Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dana']No i co Ty mi robisz: http://e-fotek.pl/images/02028167032399577616.jpg :-D. Jakieś SPA mi zrobili :shake:, jak ja wody nie lubię :evil_lol:.

No nie lubię, ja w ogóle nic nie lubię!

[quote name='bric-a-brac']W spa to Dynio z lekka przestraszony :lol: Ale ma minę! Pewnie docenił dopiero jak wyszedł i poczuł chłód.

A pewnie, że wystraszony ale nie ma wyjścia, lepiej się kilka minut umęczyć niż dostać udaru.

[quote name='sharka']zdjęcia Dynia mogę w każdej ilości oglądać :D z każdej strony chłopak jest piękny http://e-fotek.pl/images/91528544780166042065.jpg :]

A jak ! trzeba się chwalić jajcami, jako jedynemu w Fundacji się ostały więc niech się chłopak prezentuje :)

Posted

jaki grzeczny w tym baseniku, nie ucieka wcale, tylko cierpliwie siedzi!!! a potem jaki baranek kudłaty!
a te łapki piegate, a pyszczek - tylko złapać i całować (gdyby Dynio lubił)!

Posted

[quote name='Gosiapk']Marra jesteś taka dobra dla Dynieczka! Dzięki!!! :Rose:[/QUOTE]

:) Kocham Dynia :)

[quote name='sleepingbyday']no krecik, krecik jako żywo![/QUOTE]

Jak to krecik ? :D
[quote name='jotpeg']jaki grzeczny w tym baseniku, nie ucieka wcale, tylko cierpliwie siedzi!!! a potem jaki baranek kudłaty!
a te łapki piegate, a pyszczek - tylko złapać i całować (gdyby Dynio lubił)![/QUOTE]

hehehe :) no właśnie, gdyby Dynio lubił ;) a z basenu nie ucieka bo to taki borok, jakby miał więcej werwy i siły spierniczyłby w mgnieniu oka :)

Posted

[quote name='sleepingbyday']no wygląda krecikowato jak nic![/QUOTE]

No jakby się tak dobrze przyglądnąć.... :D

[quote name='Toska1']cudny Dynio ma wszystkich zdjęciach :smile:
ale jak to , wcale wody nie pije ?
może go trzeba herbatką albo kawką częstować :evil_lol:[/QUOTE]

Nic a nic, jedynie w jedzeniu jestem w stanie mu przemycić. Kawka ? Herbatka ? zapytam jutro, jak wypije dołożę i ciasteczko :)
[quote name='Gosiapk']Dobrze, że marra go na siłę poi. Brak chęci do picia mają także starsi ludzie, dlatego tak często trafiają do szpitala w lata z powodu odwodnienia.[/QUOTE]

Prawdę mówiąc poszłam na łatwiznę :P zamiast na siłę dawać mu wodę (czego nie cierpię psom robić) wspomagam sie kroplówką od czasu do czasu. Szybciej, łatwiej i dla Dynia bezstresowo :)

Posted

[quote name='marra'](...)
Prawdę mówiąc poszłam na łatwiznę :P zamiast na siłę dawać mu wodę (czego nie cierpię psom robić) wspomagam sie kroplówką od czasu do czasu. Szybciej, łatwiej i dla Dynia bezstresowo :)[/QUOTE] I pewność, że nie wypluł :) Ja także wolę podawać leki w zastrzykach i kroplówce, bo mam pewność, że psiak ich nie wypluje. :)

• 2 weeks later...
Posted

Nie słychać ponieważ Marra miała urlop i byczyła się na całego :) ale już powracam do Was i spieszę z informacjami, niestety niezbyt dobrymi. Dynio od kilku dni nie czuje się zbyt dobrze, jest jeszcze bardziej nieobecny niż wcześniej, rzadko macha do nas ogonkiem, jest słaby i zmarnowany, trochę marudzi przy jedzeniu. Dzisiaj jedziemy na wizytę do Pana Doktora, myślę że zrobimy też b. krwi aby zobaczyć co z Dyniem się dzieje. A może nic się nie dzieje i najzwyczajniej w świecie nasz staruszek nie ma już sił ? :( Choć serce mi się kraje, coraz częściej myślę, że Dynio chciałby już żyć bez bólu za TM, być rozbrykanym naszym wesołym krecikiem gdzieś tam daleko.... Trzymajcie za niego kciuki!

