gtq77 Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Witam, poszukuję furminatora dla mojego JRT. W zasadzie usuwam sierść za pomocą poalców i noży trymerskich, ale czasem przyda się też zmiejszyc podszerstek. Pytanie czy te najtańsze furminatory nie będą przycinać sierści psu? Na pierwszy rzut oka wyglądają tak jak wszystkie... [URL]http://allegro.pl/606-szczotka-grzebien-do-wyczesywania-dla-psa-kota-i3929893030.html[/URL] Quote
Grey Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Podszerstek wyczesuje się i trymuje.Najlepsze są do takich włosów jednak trymery.Z furminatorów nie korzystam . Quote
Beatrx Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 ja mam tego typu furminator dla ONka i potrafił uciąć sierść jak za mocno po grubym kołtunie sierści przejechałam (po prostu uciął fragment włosa okrywowego, a podszerstek został). przy normalnym czesaniu nic się nie ucinało. nad trymerem myślałam, ale nie mam pojęcia jaki (i czy w ogóle) by się nadawał, więc kupiłam furminator. Quote
cockermanka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Zdecydowanie lepiej dobry trymer (np.Mars Home) hakowy niż pseudo-furminator... Quote
Sybel Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 My mamy furmaster z zooplusa i nie zauważyłam takich problemów. Quote
Recommended Posts