Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiapk']A ja wiem, ale nie powiem :eviltong: (tylko nie mogę się dopatrzeć drugiej liczby/cyfry od drugiej osoby :hmmmm: )

22:D

Dynio wczoraj towarzyski był bardzo, dzisiaj rano też. Śmigał z merdającą antenką, zauważyłam, że ten mały cwaniaczek jest najbardziej żywy kiedy jest głodny :) a podjeść to on sobie bardzo lubi. Krótko mówiąc - jeść, spać, siku :D tyle jesli chodzi o Dyniowy plan dnia :P

A KUKU ! :)

Posted

marra napisał(a):
22:D

Dynio wczoraj towarzyski był bardzo, dzisiaj rano też. Śmigał z merdającą antenką, zauważyłam, że ten mały cwaniaczek jest najbardziej żywy kiedy jest głodny :) a podjeść to on sobie bardzo lubi. Krótko mówiąc - jeść, spać, siku :D tyle jesli chodzi o Dyniowy plan dnia :P
(...)
Jeszcze miziu-miziu po futerku trzeba w planie dnia upchnąć :)

Posted

Dynio znowu dziś rano radosny :)miło się go ogląda takiego zadowolonego, kiedy widział że zanoszę drugiemu psu jedzenie to brykał przy kojcu jakby chciał zawołać " ja też! ja też chcę! " :D zawsze chcę Wam nagrać jego radość ale nigdy mi się nie udaje. Dziś wyszło mi to: https://www.youtube.com/watch?v=z4NWHxINNQM&feature=youtu.be :D
Zdaje się, że Dyńskiemu doskwierały wcześniej te uchole bo teraz częściej je stawia do pionu i wygląda jak nietoperz :D

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ogon zadał do góry :smile: Nie tylko tak nisko między nóżkami.

No właśnie zwykle rano z takim ogonkiem bryka :)

rozi napisał(a):
Ja myślę, że Ci zaufał, polubił i dlatego się otwiera. Uszy dodatkowo.

:) mam nadzieję, że czuje się dobrze u nas :)

Posted

[quote name='marra'] (...)
Dana powiedz coś więcej z kim rozmawiałaś o Dyniu :) tylko pamiętaj, że Dyniaczek nie umie chodzić na smyczy, najlepiej dla niego domek z niewielkim ogródkiem, myślę że nigdy w mieszkaniu nie mieszkał i może mieć trudnosci w utrzymaniu czystości. (..)
Marra, rozmawiałam ale nic z tego nie wyszło, przynajmniej na razie... Trudno będzie znaleźć taki domek, który byłby odpowiedni dla Dynia. Zapadł mi w serce i opowiadam o Dyniu ludziom, ale raczej nie pałają chęcią przygarnięcia psiego staruszka :-(. Trochę mnie nie było, bo wyjeżdżałam, a tu widzę, że kochany Dyniaczek zrobił postępy :multi:. Otwiera się coraz bardziej :multi:. Mądry, kochany, śpiewający piesek :loveu:.

Posted

[quote name='rozi']Ale wiesz o tym, że jak go oddasz, to się zamknie?

A cicho tam ! ;)

[quote name='dana']Marra, rozmawiałam ale nic z tego nie wyszło, przynajmniej na razie... Trudno będzie znaleźć taki domek, który byłby odpowiedni dla Dynia. Zapadł mi w serce i opowiadam o Dyniu ludziom, ale raczej nie pałają chęcią przygarnięcia psiego staruszka :-(. Trochę mnie nie było, bo wyjeżdżałam, a tu widzę, że kochany Dyniaczek zrobił postępy :multi:. Otwiera się coraz bardziej :multi:. Mądry, kochany, śpiewający piesek :loveu:.

Niestety wiem jak to jest ze starszymi psami...dla mnie to jest niepojęte dlaczego ludzie je skreślają. Przecież to sama słodycz w dodatku w większości grzeczne, spokojne, niewiele wymagają...ale co zrobić, ludzie są dziwni ale ja wierzę że znajdzie się jakiś Dyniowy amator :).
Wiecie co mnie wczoraj spotkało ?? KOSZMAR

Podczas wieczornego spaceru z psami zauważyłam chodzącego właściwie bez sensu psiaka, przechadzał się między garażami dookoła, było widać dużą dezorientację, zdecydowanie nie wiedział po co i gdzie idzie...postanowiłam go złapać ale nie dał się, wlazł w krzaki nad rzeką i nie zauważył, że brzeg mu się kończy. Wpadł z impetem do zimnej wody ! Wiecie co ja przeżyłam ? on nie umiał wyjść, bo w tej rzece są około metrowe brzegi. Ciemno za przeproszeniem jak w d...., krzaki, godzina 22, czarny pies którego widać nie było i oprócz mojego Ciapka żywej duszy dookoła ! Jakby mnie ktoś zaciukał tam to nawet by mnie nie znaleźli :D w każdym razie wzięłam trzy głębokie wdechy, stoję i nasłuchuję...cisza, już myślę że może jednak faktycznie się wydostał bo nic nie słychać, już już mi przeszło przez myśl pójście do domu i nagle słyszę skomlenie kilkanaście metrów dalej, idę patrze jest, na szczeście dał radę podpłynąć do brzegu, zaciągnęłam mu pętlę ze smyczy i dawaj do góry. Na szczeście się udało ale było to straszne ! Wzięłam go do domu, okazało się że to ZNOWU starszy psiak, ma problemy ze wzrokiem i tylnimi łapami. Nie wiem czy komuś uciekł, czy wyrzucony ale ja już nie mam sił :( szukam dla niego bardzo pilnie tymczasu więc może ktoś ma jakiś pomysł ?

Posted

rozi napisał(a):
Ja bym na wszelki wypadek zgłosiła leśniczemu, może zna tego psa.

Ale ja mieszkam w centrum, gdzie mam szukac leśniczego ? :D

Gosiapk napisał(a):
Może ogłoszenia porozwieszać w okolicy. Może jednak się zgubił. :/

Na pewno rozwieszę po pracy, wcześniej nie było kiedy.

Posted

to wręcz obowiązek. nie mówiac o tym, że byc może ktoś nieinternetowy zgubił, i tęskni. a psiak sie dłuzej błąkał, niezbyt wygląda, ale też tęskni i ma za czym

a dynio był oplakatowany?

pozostaje mieć nadzieję, ze jak naszym psom, stary i schorowanym, zdarzy sie zagubic, zeby znalazły i zaopiekowały się nim osoby, które wiedzą, ze życie pisze rózne scenariusze i będą szukac własciciela.
znalezionemu właścicielowi - można wszak psa nie oddać, jakby co. są legalne sposoby. a staruszków szukających domów ci u nas dostatek.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Trzymam kciuki za powodzenie akcji plakatowania :p

Akcja powiodła się absolutnie bardzo dobrze ! A to dlatego, że jeszcze nie zakończyłam misji oklejania okolicy i już miałam telefon od stęsknionej właścicielki, że to przecież jej ukochany CIAPUŚ ! Tak tak ma na imię CIAPEK :D Zwiał niepostrzeżenie podczas zamieszania remontowego, oj radości nie było końca, wszyscy płakali, panie mnie wyściskały :) Widać, że Ciapek jest kochany i ma się wspaniale. Regularnie szczepiony i pod opieką weta, on sam również cieszył się na widok domowników i od razu skierował się do pełnej miski a co! Ma aż 16 lat więc dziadzio jak się patrzy :) Dobrze się zakończyła ta historia i aż człowiekowi serce rośnie. Cieszę sie, że mogłam w tym uczestniczyć :)

Dyńko też był oplakatowany ale jakoś brak skutków.

Posted

świetna wiadomość!
ja kiedys znalazłam staruszka z guzem jak grejpfrut na boku, w apatii, nie reagujący, masakra. miął lyssetke na szczęście. własciciele byli 10 min później, we łzach szczęścia.
psiak stary, głuchy, slepawy, guz nieoperacyjny, a nawiał za cieczkującą suką w jednej chwili (otwieranie drzwi do mieszkania). park, w którym go znalazłam był jakieś 2 przecznice od mieszkania, a zgubił swój ślad i nie umiał trafić, ponad dobe się błąkał. ożył niesamowicie jak panią i pana zobaczył, a wcześniej wyglądal jak w agonii. jednak nigdy nie wiadomo, jaka historia kryje się za psem.

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Ło matko i córko! To najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia!!!!!!!!!!!!