agnwis Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 uzywal ktos? zamowilam swojemu bulldogowi wlasnie I zastanawiam sie czy bedzie warto. z opisu brzmi super ciekawie...jakies doswiadczenia? Quote
mozarcik Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Ja używałam kantarka AmiPlay, mam psa, który waży ponad 40 kg, więc bardzo mi ułatwiał życie w niektórych sytuacjach. Na pewno pies, który nigdy nic takiego nie nosił, będzie próbował go ściągnąć. Nie powinno się też zapinać do niego pojedynczej smyczy, tylko przepinaną, jednym końcem do obroży, bo to nie służy do prowadzenia, a jedynie do korygowania. Inna sprawa, że nie jest to urządzenie, które cudownie nauczy psa chodzenia na smyczy, jak przestaniesz używać, pies będzie nadal ciągnął. Quote
agnwis Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 no tak zdaje sobie sprawe, ze to go nie nauczy chodzenia na smyczy. generalnie pies nie ciagnie I ladnie chodzi na smyczy.tylko teraz w wieku 8 miesiecy testosteron mu chyba szaleje I nie mozna go opanowac jak widzi innego psa. nie rzuca sie z zebami ale chce sie bawic....chce sie tym posluzyc do korygowania tego zachowania.bo idac z nim na spacer sama bywa dosc uciazliwe...tez mam duzego psa. Quote
Recommended Posts