Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fredziak ma już dość bycia u mnie, on chce się wyprowadzić :razz: Ludzie wychodzili i on się wymknął przed chwilą - zwiał "na spacerek" i latał między domami :roll:
Myślicie, że on coś czuje? Nigdy tak nie robił, zawsze jak wyszedł to tylko nasikał na płot sąsiada i wracał natychmiast, a dzisiaj w długą przed siebie :hmmmm:

Posted

Chyba w tym cos jest Ulka co piszesz ze Fredziu poszedl w dluga i ze chyba cos czuje, bo ja jak przedwczoraj pojechalam swoja Megi pokazac to po pwrocie nie zjadla nic dopiero swoja porcje zjadla 2 godz. pozniej niz zwykle.Tez Moj Adi powiedzial ze chyba jest w stresie. Biedne te nasze psy, my to chetnie bysmy je wszystkie zatrzymali u siebie bo tylko u nas sa najlepsze domki.

Posted

Ulaa napisał(a):
Fredziak ma już dość bycia u mnie, on chce się wyprowadzić :razz: Ludzie wychodzili i on się wymknął przed chwilą - zwiał "na spacerek" i latał między domami :roll:
Myślicie, że on coś czuje? Nigdy tak nie robił, zawsze jak wyszedł to tylko nasikał na płot sąsiada i wracał natychmiast, a dzisiaj w długą przed siebie :hmmmm:

To co ja mam powiedzieć? Mój jak pojedziemy na wieś, wymyka się przez furtkę i leciiiiiii. Moja mam na rower i gania go po okolicy :mad: Ostatnio złapała go 3 km od domu. Zapoznawał się z kaczkami na podwórku u ludzi :evil_lol:

Posted

ogromnie się cieszę..
z obrotu sprawy.. Fredzio będzie na pewno
szczęsliwy..
no no... to dużżżooo szczęścia pozostało życzyć..

Fredziowi no i nowemu właścicielowi..:multi: :loveu: :multi: :loveu:

Posted

:razz: AAAA chtoooo tu się cieszy? :BIG: :drink1: :beerchug: :cunao: :popcorn: :ylsuper: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: No przecież nie ja :razz: :evil_lol:

Ulaa nie martw się - bedzie DOBRZE!!!!

Posted

Jest domek rezerwowy :multi: Superowa dziewczyna przyjechała pooglądać Fredka (i Megi u Ada-jeje oraz Korę na zdjęciach).
Jakby na Fredziusia już nie było szansy, to czy byłby jest jakiś inny dalmat? :cool3:

Jejku a tak się bałam, a tutaj mnóstwo różnych psiaków ma szansę na domek dzięki Fredziowi :loveu: Chyba fajni ludzie nareszcie się obudzili :multi:

A telefon nadal dzwoni z częstotliwoścą 30 razy na godzinę :razz: Postaram się nie zmarnować tego i jak ktos wydaje mi się fajny z rozmowy, to zapraszam go na spotkanie i zaproponować innego psiaka :p

Posted

to ja jeszcze wstrzymam się ze świętowaniem ;)

a odnośnie domów, to dostałem maila o takiej treści:
poszukuje domu dla młodego około ośmiomiesięcznego dalmatyńczyka. Pies został znaleziony w okolicy Radomska, prawdopodobnie został wyrzucony z samochodu. Pies jest zdrowy, zadbany i jak wszystkie dalmatyńczyki spokojny, łagodny. Przebywa obecnie w Częstochowie w domu tymczasowym.

511-469-XXX

i zdjęcie psa:

sorry za offa w Fredkowym wątku, ale powstrzymać się nie mogłem :evil_lol:

Posted

nic nie wiem - odpisałem na maila, ale niestety nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej...
trochę to dla mnie jest lewe - ktoś chce oddać psa i na maile nie odpisuje...

Posted

a ten nr podany? cholera, dziewczyna dzisiaj będzie dzwonić, co mam jej powiedzieć... nie mogę sama tam zadzwonić na nr dalmata, bo mam 1,20 na karcie...

