Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ada-jeje']Fredzio juz prawie gotowy do nowego domku, juz Ula sie o to postarala.

Zastanawiam się, czy miałby szansę zaistnieć w Przełomie? Sunie i Smółka znalazły w ten sposób tak cudne domki, że dla niego też by się marzył podobny :loveu:

Maciaszek Fredzik zachowuje się praktycznie wzorowo, wczoraj w drodze do weta jakaś para zastanawiała się czy to przypadkiem nie brat ich suni, ale doszli do wniosku, że nie, bo za grzeczny i spokojny :lol:
Domku będziemy szukać zaraz przed lub po kastracji, której termin ustalimy jutro. Jeśli ktoś chciałby gdzieś wstawić ogłoszenie, to koniecznie trzeba napisać, że dom bez małych dzieci i małych zwierząt typu koty, gryzonie, kury itd. (za to z suczkami mile widziany :cool3:).

Rany boskie, jak my się z nim rozstaniemy... Nie ma osoby, która by się w nim nie zakochała, nawet mój TZ kombinował co by zrobić, żeby go zabrać do mamy. Mama go chce bardzo, ale siostra TZ często przychodzi do mamy z małymi dziećmi, poza tym oni nigdy nie mieli psa, a Fredzio jednak wymaga doświadczenia - zrozumienia, cierpliwości i konsekwencji.

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tak, kocha spacerki, więc ciagle na nie chodzi - jednak najczęściej sam, bo on dużo uwagi potrzebuje.

Ale jeszcze szczęśliwszy jest wtedy:

i wtedy:

Gdyby ktoś miał wątpliwości co Fredi konsumuje - to kośc cielęca oraz kurczak z makaronem i marchewką w wywarze z kości.
Jak widać przy jedzeniu nie ma kłótni, kości też jadły wszystkie razem i każde sobie wybrało swoje miejsce. Także w stadzie kropciak odnajduje się naprawdę rewelacyjnie.

Posted

Ulaa napisał(a):
i gdzieś daleko pojedzie....? :placz:

Wiem, że chciałabyś mieć Fredzia blisko siebie, ale jeśli znajdzie się domek na drugim końcu Polski, zostanie sprawdzony przez kogoś z dogo, okaże się domkiem wspaniałym to chyba nie ma co płakać... Wszak chodzi o to, żeby Fredzisław trafi w kochające i odpowiedzialne ręce, czyż nie?

Posted

Ulaa napisał(a):
Ale może najpierw poszukam gdzies blisko?
Mogę...?:oops:
Bo jeszcze nie zaczęłam i szkoda by było odbierac mu (mnie) tą szansę.

Ulenko jasne ze mozesz...zawsze to mozna zajrzec do psiaka jak blisko:cool3::cool3::cool3::cool3::cool3:;););););)

Posted

Ulaa napisał(a):
Ale może najpierw poszukam gdzies blisko?
Mogę...?:oops:
Bo jeszcze nie zaczęłam i szkoda by było odbierac mu (mnie) tą szansę.

Hihihihi... no możesz, możesz ;) :) A zaczynasz już? Bo wiesz... to pewnie potrwa troszkę.
Czy w takim razie mam się wstrzymać na razie z Allegro?

Posted

Ulka naturalnie ze mozesz sprobowac przez przelom tylko ze napewno nie zrobia tego za friko, bo to nie jest pies z naszej interwencji.
Ale jezeli dogomaniacy pokryja koszta ogloszneinia to byloby wspaniale.
Niech sami zobacza ze u nas tylko rajskich domkow szukamy .

Posted

Przelom to gazeta tygodnik, ktory ukazuje si na terenie Chrzanowa i okolic, dzieki ogloszeniom w Przelomie znalazly domki nasza Smolka oraz moje dzikuski, tylko ze te pieski byly do nas skierowane przez nasza Lecznice ktora ma umowe z UM i byly to psiaki z interwencji dlatego my im dajemy DT a reszta zajmuje sie lecznica czyli ogloszenie ze zdjeciem, jak rowniez szczepienia, odrobaczenia oraz bezplatne sterylki. Niestety Fredzio nie jest psem z interwencji to tez nasza lecznica nie moze go przejac na koszt miasta, ale na pewno ma duze szanse przez ta gazete domek znalezc.

Posted

Też tak myślę :multi:
Dzisiaj idę do lecznicy i pogadam z p Lucynką, może uda się jednak jakoś załatwić, by Fredzio był na pierwszej stronie jak psiaki z interwencji, a nie na ostatniej wśród ogłoszeń drobnych... A jeśli się nie uda, to trudno, zrobimy mu ładną ramkę ze zdjęciem, tak, by był widoczny.
Myślę, że wpływy z bazarków spokojnie wystarczą na pokrycie kosztu ogłoszenia.

On jest taki kochany, wczoraj graliśmy sobie ze znajomymi w siatkówkę i on cały czas biegał luzem, nie wdając się w konflikty z psami spacerującymi nieopodal. Zaczepiał po kolei każdego i wogóle był cały radosny, że wszyscy się nim zachwycają :loveu:
Wiecie, z niego robi się całkiem normalny pies. Trzeba było mu trochę zaufać i nauczyć polegania na sobie, a nie panicznego skupiania na jednej osobie. Gwałci jeszcze nadal, jednak teraz bardziej zabawowo żeby zwrócić na siebie uwagę, niż ze stresu. Wybrał sobie skuteczny sposób... napewno nikt nie pozostanie obojętny na coś takiego i on o tym doskonale wie :evil_lol:

Posted

Niestety chyba mam złą wiadomość.
Wygląda na to, że moja Abra zaraziła się od Fredzia. Wczoraj wieczorem dostała ataku kaszlu takiego samego jak on ma i dzisiaj rano to samo :placz:. Nigdy wcześniej tego nie było... zbiegło się z jego pojawieniem i wygląda identycznie - kaszle i kicha :-( To już starszawa sunia po wielu przejściach zdrowotnych i ma słaby organizm...
Dzisiaj biorę ją do weta i się okaże.

Posted

Zapalenie oskrzeli.
Jednak może byc ono wynikiem CZEGOŚ (czego?) większego, bo samo zap. oskrzeli chyba nie jest zaraźliwe?
Strasznie mi szkoda Abry, ona i tak taka bidulka kaleka, a jak jeszcze ataku dostała to już wogóle wyglądała rozpaczliwie :placz:

Posted

Fredzio ma zdiagnozowane zapalenie oskrzeli? Co na to dostaje?

Abra może mieć na razie zapalenie dróg oddechowych, stąd kichanie i kaszel.

Zapalenie oskrzeli rozwija się najczęściej w wyniku nieleczonych albo niedoleczonych: przeziębienia, grypy (ale psy takowej wszak nie mają) i innych tego typu chorób. I dopiero z zapalenia oskrzeli może się zrobić coś większego (np. zapalenie płuc) :(

Posted

Nie byłam jeszcze :niewiem:
Dzisiaj też nie da rady, chyba że pod wieczór, a najpewniej to jutro rano, bo Fredzik też ma wizytę.

A Fredzio to księżniczka na ziarnku grochu. Śpi już teraz oczywście tylko na łóżku, ewentualnie fotel :roll: Ale jak tylko jest nierówno pościelone albo coś leży pod kocem (np komórka) to on wszystko rozgrzebuje i ścieli od nowa, po swojemu :lol: