Jump to content
Dogomania

Jasiu vel Hasiu - kolejny malutki staruszek bez szans...- odszedł za TM:(

Recommended Posts

Posted (edited)

Hasiu.JPG

Hasiu to kolejny dziadeczek, którego Pan poszedł do szpitala i już go nie odebrał..
Mały dziadzio, wiecznie biegający w kółko, zgodny z innymi psiakami, chociaż taki już trochę w swoim świecie. Do ludzi... nie bardzo go obchodzą, jak za bardzo się czepiają to próbuje ugryźć niezdarnie tym swoim jedynym ząbkiem który mu jeszcze pozostał. Taki troszkę stareńki uparciuszek. Łasuch. W karcie ma wpisane, że ponoć problemy z sercem.
I co tu robić z takim dziadeczkiem.
Ogłaszamy szukamy pytamy.

Edited by Szira
Posted (edited)

Ciotka szira robiła wątek, robiła i tyle go robiła że Hasiu między czasie pojechał do cioteczki kikou:)

Właśnie robi się skromny bazarek dla dziadeczka. Może kasia zerknie tu kiedyś to opiszę naszego Mieczysława Foga:)

Nie mam gdzie więc tu wklejam wpływy dla Hasia/Jasia:

55zł - bazarek:[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251784-Wszystko-dla-wszystkich-do25-03-2014godz-20-00[/URL]

55zł - bazarek:[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/251132-Psie-smakołyki-i-zabawki-do26-02do-godz-19tej?p=21894816#post21894816"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251132-Psie-smakołyki-i-zabawki-do26-02do-godz-19tej?p=21894816#post21894816

230zł - bazarek:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252554-Ksiązki-ubrania-kosmetyki-domki-dla-psiaków-dla-3-psiakówdo-6-05-2014do-godz-20te?p=22080324#post22080324[/url]
[/URL]

Edited by sunia2000
Posted

[quote name='sunia2000']Zapraszam na bazarek w 1/2 dla Hasia, a teraz Jasia:[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251132-Psie-smakołyki-i-zabawki-do26-02do-godz-19tej?p=21894816#post21894816[/URL][/QUOTE]

Już hopamy :)

Udało się Hasiowi-Jasiowi :)

Posted

Hasinka - Jasinka przypomina o sobie:)

Jak każdy staruszek, potrzebuje niestety wiele a nie ma nic....

Ja deklaruje wspomagać bazarkami, może ktoś jeszcze ma chęć wspomóc jednoząbka?:)

• 2 weeks later...
Posted

Kopiuje z wątku ogólnego dziadeczków:
[quote name='kikou']Hasiu - jasiu zwany Jankiem zupełnie mnie zaskakuje, jest dużo bystrzejszy niż myślałam na początku, może był jakis osłabiony biegunką.. Wydaje mi się że pary razy juz nawet przyszedł zawołany po imieniu... No sisia po domu... chociaż do super sikawki Freda mu daleko ale często wychodzi i na dworku się załatwia... i biegnie do domku jak wołam Jaaanek to takie dziwne u nas, bo tu towarzystwo albo nie kontaktuje albo głuche.. na zawołanie tylko Bambony przychodzą i koty czasem...

a w ogóle to musi być zamknięty osobno w trakcie jedzenia, bo je najszybciej (to w ogóle szok jak mozna jeść najszybciej tymi dwoma zębami) a potem jak zje to leci do najbliższej miski, kąsa właściciela i przejmuje zawartość.. :smile:

W weekend jade do Hasia - Jasia - Janka - może ktoś ma na zbyciu jakieś dobre żarełko dla dziadeczka w prezencie?:)

Posted

kikou napisał(a):
nikt mi nie powiedział, że mój mądry ;) Janeczek ma swój wątek,
teraz będę już tu zamieszczać nowinki

Oczywiście, że Janeczek ma wąteczek:) Jak taki gentleman nie miałby się pokazać światu:)

Janeczek dziś na prawdę wyglądał jak gentleman, w czerwonej obróżce prężnie biegający po ogródku, i faktycznie reaguje na imię i wraca do domu na zawolanie. Gdyby mnie widziała to bym do końca nie wierzyła w to:D

Posted

Janeczek dokazuje... Cejlonek to stateczny, bystry starszy pan jest (a że bystry to dał rade sobie z lodówą) a Janeczek jest biedaczek tak strasznie pogubiony w główce, że chyba już wszystkich pobił na głowę...

... ostatnio zrobił kupkę.... do garnka z wodą

to troszke uciążliwe bo on naprawdę zapomniał o całym świecie i siurka i kupkuje gdzie popadnie...ale jest taki biedniusi, taki bezradny ...strasznie mnie rozczula

• 3 weeks later...
Posted

Pozwolę sobie wkleić wieści o Jasiu z innego wątku:)

[quote name='kikou']a Janeczek dziękuje bardzo, bardzo za bazarek...
a raczej Jankowa pańcia bo Janeczek nie zajmuje się pierdołami ;-)

ostatnio pańcia próbowala Janka zapakować w pieluszkę na noc żeby tak nie zasiusiwał wszystkiego... ale on taki ruchliwy dziadzio jest ze zawsze dał radę jakimś cudem oswobodzić siusiaka i nasiusiać gdzie popadnie, a pieluszka sucha :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

Janek w dobrym zdrówku... zęba ma jeszcze i ciagle jakiegoś kolegę nim próbuje kąsać, zzaxczepia nawet Cejlonka i Reksia - na szczęście duże chlopaki nie traktują go poważnie.
Apetyt dopisuje.
Janeczek jest taki mądry ;) , że nawet przybiega się witać jak wracam po krótkiej nieobecnosci...
A siuśkuje i kupkuje jak mu tam się uda ale jak pogoda dopisuje to chętnie biega po podwórku więc nie jest tak tragicznie.

Posted

[quote name='kikou']Janek w dobrym zdrówku... zęba ma jeszcze i ciagle jakiegoś kolegę nim próbuje kąsać, zzaxczepia nawet Cejlonka i Reksia - na szczęście duże chlopaki nie traktują go poważnie.
Apetyt dopisuje.
Janeczek jest taki mądry ;) , że nawet przybiega się witać jak wracam po krótkiej nieobecnosci...
A siuśkuje i kupkuje jak mu tam się uda ale jak pogoda dopisuje to chętnie biega po podwórku więc nie jest tak tragicznie.

Zawsze jak czytam jaki on mądry to mam uśmiech od ucha do ucha:D Jak był w schronisku to ostatnią rzeczą jaką można było powiedzieć o JAsiu to to że jest mądry:) Ale widać ukrywał to przed nami wszystkimi:D

• 2 weeks later...
Posted

Janeczek, odpukać, w formie, namietnie podgryzaja sie z 18letnim Muńczysławem - też ma niezbyt wiele ząbków. trudno usłyszeć własne myśli jak sobie dwa "małe staruchy" wejdą w droge:eviltong: