Karilka Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Może psy się poznały na niej i dlatego ją tak żarły :diabloti:. Beelllllka ala Małpa śpi i chrapie! Quote
cisowianka Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Miała przechlapane w schronie. Uważaj cioteczko bo masz złodziejke w domu zaczyna się od masełka :evil_lol:, ja tak mam z przybłędką, musze zastawiać drzwi do kuchni (oryginalne zdjęte) bo psiak się częstuje co mu wpadnie w paszcze duży nie jest ale sobia chłopak radzi, dodam że dostaje największe porcje gotowanego bo już dziadzio ;) Quote
Karilka Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 U mnie ze względu na dobermany, które również nie mają oporów - była tylko margaryna w pudełku, cukier i sól/pieprz na blacie. Margaryny już nie ma.. teraz kolej na cukier? :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 Nie żałuj dziewczynie, nie bądź taka, daj jej zjeść pieprzu niech się naje:evil_lol: Quote
Karilka Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Dzisiaj dobierała się do ciastek psich ale nie umiała otworzyć pudełka pierdoła :diabloti: Quote
Aimez_moi Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='Karilka']Dzisiaj dobierała się do ciastek psich ale nie umiała otworzyć pudełka pierdoła :diabloti:[/QUOTE] Nauczy sie ........ poczekaj troszke......:) Quote
Karilka Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Dzisiaj została sama - ze zwierzyńcem na parę godzin. Sąsiedzi nie dzwonili znaczy, że w miarę cicho była :diabloti:. Koty mi gania passskuda.:mad: Quote
Helga&Ares Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 a z jakiego powodu sunia wciąż wracała do schronu? Quote
cisowianka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Helga&Ares']a z jakiego powodu sunia wciąż wracała do schronu?[/QUOTE] Właśnie o to samo chciałam zapytać wiadomo coś? Quote
Shilomaniak Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Nie wiem, Karilka jak się pojawi pewnie powie, ale wiecie że każdy pretekst jest dobry, " bo szczeka, lub nie szczeka"," gryzie albo i nie gryzie", "bo się dziwnie patrzyła we wtorki zwłaszcza ",nie ma nienormalnych psów, tylko ludzie są jacyś/cenzura/ Quote
arnold Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Jasne. zawsze jest coś. A sunia taka cudna. Quote
Karilka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 (edited) Otóż. Bella pojawiała się w schronisku prawdopodobnie dlatego, że ktoś ją sobie puszczał "ot tak" .Podobno na początku odbierał ją jakiś właściciel. Obstawiam, że to była suka łańcuchowa/kojcowa i umiała sobie jakoś z tym faktem poradzić. Koty gania nadal, jednak nie wyglada to tak, jakby bardzo chciała im zrobić krzywdę. Nie jest to też forma zabawy... Takie nie wiadomo co - niby z nerwem ale myślę, że nie jest w stanie "upolować" kota. Narzeka jak wychodzę z domu ale nie natrętnie. Tak trzeszczy. Mięskiem pluje po kuchni (!), zdecydowanie woli suche. Zrobiła się wesoła na spacerach, w domu chętnie wojuje z Vuko. Jak mnie nie ma to jest impreza.. psy zmęczone jak diabli po tej samotnosci :mad: Weterynarz ocenił jej wiek na 1,5 - 2 lata! Dostała wczoraj 20zł deklaracji od Oliwii - uzupełniam! ;) Edited February 13, 2014 by Karilka Quote
Aimez_moi Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Fajna sunia z Niej jest.......a jeszcze jak sie podleczy.....:):) Quote
Karilka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Fajna, fajna ;). Byliśmy na spacerku - puściłam ją z Vuko (to był zły pomysł, kolano spuchłooo:-(). Niestety nie jest przekupna za żarcie.. ale to się naprawi. Biegali jak dzikie źrebaki. Gnieciony berek, gryziony berek.. no wszystko. My z Iwanem staliśmy w bezpiecznym miejscu a i tak musieliśmy uważać na tą ich... zabawę :evil_lol: Wczoraj zamówiłam małej, 15 kg boscha Active. Uzupełniłam rozliczenie - przyszła kasiurka od Mazowszanki i strusiatko28. Bardzo dziękuję w imieniu Bellisimki :multi:. Quote
Shilomaniak Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='Karilka']U mnie ..... była tylko margaryna w pudełku, cukier i sól/pieprz na blacie. Margaryny już nie ma.. teraz kolej na cukier? :evil_lol:[/QUOTE] Chyba Bella zeżarła Karilkę, bo tak tu cicho...:diabloti: Quote
Karilka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 Żeby tylko mnie! :) A tak serio to tuczymy, leczymy uchy i zarastamy.... No i uczymy manier - bo z tym chyba najciężej jak na razie ;) Quote
Shilomaniak Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 A co , siorbie przy stole? Oducz ją bo się nie da adoptować. Quote
Karilka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 siorbie, siorbie. I Łokcie na blacie ... Cały pysk do masła... Nie przystoi damie! ;) Quote
arnold Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Czasem nawet dama może się " zapomnieć". :) Quote
Karilka Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Dama już drugi raz wystawiła swoje wiadro z karmą do przedpokoju. Prawie 15kg karmy.. za to nie potrafi otwierać :eviltong: Quote
Shilomaniak Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Co u Was nowego? Taka cisza jakby towarzystwo w sen zimowy zapadło. Quote
Karilka Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Bella uczy się spać w klatce. Niestety trening czystości minął ją w życiu. Przy dużym, dorosłym psie - jest to problem. Quote
Karilka Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Trening klatkowy, najlepiej uczy czystości. Więcej można poczytać np TU: http://www.radosnypies.com/porady/trening-klatkowy/ Quote
Recommended Posts