Gosiapk Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Biedny Dyniuchna, głaszczą go, na kolanach trzymają, a co gorsza do domu wpuścili, gdzie ciepło. No po prostu tragedia! ;) :D Dyniek, ale Ci się poszczęściło na stare lata, co? :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Dynio, słodziaku kochany :loveu:. Jakie nam tu piękne opowieści prawisz :lol:. Jak tam u Was jest ładnie, zielona trawa, pieski, nawet kury sobie spacerują. Pani chyba bardzo lubi Cię trzymać na kolanakch :lol:. A kto robił takie piękne fotki ? Niespodzianki jestem ciekawa, jak pewnie wszyscy ;). Też zamierzam Wam zrobić niespodziankę, ale potrzebuję informacji, jaki masz obwód szyjki, podpytaj może o to Marrę, dobrze ;). Całuski :loveu:. Quote
marra Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 [quote name='dana']Dynio, słodziaku kochany :loveu:. Jakie nam tu piękne opowieści prawisz :lol:. Jak tam u Was jest ładnie, zielona trawa, pieski, nawet kury sobie spacerują. Pani chyba bardzo lubi Cię trzymać na kolanakch :lol:. A kto robił takie piękne fotki ? Niespodzianki jestem ciekawa, jak pewnie wszyscy ;). Też zamierzam Wam zrobić niespodziankę, ale potrzebuję informacji, jaki masz obwód szyjki, podpytaj może o to Marrę, dobrze ;). Całuski :loveu:. Ojej niespodzianka ?? SUPER ! bardzo lubię niespodzianki :) dziś podpytam panią o obwód mojej szyjki, choć kompletnie nie wiem co to jest, no ale ona chyba będzie wiedziała prawda ? ale fajnie ! Na kolankach to pani lubi mnie trzymać ale ja nie lubię na nich być, no dobra posiedzę chwilę z grzeczności ale jak tylko mam okazję to zmykam ;) A co do naszego ogródka to rzeczywiście zieloniutko mamy i kurki są, a za płotem dwa koniki. Wszyscy się śmieją, że pani prowadzi dom spokojnej starości ale ja przecież nie jestem stary więc nie wiem o kogo chodzi, chyba o inne pieski. Faktycznie wyglądają coś marnie... a tutaj wklejam Wam niespodziankę na prośbę Marry, to podobno dla fanów merdających antenek :) To ja w domu: [video=youtube;fX86AICTtUE]https://www.youtube.com/watch?v=fX86AICTtUE[/video] [video=youtube;nxjZvaVketQ]https://www.youtube.com/watch?v=nxjZvaVketQ[/video] A tutaj dla porównania jest filmik zaraz po tym jak zostałem "wypuszczony" z domu na podwórko :) uwielbiam takie momenty ;) [video=youtube;F-Ezmmr1gzo]https://www.youtube.com/watch?v=F-Ezmmr1gzo[/video] Lubię brykać :) Dynio. Quote
Olena84 Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Psiak typowo podwórkowy, który zamknięty w domu sie męczy i te pieszczoty też tak średnio;) Quote
Gosiapk Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Dyniaczku, nawet nie wiedziałam, że potrafisz tak wysoko ogon zadrzeć :) Quote
jotpeg Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 jak on mruczy!!! :loveu: faktycznie, na podwórku odżywa! Quote
marra Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 [quote name='Olena84']Psiak typowo podwórkowy, który zamknięty w domu sie męczy i te pieszczoty też tak średnio;-)[/QUOTE] Bo to wiejski burek jest ;) [quote name='Gosiapk']Dyniaczku, nawet nie wiedziałam, że potrafisz tak wysoko ogon zadrzeć :smile:[/QUOTE] No przecież cały czas mówię o antence :D [quote name='jotpeg']jak on mruczy!!! :loveu: faktycznie, na podwórku odżywa![/QUOTE] :) [quote name='Ajula']uroczy cudny psiak z niego :loveu:[/QUOTE] :) Przy tych całych opowieściach Dyniowych zapomniałam napisać o wynikach badań krwi które są bardzo dobre :) więc można odetchnąć. Dynio czuje się dobrze, ma apetyt i od czasu do czasu sobie tak śmiesznie pobryka jak na filmiku, widziałyście ? :D Quote
rozi Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Widziałyśmy :) Marra, Ty się nie wyrabiasz na zakrętach za tym staruszkiem. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='marra']Ojej niespodzianka ?? SUPER ! bardzo lubię niespodzianki :) dziś podpytam panią o obwód mojej szyjki, choć kompletnie nie wiem co to jest, no ale ona chyba będzie wiedziała prawda ? ale fajnie ! (...) Lubię brykać :) Dynio. Dynio, na pewno będzie wiedziała :lol:. To spytaj panią już tak konkretnie o ten obwód swojej kochanej szyjki :lol:. A ja Ci powiem w wielkim sekrecie ;), że poproszę Marrę o namiary i wyślę do Was wkrótce paczkę - niespodziankę :lol:. Filmiki i zdjęcia z Tobą w roli głównej po prostu uwielbiam :loveu:. A najbardziej mi się podobają te niesamowite Dyniowe śpiewy :loveu:. Cieszę się, że wyniki badań są dobre :multi:. Quote
marra Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 (edited) [quote name='rozi']Widziałyśmy :smile: Marra, Ty się nie wyrabiasz na zakrętach za tym staruszkiem. Tak to prawda, nie przypuszczałam że zawróci jeszcze raz na podwórko :D zaskoczył mnie ;) Dziś rano było to samo jak zauważył, że idę z miską, cwaniaczek słuchajcie jest taki sprytny, że nie chce mu się chodzić po schodkach w ogrodzie to popyla do kojca całkowicie drugą stroną robiąc wielki łuk :D no ale wszelkie schody omija :D [quote name='dana']Dynio, na pewno będzie wiedziała :lol:. To spytaj panią już tak konkretnie o ten obwód swojej kochanej szyjki :lol:. A ja Ci powiem w wielkim sekrecie ;), że poproszę Marrę o namiary i wyślę do Was wkrótce paczkę - niespodziankę :lol:. Filmiki i zdjęcia z Tobą w roli głównej po prostu uwielbiam :loveu:. A najbardziej mi się podobają te niesamowite Dyniowe śpiewy :loveu:. Cieszę się, że wyniki badań są dobre :multi:. Dana wiesz, że ja konsekwentnie zapominam o tym prawda ? :D Przepraszam, zadzwonię w ciągu dnia do mamy i poproszę ją o zmierzenie obwodu szyjki mojej suni, oni są rozmiarowo bardzo podobni. EDIT: 34 cm. Edited May 8, 2014 by marra Quote
rozi Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Bardzo dobrze, że omija schody, mądry piesek, widocznie coś mu kiedyś przeskoczyło. Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 ale to dynio jest pocieszne! i faktycznie mara nie wyrabia za nim na zakrętach :-). on rzeczywiście woli podwórko chyba?no, ale jest ciepło, więc nic dziwnego. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 [quote name='marra'] Tak to prawda, nie przypuszczałam że zawróci jeszcze raz na podwórko :D zaskoczył mnie ;) Dziś rano było to samo jak zauważył, że idę z miską, cwaniaczek słuchajcie jest taki sprytny, że nie chce mu się chodzić po schodkach w ogrodzie to popyla do kojca całkowicie drugą stroną robiąc wielki łuk :D no ale wszelkie schody omija :D [/QUOTE] Kochany spryciarz :loveu:. [quote name='marra'] Dana wiesz, że ja konsekwentnie zapominam o tym prawda ? :D Przepraszam, zadzwonię w ciągu dnia do mamy i poproszę ją o zmierzenie obwodu szyjki mojej suni, oni są rozmiarowo bardzo podobni. EDIT: 34 cm. [/QUOTE] To rzeczywiście malizna z Dynia. Wysłałam Ci PW ;). Quote
marra Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='rozi']Bardzo dobrze, że omija schody, mądry piesek, widocznie coś mu kiedyś przeskoczyło.[/QUOTE] Wie, że mu ciężko po schodach to po co się męczyć :) [quote name='sleepingbyday']ale to dynio jest pocieszne! i faktycznie mara nie wyrabia za nim na zakrętach :smile:. on rzeczywiście woli podwórko chyba?no, ale jest ciepło, więc nic dziwnego.[/QUOTE] Zdecydowanie podwórko, on mieszkał tak całe życie jestem tego pewna. Ma nawet na grzbiecie bardzo twardy i sfilcowany włos, podejrzewam że to od stałego ocierania się o budę przy wchodzeniu i wychodzeniu. Ostatnio przejeżdżałam znów przez Ostropę, moje ogłoszenia wciąż tam wiszą. Do tej pory nikt się nie odezwał. [quote name='dana']Kochany spryciarz :loveu:. To rzeczywiście malizna z Dynia. Wysłałam Ci PW ;).[/QUOTE] Już odpisałam :) Quote
marra Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 Dynio miziaczek :[video=youtube;1v8yeE2MKx8]https://www.youtube.com/watch?v=1v8yeE2MKx8[/video] Quote
jotpeg Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 ależ słodki dreptaczek-miziaczek!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
