaej jest odłaczana od stada gdy nas nie ma , bo nasza Dasza to ziólko , ledwo znosi towarzystwo Kamy :cool1: Sunia ma złozona łapę , na kości trzyma płytka na srubach , która trzeba bedzie usunąc za jakiś czas. dodatkowo jest gipsio. ładnie na niej juz sie opiera. Quote
Formica Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 :diabloti: Do góry!! Suka jest przyjazna , nie ma kłopotu z innymi psami ani dziećmi. KOty uciekajace sa gonione Quote
halbina Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A co z kotami, które nie uciekają?... Jaka przeżywalność?... :p :evil_lol: Quote
Formica Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 jak na razie wszystkie uciekaja :evil_lol: zaden się jeszcze nie odważył nie uciekać :lol: Quote
halbina Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 No tak... one mają swój rozum jednak... i sprawne wszystkie cztery nóżki... :cool3: Quote
wandul 66 Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 czyli z łapka nie jest tak zle , skoro tak dobrze stoi statystyka uciekalności kotów:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Formica Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 w nocy został pożarty gips :evil_lol: młoda jest świetna tylko potrzebuje troche ułożenia, bawis ie zaczepia moje suki , troche kustyka na nóżce ale ma w końcu pełne prawo. tylko ,ze ewidentnie 4 duze psy to za duzo jak na możliwośc mojego domu :shake: Quote
Formica Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no Goldi zezarła gips i zaczeła tak szalec z moimi sukami ze o mało sobie tej nogi nie dobiła, znowu jej spuchłą i zaczeła ostro kulec. zrobiliśmy zdjątko rtg i wyszło ze toche tam napsuła ale ząłożyliśmy gips i jest oki no i co wazniejsze jest szansa na dom:) Quote
wandul 66 Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='Formica']no Goldi zezarła gips i zaczeła tak szalec z moimi sukami ze o mało sobie tej nogi nie dobiła, znowu jej spuchłą i zaczeła ostro kulec. zrobiliśmy zdjątko rtg i wyszło ze toche tam napsuła ale ząłożyliśmy gips i jest oki no i co wazniejsze jest szansa na dom:)[/quote]:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
halbina Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Bardzo by się ten dom przydał... a czy z psami? z ogródkiem? pies mieszkałby w domu czy na kojcu? Quote
Recommended Posts