Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
a my jestesmy umowione z Dianka na strzyzenie i jestem przeszczesliwa,ze ja na wlasne oczy zobacze,taka domową! :multi::multi::multi:

Zazdroszczę ci. A po co strzyżenie? Przecież Dianka jest całkiem ostrzyżona. Brązowa, nie szalej!

Posted

Tak się cieszę, że Diana znalazła domek, od miesiąca się do myśli o jej adopcji przyzwyczajałam a dziś taka radość aż się popłakałam. Po stracie Psotki, która byłą u mnie tylko tydzień ale ją bardzo pokochałam http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110650 , zajęłam się swoim stadem ( 3 psy i 3 koty i planowaniem przygarnięcia do serca kolejnej staruszki. Czułam,że Diana dogada się z innymi zwierzakami i tak się stało :multi:

Posted

OJ,Ciotki Kochane,Diana w ciagu DWOCH TYGODNI przeszla taka metamorfoze,ze trudno uwierzyc :crazyeye:
Pomyka na spacerach,jak mloda sarna,ciagle domaga sie glaskania i jej siersc!!! na lapkach gęsta,puchata,czy to mozliwe,ze wlos sie zregeneruje w ciagu tak krotkiego czasu?:roll:nie wiem,ale ona ma 2 razy wiecej wlosow na lapach niz miala.Do tego,zwykle,po strzyzeniu na plackach miala widoczne przerzedzenia,a teraz ma gesciuteńka ,aksamitna siersc,jak krecik.Cuda jakies sie dzieja.
Zaraz pokaze Wam fotki.
A dozyca sie zafascynowalam,taka wielka,ponad 60 kilo,a serduszko delikatne,subtelne.

Posted

Ależ te domowe metamorfozy sa NIESAMOWIOTE!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

To inny pies, ona zupełnie na swoje lata nie wygląda :lol: Widać, że energia ją rozsadza! Ciesze się, to piękny widok.

Dozia jest imponująca, ależ dostojna sunia. I duża! Diana malutka przy niej się wydaje. Uroczy duecik :loveu:

Czy one się polubiły?

Posted

Trudno powiedziec,czy sa swoimi milosniczkami,nie okazuja sobie przywiazania,ale niewatpliwie Diana zostala przyjeta przez dozie do swojego stada i nawzajem sie bezkolizyjnie akceptuja.

Posted

Ej ,,,,no bajkki zawsze sie dobrze koncza!!!!!!!:crazyeye:
Na szczescie ten rozdzial nie nalezy do melodramatu i nie bedzie lez,,,,no chyba ,ze szczescia:multi::multi::multi:
Ona czasem na tych zdjatkach wyglada na zadziorna babe!!!!czy tylko mi sie tak wydaje?

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ty ja chyba wypastowałaś czy to jakis inny piesio????!!!
no wierzyc sie nie chce, ale radosc!!!!
I jaka rodzinka do kompletu;)
Pozdrawiam serdecznie i wiecej foteczek prosze:)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Witam serdecznie, u nas wszystko w porządku, Dianka jest przesympatycznym psiakiem. Każdego ranka, dokładnie o godz. 07:27 jest przy moim łóżku ,trąca mnie noskiem i zdecydowanie oświadcza, pomrukując w kilku tonacjach, że już czas wstawać :razz: Na spacerach uwielbia biegać i buszować po kszakach, jednak zawsze bardzo się pilnuje i nie było sytuacji, że gdzieś się zagubiła.
Miałyśmy mały problem z Solką, która poczuła się odpowiedzialna za najsłabszego członka stada i zaczęła atakować inne psy :mad:.
Nigdy wcześniej nie zakładałam jej kagańca,ale w tej sytuacji musiałam to zrobić :shake:. Przez kilka dni nosiła kaganiec na każdym spacerze. Stopniowo zaczęłam wieszać tylko na szyji, tak aby miała świadomość, że wkażdej chwili...No i teraz mamy spokój. Pies chodzi znów bez kagańca i spokojnie udaje mi się ja odwołać, czsami ,w nie pewnych sytuacjach ,biore ją na smycz :lol:. Pozdrawiam wszystkich serdecznie:hand:

Mam kilka zdjęc, ale nie wiem jak je astawić.