maciaszek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Aszek jest już w nowym domku, w Krakowie. Domek jest wspaniały i na pewno będzie miał tam dobre życie :) :multi: :multi: A ciekawych jak było zapraszam do lektury: W katowickim schronisku przebywa taki oto pies-cudo: Nowe fotki w postach: 23, 24, 25, 40 i 59. Jest nieduży, sięga najwyżej do półłydki. W przeważającej części (w zasadzie poza głową) jest biało-kremowego umaszczenia. Napisałam, że jest mixem welsh corgi bo coś ma w pycholu z tej rasy :) Ma około 18-24 miesięcy. Jest dość spokojny, zrównoważony i jeszcze (... :( ) pełen życia. Z psami w boksie nie wchodzi w konflikty. Agresji w nim zero!!!(również w stosunku do człowieka) Bał się złapania na smycz, ale ani razu nie warknął, nie próbował ugryźć czy postraszyć. Po wyjściu z boksu troszkę zestresowany. Zwłaszcza jak podchodzi do człowieka. Kuli się troszkę, kładzie uszy po sobie, a jak się go głaszcze, to widać, że troszkę się boi (jakby miał złe skojarzenia z ludzką ręką nad sobą... :-( ). Ale po chwili głaskania sam podsuwa łebek i prosi o jeszcze. Nawet zaczyna się kłaść na boku i jeszcze chwila moment a wystawi brzuszek.:) Jego schroniskowy numer to 301/06. Proszę, dajmy mu szansę !!! Szukam dla niego domku stałego albo tymczasu. Spójrzcie w te przepiękne brązowe oczy, w to głębokie spojrzenie, które tak mnie urzekło. Ten pies nie spuszczał mnie z oka. Nie szczekał, nie kręcił się, nie skakał na kraty - po prostu stał i patrzył... :( Quote
maciaszek Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Gdyby to była suczka już by grzała moje kanapy, ale pieska mój Bazyl nie zniesie pod jednym dachem... :( Quote
maciaszek Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Jeszcze nie ma... Czyżbyś miała ochotę zrobić ???? :loveu: Quote
maciaszek Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Mknij do góry pięknoto. Może kto Cię zauważy... Quote
maciaszek Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Może będę jutro, pojutrze w schronie to sprawdzę jaki ma numerek i będzie go można ogłaszać :) Quote
maciaszek Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Cześć pięknotko, biegnij na dobranoc na górę. Quote
maciaszek Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego nie mogę edytować pierwszego postu??? I dlaczego nie mogę wykasować ostatniego (teraz przedostatniego)? Czyżby dogo znów wariowało? Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Witaj Pianko, dziękuję za pomoc :) Muszę się dowiedzieć o schroniskowy numer psiaka, tylko nie wiem kiedy będę mogła pojechać do schronu... Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Może w środę będę w schronisku to zapytam o numerek i spróbuję porobić fotki... Quote
maciaszek Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Biegnij na górę, może jakiś nocny marek się nad Tobą ulituje... Quote
Paola06 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 On napewno niema dobrej nocy:( Może wrzucicić go jutro do Wyborczej??? Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Wrzuć go Olu, wrzuć !!! Ja dzisiaj spróbuję mu jakieś fotki strzelić, jak się uda... Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Tylko ciągle nie wiem jaki jest jego schroniskowy numer... Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Nie wiem jaki jest jego numer, bo żeby go zobaczyć to trzeba by go wyciągnąć z klatki, a tego pani zrobić nie chciała, bo twierdzi, że pies jest agresywny. Ja w to nie wierzę, bo w ogóle na agresywnego nie wygląda. Zresztą pani sama stwierdziła, że agresywny jest tylko wtedy, gdy podchodzi się do niego ze smyczą i próbuje złapać, a na przykład kiedy się wchodzi do boksu albo daje jedzenie to nie ma problemu. Może zatem miał jakieś złe dowświadczenia??? Bo NAPRAWDĘ nie uwierzę w to, że to jest agresor. I nie tylko dlatego, że zapadł mi w serce, ale dlatego, że kilka razy widziałam go w tym schronie, podchodziłam do niego, itd. itp... Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 I jeszcze jedna, taka zalotna ;) Czy tak wygląda agresywny pies? Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Nikt tu nie zagląda? Sama nie dam chyba rady... :( Quote
Recommended Posts