Beatrx Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Justyna Osman napisał(a):Choszczowe qmu napisał(a):Yuki szkoda tylko ze poza nazwa wiochy nie wiadomo kogo szukac :( ale ja bym ja normalnie przez kolano przelozyla i tak na dupsko nastrzelala ze przez tydzien by nie siadla ! przecież podała;) wujek google mi mówi, ze to pi razy drzwi 60km ode mnie. Quote
IvyKat Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Ja (czyli zwykły użytkownik) niestety nie mogę tego zrobić, ale może admin/moderator. Quote
4Łapki Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 IvyKat napisał(a):Można ustalić dokładny adres po IP komputera, to nie problem. No nie wiem, moje IP wskazuje na Gliwice, a jestem 170 km od tego miasta... Justyno, w tym momencie los tego psa zależy od Ciebie. Zobacz, ile osób próbuje przemówić Ci do rozumu. Jeśli nie masz warunków, by trzymać tego pieska, znajdź mu nowy dom. W dobie internetu jest to o wiele łatwiejsze. Wiem, że rozstać się z nim będzie trudno, ale to jedyna słuszna decyzja, jeśli nie może mieszkać z Wami w domu - bo po prostu może nie przeżyć w budzie. Tegoroczna zima i tak nie jest "prawdziwą" zimą, a kto wie, jaka będzie następna. I co zrobicie w sunią, gdy dostanie pierwszą cieczkę? Zostawicie z psem? Obłęd :shake: Quote
Justyna Osman Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Pragnę dodać, że Reksio jest jej wzrostu i wagi, a poza tym odwal się od moich rodziców :angryy:, oni nie wiedzą jaka to rasa psa, a jak powiem, żeby trzymać ją w domu to się nie zgodzą, nawet z nimi o tym rozmawiałam, nie zgodzili się. Quote
Beatrx Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 wzrost i waga reksia nie zmienia faktu, ze nad tym psem się znęcasz i trzeba to głosić do odpowiednich służb. Quote
maxishine. Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 4Łapki napisał(a):No nie wiem, moje IP wskazuje na Gliwice, a jestem 170 km od tego miasta... Justyno, w tym momencie los tego psa zależy od Ciebie. Zobacz, ile osób próbuje przemówić Ci do rozumu. Jeśli nie masz warunków, by trzymać tego pieska, znajdź mu nowy dom. W dobie internetu jest to o wiele łatwiejsze. Wiem, że rozstać się z nim będzie trudno, ale to jedyna słuszna decyzja, jeśli nie może mieszkać z Wami w domu - bo po prostu może nie przeżyć w budzie. Tegoroczna zima i tak nie jest "prawdziwą" zimą, a kto wie, jaka będzie następna. I co zrobicie w sunią, gdy dostanie pierwszą cieczkę? Zostawicie z psem? Obłęd :shake: Z tego co wiem, to IP ustala się na podstawie tego na którym kompie utworzylas konto, z którego konta wysłałaś danego meila/posta. ;) I fakt, faktem to jest znęcanie się i powinno się zgłosić to do służb. Quote
Beatrx Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 z tym IP to sprawa aż tak prosta nie jest, ale dziewczyna napisała skąd jest więc żadne IP nie jest potrzebne. Quote
*Magda* Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Beatrx skoro masz do niej tak "blisko", to może powiadom najbliższy TOZ, schronisko lub jakąś inną instytucję. Znana jest miejscowość (wieś) i podejrzewam, że jej nick to nazwisko, więc powinni szybko namierzyć psa ;) Quote
qmu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Beatrx napisał(a):przecież podała;) wujek google mi mówi, ze to pi razy drzwi 60km ode mnie. jedz zabrac tego psa Justyna Osman napisał(a):Pragnę dodać, że Reksio jest jej wzrostu i wagi, a poza tym odwal się od moich rodziców :angryy:, oni nie wiedzą jaka to rasa psa, a jak powiem, żeby trzymać ją w domu to się nie zgodzą, nawet z nimi o tym rozmawiałam, nie zgodzili się. to ja oddaj a nie psu fundujesz parszywe zycie wez sobie pieska pokroju reksia ktory bedzie mogl przezyc na dworze a nie maltretujesz bogu ducha winne zwierze ! Quote
