ziele77 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 My zaglądamy!Do góry po domek słodki pycholku:) Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Dziękuję Wam bardzo za pomoc i ujawnienie się :) Sama już nie wiem jak moge pomóc temu psiakowi... Warto by się o nim dowiedzieć czegoś więcej, tylko jak? Nawet nie wiem jaki jest do ludzi, bo nie da się tego sprawdzić, gdyż nie chcą psa wyciągnąć z boksu. Przez kraty sprawia wrażenie (i wizualne i dotykowe) nieagresywnego i spokojnego. Tylko jak go tu "promować" i ogłaszać skoro niewiele o nim wiadomo i nawet nie mam jego schroniskowego numeru... Quote
halbina Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Na razie jest ciepło, a nawet gorąco... idą wakacje... szanse na dom... hm... Trzeba się spróbować czegoś o nim dowiedzieć... trochę czasu jest... Quote
Pianka Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 maciaszek napisał(a):Dziękuję Wam bardzo za pomoc i ujawnienie się :) Sama już nie wiem jak moge pomóc temu psiakowi... Warto by się o nim dowiedzieć czegoś więcej, tylko jak? Nawet nie wiem jaki jest do ludzi, bo nie da się tego sprawdzić, gdyż nie chcą psa wyciągnąć z boksu. Przez kraty sprawia wrażenie (i wizualne i dotykowe) nieagresywnego i spokojnego. Tylko jak go tu "promować" i ogłaszać skoro niewiele o nim wiadomo i nawet nie mam jego schroniskowego numeru... Trzeba było im powiedzieć, ze sama sobie wejdziesz do boksu i sprawdzisz jakion jest. Ja bym weszła:evil_lol: Quote
Jenny19 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 no a skoro pozwolili wyprowadzić belgijkę to może malucha też pozwolą? Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Pianka napisał(a):Trzeba było im powiedzieć, ze sama sobie wejdziesz do boksu i sprawdzisz jakion jest. Ja bym weszła:evil_lol: Pomijając ten konkretny schron to i w każdym innym mogą Ci odmówić takiego rozwiązania, bo nie wolno im po prostu wpuszczać do klatki kogoś, kto pracownikiem nie jest (i ja to akurat rozumiem). Jenny19 napisał(a):no a skoro pozwolili wyprowadzić belgijkę to może malucha też pozwolą? No właśnie nie pozwolili. To znaczy nie tyle nie pozwolili, co nie wyprowadzili. Z powodów, które opisałam wcześniej, a w które nie do końca wierzę... Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Na dobranoc potężny skok do góry !!! Quote
dona20 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Do góry piesku!!!!!!!!To wszystko jest dla mnie chore,a jak ktoś się nim zainteresuje to tez powiedzą, że go nie wyciągną z boksu, bo jest agresywny.Ja myślę, że on może nie dać sie zapiąć na smycz, bo się boi.Tam samo było z bokserką, też nie chcieli jej wyciągnąć, bo niby jest agresywna, a okazało się, żę to strasznie sympatyczna psina. Quote
maciaszek Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 dona20 napisał(a):Do góry piesku!!!!!!!!To wszystko jest dla mnie chore,a jak ktoś się nim zainteresuje to tez powiedzą, że go nie wyciągną z boksu, bo jest agresywny.Ja myślę, że on może nie dać sie zapiąć na smycz, bo się boi.Tam samo było z bokserką, też nie chcieli jej wyciągnąć, bo niby jest agresywna, a okazało się, żę to strasznie sympatyczna psina. Też się właśnie zastanawiałam co będzie jak ktoś się nim zainteresuje i będzie chciał go oglądnąć, pogłaskać, poznać w bliższym kontakcie. Nie wyciągną? Bzdura. Zgadzam się i tak samo myślę, że jego rzekoma agresja wynika ze strachu przed zapięciem. Tym bardziej, że jak ktoś wchodzi do boksu (np. z jedzeniem), jak dostają jeść to agresji zero. Wczoraj rozmawiałam z panią, która podała podobny przypadek - opowiadała o psie, którego usiłuje złapać, ale ten jak widzi smycz i obrożę to reaguje agresywnie, a poza tym nie jest jakimś agresorem. Quote
maciaszek Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 Cześć Maleńki :) Wrzucę jeszcze ostatnią fotkę, jaką strzeliłam będąc ost. w schronie: Quote
Diana S Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Przede wszystkim schron wypacza zachowanie psa...on moze inaczej reagowac jak przykladowo wyjdzie na spacer...inny pies milutki jak baranek..nie dziwie sie ze malutki ma tego typu zachowania jak ktos napisal ze agresywne sie zachowuje, pies zyje w ciaglym stresie... Hopla "koteczku" Quote
maciaszek Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Właśnie się zastanawiam jak to załatwić, żeby jednak go wyciągnęli z boksu. Żeby można było sprawdzić jak jest naprawdę... Quote
Jenny19 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Może spróbuj jeszcze raz pogadać z nimi i powiedz że zależy ci na tym żeby psiak znalazł dom ale żeby go ogłaszać potrzebujesz więcej informacji a ciężko jest ocenić charakter psa, gdy przebywa non stop w boksie.Zgadzam się z Dianą że schronisko wypacza charakter psa i zupełnie inaczej może się on zachowywać w boksie a zupełnie inaczej poza nim.Albo powiedz że masz osobę zainteresowaną psem ale potrzebujesz więcej informacji na temat psiaka ... Quote
maciaszek Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Śpij dobrze maluchu (o ile w schronie można spać dobrze... :( ) Quote
Paola06 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Może ktos się w koncu zakocha? Wysłałam w srode ogloszenie na żółte strony do Wyborczej-i nie zamieścili:mad: Koniecznie trzeba go do srody zamieścić. Może ktos sie zlituje i zamiesci na Allegro-samo podbijanie niewiele da:( Quote
maciaszek Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='Paola06']Może ktos sie zlituje i zamiesci na Allegro-samo podbijanie niewiele da:([/quote] Mogę mu zrobić Allegro, tylko nie wiem czy jest sens skoro tak mało o nim wiemy... A na dodatek nie wiem nawet jaki ma numer schroniskowy, czyli potencjalni chętni też nie wiedzieliby jak o psiaka w schronisku pytać...:( Chyba najpierw muszę go jakoś wydobyć z tego boksu, żeby poznać jego numer i sprawdzić jak to jest z tą jego agresją. Quote
halbina Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Maciaszek, ostatni banerek masz źle podlinkowany chyba... wyskakuje strona fotosika... Quote
maciaszek Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Wiem... W ogóle nie jest podlinkowany, bo ciągle mam z tym problemy... :( Może ktoś może pomóc? :) Tu link do tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73682 Quote
maciaszek Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Dziękuję Ci bardzo :) A mogłabyś napisać mi na priv, na przykładzie tego zdjęcia, jak je zalinkowałaś? Może wreszcie się nauczę ;) Quote
Recommended Posts