sleepingbyday Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 mój wieczny tymczas też był wioskowy i też woli na dworze, no niechby balkon, byle można było przed czyms pilnować ;-). ale naumiał sie bardzo dobrze spać w wyrku i bardzo sobie ceni... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 To śpiewanie - mruczenie Dynia jest po prostu przeurocze :loveu:. Oglądam i słucham i się zachwycam :multi:. Jak to zrozumieć, że takie urocze i mądre psiaki, mogą być tak zaniedbywane... Jak można zrozumieć, że ktoś nie dba o swoje zwierzę, jak można... Ile takich kochanych psiaków nigdy nie pozna szczęścia dbałości człowieka... Dynio poznał i ma to szczęście u Ciebie, Marra :lol:. Quote
marra Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='rozi']On jest w szachownicę, chciałam zauważyć. Hehe no faktycznie ;) [quote name='sleepingbyday']mój wieczny tymczas też był wioskowy i też woli na dworze, no niechby balkon, byle można było przed czyms pilnować ;-). ale naumiał sie bardzo dobrze spać w wyrku i bardzo sobie ceni... No wiadomo, któż by sobie nie cenił ;) [quote name='dana']To śpiewanie - mruczenie Dynia jest po prostu przeurocze :loveu:. Oglądam i słucham i się zachwycam :multi:. Jak to zrozumieć, że takie urocze i mądre psiaki, mogą być tak zaniedbywane... Jak można zrozumieć, że ktoś nie dba o swoje zwierzę, jak można... Ile takich kochanych psiaków nigdy nie pozna szczęścia dbałości człowieka... Dynio poznał i ma to szczęście u Ciebie, Marra :lol:. Dzięki Dana za dobre słowo. Choć osobiście uważam, że Dynio słabo ogarnia to co się dzieje wkoło. On jest zadowolony owszem ale w tym swoim małym światku Dyniowym. Nie cierpi to najwazniejsze. Myślę, że czuje się bezpiecznie :) Ostatnio jak wychodziłam z domu nie mógł się nadziwić że idę w stronę bramy a nie do niego, stał i gapił się na mnie. Schowałam się za dom i zerknęłam co zrobi dalej a Dyniak oszalał z radości, brykającym krokiem poszedł do budy, mega zadowolony. Nie wiem chyba się cieszył że sobie idę ;) To właśnie jest takie niezrozumiałe zachowanie jego, nie ogarniam czasem ;) No swój świat ma i tyle. Normalnie to chciałoby się go straszliwie ukochać i wygłaskać ale on jest taki delikatniutki że strach :) Dziwi mnie tylko to, że nie chce wychodzić np. poleżeć na trawce, wiem że wychodzi częściej jak nikogo nie ma ale ze dwa może 3 razy zdarzyło się, że zastałam go leżącego w innym miejscu niż buda. Niedługo będą wyższe temperatury, zobaczymy czy to zmusi go do zmiany lokalizacji :) Quote
marra Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 [quote name='Olena84']A moze go zawstydzasz;)?[/QUOTE] To dobrze, że chociaż jego :D Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='marra'] (...) Dzięki Dana za dobre słowo. Choć osobiście uważam, że Dynio słabo ogarnia to co się dzieje wkoło. On jest zadowolony owszem ale w tym swoim małym światku Dyniowym. Nie cierpi to najwazniejsze. Myślę, że czuje się bezpiecznie :) Ostatnio jak wychodziłam z domu nie mógł się nadziwić że idę w stronę bramy a nie do niego, stał i gapił się na mnie. Schowałam się za dom i zerknęłam co zrobi dalej a Dyniak oszalał z radości, brykającym krokiem poszedł do budy, mega zadowolony. Nie wiem chyba się cieszył że sobie idę ;) To właśnie jest takie niezrozumiałe zachowanie jego, nie ogarniam czasem ;) No swój świat ma i tyle. Normalnie to chciałoby się go straszliwie ukochać i wygłaskać ale on jest taki delikatniutki że strach :) Dziwi mnie tylko to, że nie chce wychodzić np. poleżeć na trawce, wiem że wychodzi częściej jak nikogo nie ma ale ze dwa może 3 razy zdarzyło się, że zastałam go leżącego w innym miejscu niż buda. Niedługo będą wyższe temperatury, zobaczymy czy to zmusi go do zmiany lokalizacji :) Marra, Dynio na pewno :cool2: ogarnia to, co najważniejsze, a mianowicie to, że ma teraz tak dobrze :lol:. A cieszył się na pewno z tego, że wrócisz ;). Też mi się wydaje, że Dynio jest delikatny, aż by się chciało tak przytulić Dyniaka :loveu:. A swój świat każdy powinien mieć, to ma i Dynio :lol:. Dynio pewnie nigdy nie miał takiej fajnej budki, to jej pilnuje :lol:. Podczas upałów trzeba będzie na Dynia uważać... Dynio, wypatrujcie listonosza ze skromną niespodzianką ;). Całuski Dyniaczku :loveu:. Quote
Recommended Posts