beaciaa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Mój piesek czasem nie zjada do końca karmy. Nie wiem czy to z powodu ciepła, czy po prostu za dużo mu daje (ale chyba nie bo dokładnie wymierzona). Zastanawiam się czy zostawiać mu tą miskę z resztką posiłku czy zabierać to czego nie zje? Quote
cuciola Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 zabierac miske :) w jakim piesek jest wieku? jaka rasa? jaka karme podajesz? Quote
cuciola Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 czy piesek jest odrobaczony? zabieraj miske i dawaj mu w okreslonych porach,taki szczeniaczek je kilka razy dziennie-czesciej po malych ilosciach :) mozesz namoczyc karme ciepla woda wtedy karma zmieknie. Zabieraj miski jesli wszystkiego nie zje i przyzwyczaj go od razu do okreslonych por karmienia ktore beda sie zmieniac wraz z wiekiem. Quote
beaciaa Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Był odrobaczony (krzywił się biedaczek, nie smakowało:eviltong: ) Je 4 razy, chyba wystarczy? bo myśleliśmy o 5. Karma wsypywana do miarki i później dzielona na 4. A co tych pór karmienia, to muszą być tak ściśle ustalone? Chodzę do szkoły na różne godziny, ale i tak się specjalnie szybciej budzę, żeby go nakarmić nie później niż o 8, ale np w weekendy oboje wstajemy ok 10 więc dopiero wtedy go karmię. Mocno źle robię? Już nie ma problemu z niedojadaniem wcina wszystko jak leci ;) Quote
cuciola Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 napisz jeszcze w dziale poswieconym sznaucerkom na pewno milosnicy rasy ci wiecej poradza w kwestii zywienia malego pieska,bo ja mam labradora wiec zywienie tez troche inaczej wyglada. jesli chodzi o pory karmienia rozdziel sobie jak tobie wygodnie,mniej wiecej zeby te odstepy w czasie byly w miare rowne. Oczywiscie ze nie musisz tego co do minuty przestrzegac. :D mozesz mu namaczac karme tak jak pisalam wczesniej,bo jak bedzie zmienial zabki to poprzez obolale dziasla moze nie chciec jesc. Quote
cuciola Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 nie ma za co :) jakbys jeszcze czegos potrzebowala to pisz :) Quote
beaciaa Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 Na pewno jeszcze nie raz będę czegoś potrzebować :eviltong: Quote
Recommended Posts