Posted

[quote name='marra']Nie słychać ponieważ Marra miała urlop i byczyła się na całego :) ale już powracam do Was i spieszę z informacjami, niestety niezbyt dobrymi. Dynio od kilku dni nie czuje się zbyt dobrze, jest jeszcze bardziej nieobecny niż wcześniej, rzadko macha do nas ogonkiem, jest słaby i zmarnowany, trochę marudzi przy jedzeniu. Dzisiaj jedziemy na wizytę do Pana Doktora, myślę że zrobimy też b. krwi aby zobaczyć co z Dyniem się dzieje. A może nic się nie dzieje i najzwyczajniej w świecie nasz staruszek nie ma już sił ? :( Choć serce mi się kraje, coraz częściej myślę, że Dynio chciałby już żyć bez bólu za TM, być rozbrykanym naszym wesołym krecikiem gdzieś tam daleko.... Trzymajcie za niego kciuki![/QUOTE]
[B]Marra[/B], tak myślałam, że może masz urlop :lol:.
Dynio, kochany śpiewający psiaku, pożyj sobie jeszcze troszkę, pogrzej się w dobroci i miłości u Marry :modla:.
Rzeczywiście smutno się zrobiło... Co boli Dynia ? [B]Marra[/B], a może mały Dynio po prostu tęsknił za Tobą?
Dyniu, trzymam bardzo mocno te kciuki za Twoje zdrówko, śpiewający piesku :thumbs:.

Posted

[quote name='dana'][B]Marra[/B], tak myślałam, że może masz urlop :lol:.
Dynio, kochany śpiewający psiaku, pożyj sobie jeszcze troszkę, pogrzej się w dobroci i miłości u Marry :modla:.
Rzeczywiście smutno się zrobiło... Co boli Dynia ? [B]Marra[/B], a może mały Dynio po prostu tęsknił za Tobą?
Dyniu, trzymam bardzo mocno te kciuki za Twoje zdrówko, śpiewający piesku :thumbs:.[/QUOTE]

Z tego co zauważam Dynia boli kręgosłup, chodzi bardziej zgarbiony niż wcześniej, wolniej i częściej zdecydowanie robi przerwy w przechadzkach, można go spotkać np. na środku podwórka leżącego, na widok miski zawsze żwawo ruszał teraz z nóżki na nóżkę, po drodze kilka przystanków. Jeśli wyniki krwi wypadną dobrze, spróbujemy zapodać Dyńkowi silniejsze leki przeciwbólowe.
Dyniuś nie tęskinił za mną bo byłam w domku :) ja nie mogę wyjeżdżać bo mam za dużo zwierząt, w dodatku wszystkie chore :P moi rodzice nie dadzą sobie z tym rady, musiałabym spisać listę jakie leki kto dostaje codziennie ;)

[quote name='Gosiapk']I co powiedział wet?[/QUOTE]

Ogólne oględziny nic nie wykazały, zobaczymy co pokażą wyniki.