Posted

Dzwoniłem. sprawa NIEAKTUALNA - pies już poszedł do innego domu. Jest to ośmiomiesięczny szczeniak - był też na allegro.
Zaiksowałem też numer telefonu do domu w którym przebywał - postu skasować niestety nie można.

Ula, jest jeszcze kilka kropek, w tym jedna suka, spokojna i z opisu idealna :)
Może ktoś wybierze sobie jakiegoś sierściucha od nas z forum?
http://www.dalmatynczyki.fora.pl/pies-szuka-pana-f30.html

Posted

:mdleje::mdleje::mdleje::mdleje:
padłam trupem. zaijcie mnie, to nie moze być prawda!!!
zaraz jak wrócilam od weta, pan zadzwonil znowu...
Spytał, czy moze przyjechać wczesniej, bo burze zapowiadają... Oczywiście zgodziłam się, a on dał mi do tel. swoją mamę, która płakała do słuchawki z żalu za tamtym Kropkiem i z radości, że znalazł się nowy.... opowiadała, jak karmi psy i koty, jak przygarnia kotki.... Ja sama byłam o krok od rozpłakania się... O takim domku chyba wszyscy marzyliśmy... CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!!!!!!! Zabijcie mnie, jeśli kiedykolwiek przestanę w to wierzyć!!!

Jezu chyba się upiję jutro.

Posted

[quote name='Ulaa']:mdleje::mdleje::mdleje::mdleje:
padłam trupem. zaijcie mnie, to nie moze być prawda!!!
zaraz jak wrócilam od weta, pan zadzwonil znowu...
Spytał, czy moze przyjechać wczesniej, bo burze zapowiadają... Oczywiście zgodziłam się, a on dał mi do tel. swoją mamę, która płakała do słuchawki z żalu za tamtym Kropkiem i z radości, że znalazł się nowy.... opowiadała, jak karmi psy i koty, jak przygarnia kotki.... Ja sama byłam o krok od rozpłakania się... O takim domku chyba wszyscy marzyliśmy... CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!!!!!!! Zabijcie mnie, jeśli kiedykolwiek przestanę w to wierzyć!!!

Jezu chyba się upiję jutro.

Ula masz prawo sie upic swietuj bo jest powod do swietowania!!

Ale sie ciesze, jestem w szoku ze tak to wszystko sie potoczylo!!! czyli dzis Dalmas bedzie zabrany?? kurcze ale fajnie!!!!:multi::multi::multi:

Posted

Nie, jutro rano, aby miał czas - jak powiedział pan: "zapoznać się z terenem i aby rodzice mogli nacieszyć oczy"
Dalej w to nie wierzę, to jakaś bajka :loveu:

Posted

Chyba możemy już.........
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
CIESZYĆ SIĘ!!!!!!!!!!:cunao::laola:

[SIZE=2]Fredzio pojechał, nawet się nie obejrzał za mną w drodze do auta. Cały czas podczas rozmowy leżał przy "swoich nowych
nogach", był przytulany, całowany, zadowolony. Nie miałam wątpliwości już podczas pierwszej rozmowy, z teraz smutek z powodu rozstania z Fredziem ustąpił radości, ogromnej, niesamowitej radości. Znalazło się dla niego najcudowniejsze miejsce na świecie, u osób, które naprawdę kochają i szanują wszystkie zwierzaki. Dostał wyprawkę i całusa na pożegnanie. Wiem, że będzie szczęśliwy jak nigdy w życiu nie był...:loveu:

No i niespodzianka: Pan obiecał wysłać fotki z nowego domku, oraz zainteresował się wątkiem Fredzia, a więc być może wkrótce usłyszymy (przeczytamy) relację "z pierwszej ręki" i powitamy nowego pana Fredzia tu na dogo :multi:

Ja też zaraz wstawię ostatnie fotki, jakie zrobiłam.