Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justyna Osman napisał(a):
Choszczowe

qmu napisał(a):
Yuki szkoda tylko ze poza nazwa wiochy nie wiadomo kogo szukac :( ale ja bym ja normalnie przez kolano przelozyla i tak na dupsko nastrzelala ze przez tydzien by nie siadla !

przecież podała;) wujek google mi mówi, ze to pi razy drzwi 60km ode mnie.

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IvyKat napisał(a):
Można ustalić dokładny adres po IP komputera, to nie problem.

No nie wiem, moje IP wskazuje na Gliwice, a jestem 170 km od tego miasta...

Justyno, w tym momencie los tego psa zależy od Ciebie. Zobacz, ile osób próbuje przemówić Ci do rozumu. Jeśli nie masz warunków, by trzymać tego pieska, znajdź mu nowy dom. W dobie internetu jest to o wiele łatwiejsze. Wiem, że rozstać się z nim będzie trudno, ale to jedyna słuszna decyzja, jeśli nie może mieszkać z Wami w domu - bo po prostu może nie przeżyć w budzie. Tegoroczna zima i tak nie jest "prawdziwą" zimą, a kto wie, jaka będzie następna.

I co zrobicie w sunią, gdy dostanie pierwszą cieczkę? Zostawicie z psem? Obłęd :shake:

Posted

Pragnę dodać, że Reksio jest jej wzrostu i wagi, a poza tym odwal się od moich rodziców :angryy:, oni nie wiedzą jaka to rasa psa, a jak powiem, żeby trzymać ją w domu to się nie zgodzą, nawet z nimi o tym rozmawiałam, nie zgodzili się.

Posted

4Łapki napisał(a):
No nie wiem, moje IP wskazuje na Gliwice, a jestem 170 km od tego miasta...

Justyno, w tym momencie los tego psa zależy od Ciebie. Zobacz, ile osób próbuje przemówić Ci do rozumu. Jeśli nie masz warunków, by trzymać tego pieska, znajdź mu nowy dom. W dobie internetu jest to o wiele łatwiejsze. Wiem, że rozstać się z nim będzie trudno, ale to jedyna słuszna decyzja, jeśli nie może mieszkać z Wami w domu - bo po prostu może nie przeżyć w budzie. Tegoroczna zima i tak nie jest "prawdziwą" zimą, a kto wie, jaka będzie następna.

I co zrobicie w sunią, gdy dostanie pierwszą cieczkę? Zostawicie z psem? Obłęd :shake:

Z tego co wiem, to IP ustala się na podstawie tego na którym kompie utworzylas konto, z którego konta wysłałaś danego meila/posta. ;)

I fakt, faktem to jest znęcanie się i powinno się zgłosić to do służb.

Posted

Beatrx skoro masz do niej tak "blisko", to może powiadom najbliższy TOZ, schronisko lub jakąś inną instytucję. Znana jest miejscowość (wieś) i podejrzewam, że jej nick to nazwisko, więc powinni szybko namierzyć psa ;)

Posted

Beatrx napisał(a):
przecież podała;) wujek google mi mówi, ze to pi razy drzwi 60km ode mnie.

jedz zabrac tego psa

Pragnę dodać, że Reksio jest jej wzrostu i wagi, a poza tym odwal się od moich rodziców :angryy:, oni nie wiedzą jaka to rasa psa, a jak powiem, żeby trzymać ją w domu to się nie zgodzą, nawet z nimi o tym rozmawiałam, nie zgodzili się.

to ja oddaj a nie psu fundujesz parszywe zycie wez sobie pieska pokroju reksia ktory bedzie mogl przezyc na dworze a nie maltretujesz bogu ducha winne zwierze !

Posted

Skoro nie wiedzą jaka to rasa, to ich uświadom. Pokaż im w internecie informacje, że taki pies żyć w budzie nie może :shake:
Poza tym, co zrobicie jak suczka będzie mieć z Waszym Reksiem młode? O ile przeżyje ten poród :roll: Potopicie je w studni?! A może dostaną łopatą w łeb?! Albo żywcem zakopiecie?!

Posted

magdabroy napisał(a):
Beatrx skoro masz do niej tak "blisko", to może powiadom najbliższy TOZ, schronisko lub jakąś inną instytucję. Znana jest miejscowość (wieś) i podejrzewam, że jej nick to nazwisko, więc powinni szybko namierzyć psa ;)

Napisalam do strazy dla zwierzat w PL czekam na odp.

Posted

magdabroy napisał(a):
Skoro nie wiedzą jaka to rasa, to ich uświadom. Pokaż im w internecie informacje, że taki pies żyć w budzie nie może :shake:
Poza tym, co zrobicie jak suczka będzie mieć z Waszym Reksiem młode? O ile przeżyje ten poród :roll: Potopicie je w studni?! A może dostaną łopatą w łeb?! Albo żywcem zakopiecie?!

Tez sie nad tym zastanawialam co zrobia gdy... pewnie gdyby suka zaczela rodzic i by sama nie dawala rady nikt by jej wtedy nie pomogl ;(

Posted

magdabroy napisał(a):

portale społecznościowe - kopalnia wiedzy... ;)

Posted

To jakiś obłęd. Wpierdzielili sukę do samca i heja niech się mnożą. Trzymają psa w budzie który fizycznie się do tego nie nadaje. Dzieciak nie widzi w tym żadnego problemu bo przecież ona chce yorka więc musi mieć yorka. Nie myśli co będzie dalej bo co z tego że zdechnie, przecież widać że Reksem też się znudziła skoro przesiaduje w kojcu :shake:.... Już wolę nie wnikać co się z tą suczką będzie działo podczas rui gdy ją dorwie samiec i to nie 'z doskoku' :angryy:.
Taka młoda i już tak bezmyślnie okrutna dziewucha... nadal się łudzę że to może jednak jakiś głupi gimbus-troll...

Posted

mozarcik napisał(a):
i teraz widać skąd się biorą tacy ludzie, z pokolenia na pokolenie ten ciemnogród:shake:

szkoda tylko ze pies musi przez to cierpiec :(

Posted

heheheheh no ba, psa trzeba regularnie wyprowadzac na spacery, musisz teraz nauczyc ze w domu sie nie zalatwia tylko trzeba na dwor chodzic, a nauka trwa troche. Ale ze to mala psinka mozesz tez nauczyc ze w domu robic bedzie do kuwety jak kot :) przejrzyj sobie watki pt. nauka czystosci w domu