Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Kochane dziewczyny, dostałam sms'a, że mnie wołacie. Przepraszam Was bardzo, ale od miesiąca mam urwanie głowy w pracy bo koniec roku. Teraz pisze z telefonu, dajcie mi jeszcze chwile, wieczorem postaram się wejść i napisać więcej, poza tym, że u Huzarka wszystko jest w porządku :)

Posted

Wreszcie jestem i już relacjonuję: nie udało mi się odbyć wizyty poadopcyjnej osobiście w listopadzie ze względu na nadmiar pracy. Ale cały czas utrzymuję stały kontakt telefoniczny z domkiem Huzara.

Wieści z przedwczoraj - Huzio ma się bardzo dobrze, zero problemów, mimo, że czasami Huzio zostaje sam nawet przez kilka godzin, nic nie niszczy i nawet nie popiskuje.

Jest ulubieńcem sąsiadów bo Huzar jest bardzo proludzki i baaardzo lubi dzieci. Sąsiadka Państwa ma wnuczka starszego od Michasia (4-letniego wnuczka Pana Andrzeja) o 5 lat, a i ten chłopiec także bardzo lubi Huzia, więc Państwo mają czasem w domu dwóch chłopców bo oni obaj lubią bawić się z Huzarem. Jak sąsiadka sprząta na klatce, a Pan Andrzej akurat wraca z Huziem ze spaceru  to Huzar jest zapraszany do domu sąsiadki, a jakże :D

Pan Andrzej podziękował za adopcję tak dobrze ułożonego psa, bo byli przygotowani na jakieś początkowe problemy, co w przypadku Huzara w ogóle nie miało miejsca. Nie jest mi lekko pisać o adopcji Huzara, bo po 15 minutach gadania z Panem Andrzejem o Huzarze mam oczy w mokrym miejscu, co u mnie nie jest często spotykane.

Jesteśmy w kontakcie z Panem Andrzejem i będziemy jeszcze rozmawiać przed świętami, mam obiecaną fotkę.

Troszkę obawiam się tego wystrzałowego sylwestra, ale umówiłam się z Panem Andrzejem, że będziemy sms'owo na bieżąco.

Przygotowaną paczkę dla Huzia prześlę pocztą, ale mam nadzieję, ze po Nowym Roku uda mi się wreszcie Huzara odwiedzić.

Nad wyraz jestem zadowolona z tej właśnie adopcji, Huzio, po raz pierwszy od wielu lat spędzi święta we własnym, najlepszym domu :)

edit: znalazłam fotkę Huzia z wieczora, gdy ostatnio rozmawiałam z Panem Andrzejem (przepraszam za jakość, ale z komórki) 

V__AB7B.jpg

• Upvote 5
Posted

Chętnie wycałowałabym ten kochany pycholek  5a32fb602e81c_serce8.gif.2a4474c7f1c1d05c0bcde9f51963bfc3.gif  

Dzięki Małgosiu za wspaniałe wiadomości. Też ogromnie, ogromniście się cieszę, że poczciwina ma wreszcie swoje miejsce na ziemi i w sercach wielu ludzi. Jak będziesz na wizycie to ucałuj, uściskaj wszystkich Ludziów Huzia.

Dzięki Małgoś   buziak.gif.0b72722a6d2b93227417777fde323b3e.gif

• Upvote 1
Posted

Pozdrowienia od Huzara dla wszystkich Fanów pamiętających o nim :)

Kochane bursztynowe oczyska *)

0.jpg.020397a5730795e9bf2114e0f6a262f8.jpg

Zmęczony piłeczkowaniem :)

2.jpg.8da6bc5775eef3e9ef8695423638dd29.jpg

Chłopcy ubierają choinkę (przepraszam za jakość fotki)

3.jpg.8fae7fa786b57d139b0e28c84cc10d68.jpg

Mam przekazać z Huzarowego Domku życzenia wszystkiego, co najlepsze dla Wszystkich, którzy przyczynili się do Huzarowego szczęścia :)

Dziękujemy pięknie *) *)

• Upvote 3
Posted
Podobny obraz

Wszelkiego Spelnionego

Szczesliwego

Gwiazda Pierwsza Co Wzejdzie

Niechaj Niesie Tylko Dobrosc

Zdrowie

Huzarkowi

Rodzince Calej Jego

I Wam

Jak dobrze widziec

jak dobrze Huziowi

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.12.2017 o 08:42, Usiata napisał:

