Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aszek jest już w nowym domku, w Krakowie. Domek jest wspaniały i na pewno będzie miał tam dobre życie :) :multi: :multi:

A ciekawych jak było zapraszam do lektury:

W katowickim schronisku przebywa taki oto pies-cudo:

Nowe fotki w postach: 23, 24, 25, 40 i 59.

Jest nieduży, sięga najwyżej do półłydki. W przeważającej części (w zasadzie poza głową) jest biało-kremowego umaszczenia. Napisałam, że jest mixem welsh corgi bo coś ma w pycholu z tej rasy :) Ma około 18-24 miesięcy. Jest dość spokojny, zrównoważony i jeszcze (... :( ) pełen życia. Z psami w boksie nie wchodzi w konflikty. Agresji w nim zero!!!(również w stosunku do człowieka) Bał się złapania na smycz, ale ani razu nie warknął, nie próbował ugryźć czy postraszyć. Po wyjściu z boksu troszkę zestresowany. Zwłaszcza jak podchodzi do człowieka. Kuli się troszkę, kładzie uszy po sobie, a jak się go głaszcze, to widać, że troszkę się boi (jakby miał złe skojarzenia z ludzką ręką nad sobą... :-( ). Ale po chwili głaskania sam podsuwa łebek i prosi o jeszcze. Nawet zaczyna się kłaść na boku i jeszcze chwila moment a wystawi brzuszek.:)
Jego schroniskowy numer to 301/06.

Proszę, dajmy mu szansę !!! Szukam dla niego domku stałego albo tymczasu. Spójrzcie w te przepiękne brązowe oczy, w to głębokie spojrzenie, które tak mnie urzekło. Ten pies nie spuszczał mnie z oka. Nie szczekał, nie kręcił się, nie skakał na kraty - po prostu stał i patrzył... :(

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego nie mogę edytować pierwszego postu??? I dlaczego nie mogę wykasować ostatniego (teraz przedostatniego)? Czyżby dogo znów wariowało?

Posted

Nie wiem jaki jest jego numer, bo żeby go zobaczyć to trzeba by go wyciągnąć z klatki, a tego pani zrobić nie chciała, bo twierdzi, że pies jest agresywny. Ja w to nie wierzę, bo w ogóle na agresywnego nie wygląda. Zresztą pani sama stwierdziła, że agresywny jest tylko wtedy, gdy podchodzi się do niego ze smyczą i próbuje złapać, a na przykład kiedy się wchodzi do boksu albo daje jedzenie to nie ma problemu. Może zatem miał jakieś złe dowświadczenia??? Bo NAPRAWDĘ nie uwierzę w to, że to jest agresor. I nie tylko dlatego, że zapadł mi w serce, ale dlatego, że kilka razy widziałam go w tym schronie, podchodziłam do niego, itd. itp...