Posted

[quote name='marra']Z tego co zauważam Dynia boli kręgosłup, chodzi bardziej zgarbiony niż wcześniej, wolniej i częściej zdecydowanie robi przerwy w przechadzkach, można go spotkać np. na środku podwórka leżącego, na widok miski zawsze żwawo ruszał teraz z nóżki na nóżkę, po drodze kilka przystanków. Jeśli wyniki krwi wypadną dobrze, spróbujemy zapodać Dyńkowi silniejsze leki przeciwbólowe.
Dyniuś nie tęskinił za mną bo byłam w domku :) ja nie mogę wyjeżdżać bo mam za dużo zwierząt, w dodatku wszystkie chore :P moi rodzice nie dadzą sobie z tym rady, musiałabym spisać listę jakie leki kto dostaje codziennie ;)

Ogólne oględziny nic nie wykazały, zobaczymy co pokażą wyniki.[/QUOTE]
[B]Marra[/B], dzięki za info o Dyniaczku :lol:. Problemy z kręgosłupem to poważna sprawa, ale leki powinny pomóc. Bardzo dobry jest ludzki OLFEN, pewnie można u Dynia zastosować jakieś silniejsze leki przeciwzapalno - przeciwbólowe. A co teraz dostaje ? Dzisiaj byłam znowu w hurtowni i pan ponownie nie miał :shake: tych dropsików dla starszych psiaków. Powiedziałam panu, że Dynio się w końcu na mnie obrazi :-D.
Tymczasem mizianko dla Dynia :loveu:.

Posted

[quote name='dana'][B]Marra[/B], dzięki za info o Dyniaczku :lol:. Problemy z kręgosłupem to poważna sprawa, ale leki powinny pomóc. Bardzo dobry jest ludzki OLFEN, pewnie można u Dynia zastosować jakieś silniejsze leki przeciwzapalno - przeciwbólowe. A co teraz dostaje ? Dzisiaj byłam znowu w hurtowni i pan ponownie nie miał :shake: tych dropsików dla starszych psiaków. Powiedziałam panu, że Dynio się w końcu na mnie obrazi :-D.
Tymczasem mizianko dla Dynia :loveu:.[/QUOTE]

Dynio aktualnie dostaje Cimalgex, niestety nie mam dobrych wieści. Wyniki krwi są złe. z ważniejszych oznaczników to mocznik i kreatynina podwyższone więc jak doskonale wiemy nerki zaczynają niedomagać. Póki co Dyniak dostaje kroplówki i ChitoFos. Bardzo mi jest przykro z powodu Dynia, ma już swoje lata i zdaje się nieubłaganie przychodzi czas rozstania.

Posted

[quote name='marra']Dynio aktualnie dostaje Cimalgex, niestety nie mam dobrych wieści. Wyniki krwi są złe. z ważniejszych oznaczników to mocznik i kreatynina podwyższone więc jak doskonale wiemy nerki zaczynają niedomagać. Póki co Dyniak dostaje kroplówki i ChitoFos. Bardzo mi jest przykro z powodu Dynia, ma już swoje lata i zdaje się nieubłaganie przychodzi czas rozstania.[/QUOTE] Mam ChitoFos, Uroforce i Solvertyl (na obniżenie kwasowości soków trawinnych, aby zmiejszyć nadżerki śluzówki i wzmóc apetyt), oraz EPO (kilka dawek), jakbyś potrzebowała dla Dynia, to powiedź, prześlę Ci. Pozostały po mojej suni, która 5,5 miesiąca walczyła z chorobą nerek.

Posted

[quote name='Gosiapk']Mam ChitoFos, Uroforce i Solvertyl (na obniżenie kwasowości soków trawinnych, aby zmiejszyć nadżerki śluzówki i wzmóc apetyt), oraz EPO (kilka dawek), jakbyś potrzebowała dla Dynia, to powiedź, prześlę Ci. Pozostały po mojej suni, która 5,5 miesiąca walczyła z chorobą nerek.[/QUOTE]

Dziękujemy Ci Gosiapk, podpytam weta i napiszę.
Tymczasem Dyniuś ma się nie za dobrze, jest bardzo słabiutki, zmarnowany i skołowany. Mało je, ale zawsze to coś. Wciąż przyjmuje kroplówki. Chodzi bardzo powolutku ze spuszczoną głową, prawie wcale ogonkiem nie macha. Jutro jedziemy na kontrolę.