*Magda* Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Justyna Osman napisał(a):Pragnę dodać, że Reksio jest jej wzrostu i wagi, a poza tym odwal się od moich rodziców :angryy:, oni nie wiedzą jaka to rasa psa, a jak powiem, żeby trzymać ją w domu to się nie zgodzą, nawet z nimi o tym rozmawiałam, nie zgodzili się. Skoro nie wiedzą jaka to rasa, to ich uświadom. Pokaż im w internecie informacje, że taki pies żyć w budzie nie może :shake: Poza tym, co zrobicie jak suczka będzie mieć z Waszym Reksiem młode? O ile przeżyje ten poród :roll: Potopicie je w studni?! A może dostaną łopatą w łeb?! Albo żywcem zakopiecie?! Quote
qmu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 magdabroy napisał(a):Beatrx skoro masz do niej tak "blisko", to może powiadom najbliższy TOZ, schronisko lub jakąś inną instytucję. Znana jest miejscowość (wieś) i podejrzewam, że jej nick to nazwisko, więc powinni szybko namierzyć psa ;) Napisalam do strazy dla zwierzat w PL czekam na odp. Quote
qmu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 magdabroy napisał(a):Skoro nie wiedzą jaka to rasa, to ich uświadom. Pokaż im w internecie informacje, że taki pies żyć w budzie nie może :shake: Poza tym, co zrobicie jak suczka będzie mieć z Waszym Reksiem młode? O ile przeżyje ten poród :roll: Potopicie je w studni?! A może dostaną łopatą w łeb?! Albo żywcem zakopiecie?! Tez sie nad tym zastanawialam co zrobia gdy... pewnie gdyby suka zaczela rodzic i by sama nie dawala rady nikt by jej wtedy nie pomogl ;( Quote
zuanna Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 magdabroy napisał(a):Beatrx skoro masz do niej tak "blisko", to może powiadom najbliższy TOZ, schronisko lub jakąś inną instytucję. Znana jest miejscowość (wieś) i podejrzewam, że jej nick to nazwisko, więc powinni szybko namierzyć psa ;) portale społecznościowe - kopalnia wiedzy... ;) Quote
Maron86 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 To jakiś obłęd. Wpierdzielili sukę do samca i heja niech się mnożą. Trzymają psa w budzie który fizycznie się do tego nie nadaje. Dzieciak nie widzi w tym żadnego problemu bo przecież ona chce yorka więc musi mieć yorka. Nie myśli co będzie dalej bo co z tego że zdechnie, przecież widać że Reksem też się znudziła skoro przesiaduje w kojcu :shake:.... Już wolę nie wnikać co się z tą suczką będzie działo podczas rui gdy ją dorwie samiec i to nie 'z doskoku' :angryy:. Taka młoda i już tak bezmyślnie okrutna dziewucha... nadal się łudzę że to może jednak jakiś głupi gimbus-troll... Quote
*Magda* Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 zuanna napisał(a):portale społecznościowe - kopalnia wiedzy... ;) Pewnie masz na myśli fb, ale ja g nie posiadam :eviltong: Jestem antyfejsbuczkowa :evil_lol: Quote
mozarcik Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 i teraz widać skąd się biorą tacy ludzie, z pokolenia na pokolenie ten ciemnogród:shake: Quote
qmu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 mozarcik napisał(a):i teraz widać skąd się biorą tacy ludzie, z pokolenia na pokolenie ten ciemnogród:shake: szkoda tylko ze pies musi przez to cierpiec :( Quote
Justyna Osman Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Po długich rozmowie z rodzicami piesek jest w domu, pozwolili mu :multi: Quote
Justyna Osman Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Mieliście rację. Uświadomiłam moim rodzicom, że to piesek domowy i że mu zimno na dworze. A teraz biega wesoło po domu :) Wszyscy są zadowoleni z tego, że jest w domu :D Quote
Justyna Osman Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Próbuję, ale ciągle ucieka, bo bawi się z braćmi i wychodzi rozmazane :( Rzucają im piłeczkę. Są tacy podekscytowani psem w domu :) Quote
Justyna Osman Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 POMOCY ! Zsikała się na podłogę! Quote
zuanna Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Sorry - jestem pewna, że to troll. Gimbaza ma "fan" :angryy: Quote
qmu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 heheheheh no ba, psa trzeba regularnie wyprowadzac na spacery, musisz teraz nauczyc ze w domu sie nie zalatwia tylko trzeba na dwor chodzic, a nauka trwa troche. Ale ze to mala psinka mozesz tez nauczyc ze w domu robic bedzie do kuwety jak kot :) przejrzyj sobie watki pt. nauka czystosci w domu Quote
Recommended Posts