Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bonsai']Wow, nie sądziłam, że z nią będzie aż tak dobrze. Jak ją widziałam po raz pierwszy, wyglądała, jakby miała kąsać na oślep. :eviltong: Jednak nie ma to jak domowy tymczas... Ona naprawdę w przytulisku nie zachęcała do bliższego jej poznania, ani nie wzbudzała zaufania.[/QUOTE]

No fajnie, dobrze ,że piszesz dopiero teraz.Czyli zostałam wpuszczona w maliny. :mad:
Całe szczęście ,że sunia okazała się być cudownym stworzeniem. Jest niesamowitą pieszczochą,
i przytulanką . Nie mozemy uwierzyć ,że ona jest u nas dopiero 2 doby.

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']No fajnie, dobrze ,że piszesz dopiero teraz.Czyli zostałam wpuszczona w maliny. :mad:
Całe szczęście ,że sunia okazała się być cudownym stworzeniem. Jest niesamowitą pieszczochą,
i przytulanką . Nie mozemy uwierzyć ,że ona jest u nas dopiero 2 doby.[/QUOTE]

No coś Ty! Wiedziałam, że nie kąsa na oślep, w końcu zaryzykowałam :evil_lol: i weszłam do jej boksu. Tylko po prostu jej zachowanie bardzo do tego nie zachęcało, gdy patrzyło się na to z boku. :evil_lol: I gdyby ktoś odwiedził przytulisko w zamiarze adopcji psa (choć pies z kulawą nogą tam nie zagląda...), to mógłby się zrazić widząc jej zachowanie. A nie każdy jest tak głupi jak ja, by wchodzić do boksów "miniaturowych amstaffów". :evil_lol:

Jak już ją poznałam, to wcale nie było mi łatwiej, bo widziałam jak jest przerażona. Cała dygotała, sama nie wiem czy ze stresu, czy z zimna.

Całe szczęście, że to już tylko wspomnienia. :)

Posted

Neska przesiaduje na kolankach u pańcia. Reaguje na Neska , czyżby miała takie imię? W ogóle jest bardzo mądra. Rozumie wiele poleceń i sytuacji. Wspaniała sunia. :loveu:

Posted

[quote name='Poker']Neska przesiaduje na kolankach u pańcia. Reaguje na Neska , czyżby miała takie imię? W ogóle jest bardzo mądra. Rozumie wiele poleceń i sytuacji. Wspaniała sunia. :loveu:[/QUOTE]

Wcale się nie dziwię, ze siedzi Panu na kolanach -ona jak i każdy psiak wyczuwa dobrego człowieka, a że sunia to tym bardziej ciągnie do pańcia, moja robi to samo.

Posted

Sunia jest IDEALNA. Chyba w G. jest jakaś specjalna odmiana psów łagodnych.
Do POkera nic, koty nie goni jak ta nie ucieka, Dolarek ZERO stresu.
Pcha się na kolanka, rączki, zaczyna rozdawać buziaki.Oczywiście bezpardonowo wskakuje do łóżka, więc śpi z nami.
Żarłoczna jest przeokropnie, mało miski nie wciągnie.Ona po prostu pochłania chrupki. Dostają z Dolarkiem smaczki i grzecznie czeka na swoją kolejkę.Nie pcha się jak Dziunia, nie próbuje odpychać od miski Pokerka.
Ani razu nie nabrudziła. Nic, tylko brać i kochać. :loveu:

Posted

To jest jakiś fenomen psów z G. Po wyciągnięciu psa z takich warunków, człowiek spodziewa się, że musi włożyć w niego wiele pracy. Tymczasem wychodzą psy idealne, gotowe do adopcji bez najmniejszej pracy nad nimi. Z Ozim przecież jest tak samo...

Posted

[quote name='Mattilu']Oooo, to sie spoznilam...bo mi sie w nocy wymyslilo Nesca - tez kawa :)[/QUOTE]

sliczne imię, pasowałoby do niej super. takie, no słowa mi zabrakło :D

Posted

oo, dopiero teraz zobaczyłam, że zamiast kawy jest nesca, super to imię, naprawdę, pozazdrościć celności.
nie taka czarna, bo od spodu biaława, bardzo ładna suńcia.

Posted

Mnie się za to trafiła biała dziczka, łapana od jesieni, ale wreszcie pod moją opieką:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250898-Zwyk%C5%82a-bia%C5%82a-suczka-ze-wsi-o-niezwyk%C5%82ym-imieniu-Blanche[/url]

Posted

[quote name='Poker']Sunia jest IDEALNA. Chyba w G. jest jakaś specjalna odmiana psów łagodnych.
Do POkera nic, koty nie goni jak ta nie ucieka, Dolarek ZERO stresu.
Pcha się na kolanka, rączki, zaczyna rozdawać buziaki.Oczywiście bezpardonowo wskakuje do łóżka, więc śpi z nami.
Żarłoczna jest przeokropnie, mało miski nie wciągnie.Ona po prostu pochłania chrupki. Dostają z Dolarkiem smaczki i grzecznie czeka na swoją kolejkę.Nie pcha się jak Dziunia, nie próbuje odpychać od miski Pokerka.
Ani razu nie nabrudziła. Nic, tylko brać i kochać. :loveu:[/QUOTE]

Melduję się u Neski:lol:

Posted

Witamy nowe ciocie :loveu:
Naszym zachwytom nie ma końca. Takiego cudownego psa nie mieliśmy dawno.Po prostu[SIZE=5][B][COLOR=#ff0000] IDEAŁ[/COLOR][/B][/SIZE]:loveu:
Taktowna, grzeczna, kulturalna, posłuszna, pieszczocha, ufna,czyściutka, dobra dla psów i koty, nie niszczy, nie szczeka na bezdurno.Nie wiem jakie jeszcze zalety mogę wymienić.
Wada:ciągnie jak parowóz na spacerach ,ale spróbujemy smaczkami ogarnąć.
Pańcio już dziś mówił ,że jej nie odda. Kochliwy ten mój mąż, całe szczęście ,że tylko w stosunku do suń :evil_lol:

Posted

[quote name='Poker']
Pańcio już dziś mówił ,że jej nie odda. Kochliwy ten mój mąż, całe szczęście ,że tylko w stosunku do suń :evil_lol:[/QUOTE]

No nieźle :evil_lol: