Ambra Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 dziewczyny pomyslcie czy nie macie jakiegos kacika na działce, wolnego kawalka miejsca w ogrodzie - cokolwiek, bo jemu 3ba by podac porzadna karme wysokowartosciowa, odrobaczyc, podac antybiotyk i pobrac krew na badanie. Nie musi to byc koniecznie osobista kanapa w salonie! to tez jest dla niego szansa! Quote
iwop Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ja mieszkam w bloku z dwoma kotami i dużym psem i ciagle mam jakis tymczas :9 nie moge pomóc...:shake: Quote
madzia828 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 w górę Kropku pomoc dla dalmata potrzebna!!!!!!! Quote
Paola06 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Niestety z glutami -to tylko go przyjmą w Orzeszu:( W cudownej UMYWALNI-UMIERALNI ma nikłe szanse na wyzdrowienie:( Tam są tylko królicze małe klatki,pojedyncze-ciasne. Gdy odbierałyśmy rodezjana w poniedziałek(a byl tam przeniesiony w sobotę własnie z pod.nosówki)to p.wet nawet niewiedział że tam taki pies przebywa-a jak pielegniarz wyprowadzał to widziałyśmy że nawet wody nie miał bo w klateczce nawet miska by sie zmieściła. TAKI CUDOWNY SZPITALIK W TYM SCHRONIE:mad::mad::mad: Także czarno to niestety widzę,a i nie mam niestety pomysłu co wymysleć:( Quote
Pianka Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Jej takie drogie te hoteliki:placz: Zaraz zmienie na kropkowym, ze potrzebny tymczas;) Quote
bea_m Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Spróbuje namierzyć Pati. Ona ma kogoś znajomego kto zabrał kropka ze schrona na tymczas. Fokusa chyba. Quote
bea_m Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Spróbuje namierzyć Pati. Ona ma kogoś znajomego kto zabrał kropka ze schrona na tymczas. Fokusa chyba. Fokus już w nowym domku to może miejsce na tymczasie u nich wolne :) Quote
halbina Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 No to podniesiemy, bo sprawa nie cierpiąca zwłoki... Quote
Paola06 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dzwoniła do mnie pani-która podany nr.ma od jednej z dogomaniaczek. Ma dom stały ,ale domek jest w Łodzi.Powiedziałam jej że w razie czego zrzucimy sie na benzynę-byleby psiak przeżył drogę:placz: Najlepszym wyjsciem bylby tymczasik gdzies na śląsku-chocby na tydzień-kropek napewno niema nosówki-to przeziębienie jestem pewna. Obawiam się tylko że podejście pana weta schroniskowego bedzie takie że lepiej psa uspic niz leczyć-to tańsze;mad::mad: Quote
bea_m Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Przeklejam z łaciatego: brikabrak Dołączył: 20 Kwi 2007Posty: 20Ostrzeżeń: 0/5 Wysłany: Pon 18:08, 11 Cze 2007Jasne, służę pomocą, ale muszę wiedzieć jaki on jest do kotów. Muszę jeszcze z moją współlokatorką porozmawiać, ale myślę, że nie będzie problemu. Za około 2 tygodnie mam zaplanowany trzydniowy wypad nad morze, więc na ten czas będę potrzebować pomocy. Chciałabym też wiedzieć coś więcej na jego temat, jaki jest, itp. POzdrawiam A PS Czy on tym choróbskiem może moje kocięta zarazić? Quote
:: FiGa :: Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Jesli to tylko przeziębienie to czy nie lepiej od razu zabrac go stamtąd choćby do tego domu w łodzi? W schronisku z jego zdrówkiem będzie coraz gorzej. Na benzyne moge też coś od siebie dorzucić. Czy to przeziębienie jest aż tak zaawansowane że jest ryzyko podczas przejazdu do Łodzi? :( Quote
Paola06 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Na razie domek w Łodzi tez niepewny,mam czekac na telefon w tej sprawie. Quote
bea_m Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Brikabrak chce dać tymczas. Tylko niech ktoś coś powie więcej na temat psa. Brikabrak już jednego dalmaśka wyprowadziła z tarapatów. Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 bea_m napisał(a):Brikabrak chce dać tymczas. Tylko niech ktoś coś powie więcej na temat psa. Brikabrak już jednego dalmaśka wyprowadziła z tarapatów. Tylko my niestety nie jesteśmy w stanie powiedzieć wiele więcej na temat psa.. :-( W tym schronie psów się z boksów nie wyprowadza. Widziałam go dwa razy. wiemy o nim tyle, że: - był na kwarantannie, - w piątek przeniesiono go na ogólne boksy, - widziałam go w sobotę, z nosa ciekła zielonkawa ropna wydzielina, pies kichał, - dzisiaj rano oglądnął go wet i przeniósł do izolatki/"szpitalika". Nie wiemy jaki jest stosunek psa do kotów, bo nawet gdybyśmy bardzo chciały to nie ma jak (ani nie można) tego sprawdzić. Naprawdę bardzo ciężko coś w tym miejscu załatwić. Pies ma 5 lat, wygląda na zrównoważonego (ale też nie wiadomo czy nie był przygaszony z powodu choroby), z psami w boksie nie wchodził w konflikty, nie próbował w żaden sposób dominować. Weterynarz, z którym rozmawiałam sprawiał miłe wrażenie, sam powiedział, że w warunkach domowych leczenie ma większy sens i może uda się psa np. w środę wyciągnąć. Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Brikabrak niestety nie może dać psu tymczasu (tak napisała na kropkowym forum), szukamy zatem dalej !!!! Quote
Ambra Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ponoc od jutra do odwolania dogo nie bedzie działac:angryy: wiec sie dogadywac!!;) Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='Ambra']ponoc od jutra do odwolania dogo nie bedzie działac:angryy: wiec sie dogadywac!!;) Co??????????? Czy oni zwariowali do reszty???? :angryy: :angryy: :angryy: Dalmat ma jeszcze wątek na kropkowym forum, to najwyżej tam się dogadamy. Podaję jeszcze raz link: http://www.dalmatynczyki.fora.pl/dalmat-katowice-pomocy-pilnie-tymczas-t381.html Quote
MichalMi Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ambra napisał(a):ponoc od jutra do odwolania dogo nie bedzie działac:angryy: wiec sie dogadywac!!;) dopiero teraz wpadłem na ten wątek. niestety nie mogę go zatymczasować, ale zawsze jakoś możemy pomóc finansowo. oprócz tego w kropkowej skarbonce jest około 70 zł w pogotowiu. co jeszcze na teraz - możemy wystawić allegro, ale jak wiadomo cegiełki są zakazane, więc tylko byłoby informacyjnie. Quote
Paola06 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Jak to nie bedzie działac dogo:placz: Kropka trzeba szybko zabrać-tylko gdzie?????? Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ja jeszcze raz proszę wszystkich, którzy tu wchodzą o zapisanie, skopiowanie, zapamiętanie linku do wątku psiaka na kropkowym forum http://www.dalmatynczyki.fora.pl/dal...czas-t381.html. Gdyby dogo przestało działać, to możemy spotkać (i spotkajmy się koniecznie!!!) tam. Tym bardziej, że padają tu konkretne oferty pomocy np. finansowej. Szkoda by było się w tym całym zamieszaniu z dogomanią stracić z oczu... Quote
iwop Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 maciaszek ale skad masz takie wiadomości o dogo?:crazyeye: Quote
Recommended Posts