Pozdrowienia od Huzara dla wszystkich Fanów pamiętających o nim :)

Kochane bursztynowe oczyska *)

0.jpg.020397a5730795e9bf2114e0f6a262f8.jpg

Zmęczony piłeczkowaniem :)

2.jpg.8da6bc5775eef3e9ef8695423638dd29.jpg

Chłopcy ubierają choinkę (przepraszam za jakość fotki)

3.jpg.8fae7fa786b57d139b0e28c84cc10d68.jpg

Mam przekazać z Huzarowego Domku życzenia wszystkiego, co najlepsze dla Wszystkich, którzy przyczynili się do Huzarowego szczęścia :)

Dziękujemy pięknie *) *)

Pięknie dziękuję za życzenia:) Jak będziesz się Małgosiu kontaktowała z Domkiem, to bardzo proszę przekaż życzenia noworoczne zdrowia, szczęścia, pomyślności i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. Dla Huzia głaski :)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Huzio chyba się trochę zaokrąglił :)
Cudowny pycholek!

Tyśko kochana, otóż, cyt. "Huzarek urósł" jak to powiedział w rozmowie telefonicznej Pan Andrzej, że sąsiedzi tak stwierdzili :D

Taaak, oceniam, że tak ze 3 kg za bardzo "urósł" i sobie porozmawialiśmy z Panem Andrzejem, jak najprościej Huzarka zwęzić ;) po garści każdego posiłku mniej ma być i zero pojadania z lodówki w nocy :D Pan Andrzej sam zdaje sobie sprawę, że Huzarek nie jest już najmłodszym psiakiem i trzeba dbać o wcięcie w talii ;) zobaczymy za miesiąc jak postanowienia noworoczne zostaną wdrożone w życie :)

A tymczasem fotka od Huzarka cieszącego się ze świątecznej paczki od fanów (których pozdrawiamy od Domku Huzara)

paczka.thumb.jpg.f5cb1fec68047ccd23ce688585626d9a.jpg

• Upvote 3
Posted

Dziękujemy pięknie za noworoczne życzenia. Wzajemnie życzymy wszystkim Fanom Huzarka, aby wiedli szczęśliwe życie w dobrobycie :)

Z duszą na ramieniu spędziłam wczorajszy wieczór w oczekiwaniu na wieści z Domku Huzara bo to przecież jego pierwszy Sylwester w nowym domku. A oto sms, który dostałam dzisiaj rano, cyt. "Dzień dobry, do pierwszej w nocy Huzar był troszkę nerwowy, ale byłem przy nim. Położyłem się z nim na dywanie i zasnął. Spaliśmy tak do 8-mej. Rano wyszedł na dwór, załatwił wszystko co trzeba, a teraz piłeczkujemy". 

Komentować chyba nie trzeba? :) :)

• Upvote 4
Posted

hip, hip huraaa Huzar najmądrzejszy pies na świecie   5a4a4f1922e5d_gifpodskokizradoci.gif.19c34164a3041354e866899fc0d46408.gif 

Czego ma się bać, jeśli ukochany Pan jest tuż obok :) Kochany Huziu    5a4a4f63170a0_serce8.gif.3d4ebd41520c0e9d81969d85fb84c734.gif

Posted

"Dzień dobry, do pierwszej w nocy Huzar był troszkę nerwowy, ale byłem przy nim. Położyłem się z nim na dywanie i zasnął. Spaliśmy tak do 8-mej. Rano wyszedł na dwór, załatwił wszystko co trzeba, a teraz piłeczkujemy"... czegóż trzeba więcej... z wrażenia zaparło mi dech... można? można!

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, kasiasekret napisał:

"Dzień dobry, do pierwszej w nocy Huzar był troszkę nerwowy, ale byłem przy nim. Położyłem się z nim na dywanie i zasnął. Spaliśmy tak do 8-mej. Rano wyszedł na dwór, załatwił wszystko co trzeba, a teraz piłeczkujemy"... czegóż trzeba więcej... z wrażenia zaparło mi dech... można? można!

Wyjątkowy pies trafił do wyjątkowego Pana :)

• Upvote 2