Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
a jakich finalow?:)
ja tylko pamietam
BOG I Owczarek australijski ( typ amerykanski)
BOG II Czarny Terrier Rosyjski
BOG III West Highland White Terrier
BOG IV Jamnik Krotkowlosy miniaturowy
BOG V Siberian HUsky
BOG VI Beagle
BOG VII Wyżeł Weimarski
BOG VIII- ??
BOG IX Shih tzu
BOG X Wilczarz Irlandzki

BIS Czarny Terrier Rosyjski

BIS Weteran Chart Afganski

Ja wiem jeszcze, że:
BIS Ras Polskich wygrał gończy polski :D

Posted

aleb napisał(a):
flashka-g a wiesz może jaki pies wygrał BOG VI i BOG II? Wystarczy chociaż numerek..

nie mam pojecia jak byl wybor grup to bylam jeszzce na ringu ze swoim pudlem.. wpadlam tylko na wybor grupy V z siberianem w ostatnim momencie. Potem po wyborach grup zaraz wchodzilam na bis weteranow a pozniej na BIS.. wszystko bylo takie zakrecone ze nawet nie bylo cxasu zerknac w katalog.

Bardzo podobal mi sie wilczarz i owczarek australijski szkoda ze nie wygraly:loveu: :loveu:

Posted

Goldek napisał(a):
A iwe ktoś coś kto wygrał 8 grupę? choćby rasa?

I - labrador retriever
II - cocker spaniel angielski - Socery's Catch a Falling Star
III - golden retriever

:cool3:

Posted

cockermanka napisał(a):
I - labrador retriever
II - cocker spaniel angielski - Socery's Catch a Falling Star
III - golden retriever

:cool3:

Dzięki:)
aga116 - (taki jest twój login? Jakoś chyba pokręciłam) widziałam ciebie i Raptusa. Na wystawie. Ty chyba też mnie widziałaś, miałam tego zwariowanego psa który uciekał z ringu i był najgorszy w stawce suk młodzieży:)

Posted

Goldek napisał(a):
Dzięki:)
aga116 - (taki jest twój login? Jakoś chyba pokręciłam) widziałam ciebie i Raptusa. Na wystawie. Ty chyba też mnie widziałaś, miałam tego zwariowanego psa który uciekał z ringu i był najgorszy w stawce suk młodzieży:)

właśnie nie oglądałam suk - młodzieży :p jakoś strasznie zakręcona byłam i nawet nie wiem kto w rezultacie wziął BOB-a.;)

Posted

Błyskotka napisał(a):
A pamięta ktoś jakie psy stanęły na BOG V ?

I - Siberian Husky
II - Akita Amerykańska
III - Alaskan Malamute

Czyli same wielkoludy z tej grupy

Posted

aga616 napisał(a):
właśnie nie oglądałam suk - młodzieży :p jakoś strasznie zakręcona byłam i nawet nie wiem kto w rezultacie wziął BOB-a.;)

Buuu...:placz::placz::placz: nieważne. Siedziałam jakoś ze dwa miejsca za tobą. Czasami 3 bo ciągle gadałam z Martą (właścicielką Karmen) .
Pozdrów Raptuska i podrap za uszkiem. Gordonka też, zapomniałam jak się nazywa.

Posted

bety napisał(a):
I - Siberian Husky
II - Akita Amerykańska
III - Alaskan Malamute

No i jak zobaczyłam jak wygląda sędzia i że jest chyba jedynie kilka lat starszy ode mnie to uznałam że nie Chowek w jego typie i pojechaliśmy do domu. Dobrze wytypowałam ;).

Posted

Błyskotka napisał(a):
No i jak zobaczyłam jak wygląda sędzia i że jest chyba jedynie kilka lat starszy ode mnie to uznałam że nie Chowek w jego typie i pojechaliśmy do domu. Dobrze wytypowałam ;).

Oj..a może ,gdyby zobaczył Sułtana,to postawiłby go na pudle ? Nigdy nie wiadomo ... :cool3:

Posted

bety napisał(a):
I - Siberian Husky
II - Akita Amerykańska
III - Alaskan Malamute

Na BOG V stawiły sie tylko 4 psy, ostatni był samoyed :roll:

Posted

zpr napisał(a):
Na BOG V stawiły sie tylko 4 psy, ostatni był samoyed :roll:

O matko :-o. Gdybym nie musiała 4 godziny czekać to też bym pewnie została. Przynajmniej bym się przebiegła :evil_lol:.

Posted

cockermanka napisał(a):
No widzisz..nigdy nie wiadomo co będzie....

No ale co było w Raciborzu na juniorach. Wyszły w sumie 3 psy, sędzia mógł wybrać 3 psy a nam podziękował :diabloti:.
Przynajmniej na grupie sędzia chociaż po dotykał :cool3:.

Posted

Błyskotka napisał(a):

Nie wiem w jakim wieku jesteś ;) - ale jeśli masz na myśli sędziego z Niemiec - to z tego co wiem został zmieniony na kogoś innego bo nie miał uprawnień na całą 5 grupę.
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Nie wiem w jakim wieku jesteś ;) - ale jeśli masz na myśli sędziego z Niemiec - to z tego co wiem został zmieniony na kogoś innego bo nie miał uprawnień na całą 5 grupę.
Pzdr

No bo Chowów nie oceniał. A kto wybierał V grupę ? A ja jestem po 20 tce i sędzia wyglądał mi też coś koło tego.

Posted

Błyskotka napisał(a):

nie wiek swiadczy o wiedzy sędziego... ozatym sedziowal pan Rosenberg wybor BOG V- Guido nie ma uprawnien na wybory całej grupy;)