Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny pomyslcie czy nie macie jakiegos kacika na działce, wolnego kawalka miejsca w ogrodzie - cokolwiek, bo jemu 3ba by podac porzadna karme wysokowartosciowa, odrobaczyc, podac antybiotyk i pobrac krew na badanie. Nie musi to byc koniecznie osobista kanapa w salonie! to tez jest dla niego szansa!

Posted

Niestety z glutami -to tylko go przyjmą w Orzeszu:(

W cudownej UMYWALNI-UMIERALNI ma nikłe szanse na wyzdrowienie:(
Tam są tylko królicze małe klatki,pojedyncze-ciasne.
Gdy odbierałyśmy rodezjana w poniedziałek(a byl tam przeniesiony w sobotę własnie z pod.nosówki)to p.wet nawet niewiedział że tam taki pies przebywa-a jak pielegniarz wyprowadzał to widziałyśmy że nawet wody nie miał bo w klateczce nawet miska by sie zmieściła.

TAKI CUDOWNY SZPITALIK W TYM SCHRONIE:mad::mad::mad:

Także czarno to niestety widzę,a i nie mam niestety pomysłu co wymysleć:(

Posted

Spróbuje namierzyć Pati. Ona ma kogoś znajomego kto zabrał kropka ze schrona na tymczas. Fokusa chyba. Fokus już w nowym domku to może miejsce na tymczasie u nich wolne :)

Posted

Dzwoniła do mnie pani-która podany nr.ma od jednej z dogomaniaczek.
Ma dom stały ,ale domek jest w Łodzi.Powiedziałam jej że w razie czego zrzucimy sie na benzynę-byleby psiak przeżył drogę:placz:
Najlepszym wyjsciem bylby tymczasik gdzies na śląsku-chocby na tydzień-kropek napewno niema nosówki-to przeziębienie jestem pewna.

Obawiam się tylko że podejście pana weta schroniskowego bedzie takie że lepiej psa uspic niz leczyć-to tańsze;mad::mad:

Posted

Przeklejam z łaciatego:

brikabrak

Wysłany: Pon 18:08, 11 Cze 2007Jasne, służę pomocą, ale muszę wiedzieć jaki on jest do kotów.
Muszę jeszcze z moją współlokatorką porozmawiać, ale myślę, że nie będzie problemu.
Za około 2 tygodnie mam zaplanowany trzydniowy wypad nad morze, więc na ten czas będę potrzebować pomocy.
Chciałabym też wiedzieć coś więcej na jego temat, jaki jest, itp.
POzdrawiam
A
PS
Czy on tym choróbskiem może moje kocięta zarazić?

Posted

Jesli to tylko przeziębienie to czy nie lepiej od razu zabrac go stamtąd choćby do tego domu w łodzi? W schronisku z jego zdrówkiem będzie coraz gorzej. Na benzyne moge też coś od siebie dorzucić.
Czy to przeziębienie jest aż tak zaawansowane że jest ryzyko podczas przejazdu do Łodzi? :(

Posted

bea_m napisał(a):
Brikabrak chce dać tymczas. Tylko niech ktoś coś powie więcej na temat psa. Brikabrak już jednego dalmaśka wyprowadziła z tarapatów.

Tylko my niestety nie jesteśmy w stanie powiedzieć wiele więcej na temat psa.. :-( W tym schronie psów się z boksów nie wyprowadza. Widziałam go dwa razy. wiemy o nim tyle, że:
- był na kwarantannie,
- w piątek przeniesiono go na ogólne boksy,
- widziałam go w sobotę, z nosa ciekła zielonkawa ropna wydzielina, pies kichał,
- dzisiaj rano oglądnął go wet i przeniósł do izolatki/"szpitalika".
Nie wiemy jaki jest stosunek psa do kotów, bo nawet gdybyśmy bardzo chciały to nie ma jak (ani nie można) tego sprawdzić. Naprawdę bardzo ciężko coś w tym miejscu załatwić.
Pies ma 5 lat, wygląda na zrównoważonego (ale też nie wiadomo czy nie był przygaszony z powodu choroby), z psami w boksie nie wchodził w konflikty, nie próbował w żaden sposób dominować.
Weterynarz, z którym rozmawiałam sprawiał miłe wrażenie, sam powiedział, że w warunkach domowych leczenie ma większy sens i może uda się psa np. w środę wyciągnąć.

Posted

Ambra napisał(a):
ponoc od jutra do odwolania dogo nie bedzie działac:angryy:
wiec sie dogadywac!!;)

dopiero teraz wpadłem na ten wątek.
niestety nie mogę go zatymczasować, ale zawsze jakoś możemy pomóc finansowo. oprócz tego w kropkowej skarbonce jest około 70 zł w pogotowiu.
co jeszcze na teraz - możemy wystawić allegro, ale jak wiadomo cegiełki są zakazane, więc tylko byłoby informacyjnie.

Posted

Ja jeszcze raz proszę wszystkich, którzy tu wchodzą o zapisanie, skopiowanie, zapamiętanie linku do wątku psiaka na kropkowym forum http://www.dalmatynczyki.fora.pl/dal...czas-t381.html. Gdyby dogo przestało działać, to możemy spotkać (i spotkajmy się koniecznie!!!) tam. Tym bardziej, że padają tu konkretne oferty pomocy np. finansowej. Szkoda by było się w tym całym zamieszaniu z dogomanią stracić z oczu...