Kati Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 A ja juz wszystko wiem :D Wiem, skąd to całe zamieszanie, zreszta nieważne. Organizatorzy starają sie teraz wszystko naprawić, oby im sie udało żeby podczas wystawy nie działo się to co jest teraz. :evil_lol: Sprawe z amstaffami wyjaśniłam, chociaż nie do końca takie wyjaśnienie mnie satysfakcjonuje. Panienkabubu, jak tylko cię wypatrzę to na pewno się "ujawnię". Zresztą ty też mnie możesz wypatrywać przy wszystkich terierach. Ja będę sie rozglądac za dogomaniakami, tylko szkoda że tak mało osób znam, a z fotek to raczej nie kojarzę. Quote
Goldek Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ojej! Takiego chaosu jeszcze nie widziałam i nigdy o nim nie słyszałam!!!!:crazyeye::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ta wystawa zostanie w mojej pamięci na dłuuuuuuuuuuuuuugo.... I myślę że wielu wystawców też zapamięta ją na długie lata! XD :) U nas, oczywiście, potwierdzenia nie ma. Ciekawe kiedy będzie. Pewnie w sobotę wieczorem...;) Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Dzwoniłam dzisiaj do oddziału i już wszystko wiem. Problem nie jest spowodowany przedłużeniem zgłoszeń, tylko złośliwością przedmiotów martwych ( program komputerowy zaczął świrować jarząbka , stąd nagle zrobiło się tyle ras, a co za tym idzie są błędy w numeracji). Wszyscy powinni się zgłosić do sekretariatu po właściwe numerki ( w katalogu też są błędy ). Gospodarze ringów mają prawidłowe numerki i dlatego będą pomagać przed wejściem na ring, na kartach ocen też są prawidłowe numerki !!! :) Nie będzie podanych dokładnych godzin sędziowania poszczególnych ras, żeby nie wprowadzić wystawców w błąd ( jeden sędzia ocenia dłużej, inny krócej ), początek oceniania na ringach o godz. 10.00 zakończenie o 14.00 Organizatorzy jeszcze raz przepraszają. Quote
aleb Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Dobrze, że moje numerki z potwierdzeniem się zgadzają... Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Mam nadzieję,że u nas uda się uporządkować to pomieszanie z poplątaniem jakie zrobiono w kolorach... Quote
Shanara Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Goldek napisał(a):Ojej! Takiego chaosu jeszcze nie widziałam i nigdy o nim nie słyszałam!!!!:crazyeye::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ta wystawa zostanie w mojej pamięci na dłuuuuuuuuuuuuuugo.... I myślę że wielu wystawców też zapamięta ją na długie lata! XD :) U nas, oczywiście, potwierdzenia nie ma. Ciekawe kiedy będzie. Pewnie w sobotę wieczorem...;)a która to Twoja wystawa? Bo jesli tak gwałtowne emocje towarzyszą Ci za każdym razem..to moze daj sobie spokój z wystawianiem,bo Ci serce nie wytrzyma :evil_lol: Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Shanara napisał(a):a która to Twoja wystawa? Bo jesli tak gwałtowne emocje towarzyszą Ci za każdym razem..to moze daj sobie spokój z wystawianiem,bo Ci serce nie wytrzyma :evil_lol: :roflt: :roflt: :roflt: ...przepraszam...nie mogłam się powstrzymać ...:grin: Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 jeszcze dzisiaj ma być podana na stronie stawka. Będzie możliwość wydrukowania jej sobie- jest prawidłowa !!! Organizatorzy robią, co mogą, aby chociaż w małym stopniu pomóc wystawcom uporządkować ten bałagan. Quote
flashka-g Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ja jestem tylko ciekawa dlaczego nie dostałam zadnych numerków:angryy: chyba zapomnieli ze ogłaszali o tym ze Intery i weterany idą za darmo.. grosza im nie dam;) Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 olapaco napisał(a): Będzie możliwość wydrukowania jej sobie- jest prawidłowa !!! No,jesli stawka będzie wg.podanego juz palnu sędziowania,to u nas będzie galimaitias :evil_lol: Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 flashka-g napisał(a):Ja jestem tylko ciekawa dlaczego nie dostałam zadnych numerków:angryy: chyba zapomnieli ze ogłaszali o tym ze Intery i weterany idą za darmo.. grosza im nie dam;) chyba nikt nie dostał numerków, po to właśnie trzeba się będzie zgłaszać do sekretariatu. nie zmienili zdania :) Interchampiony, klasa weteranów i psy ras polskich w rękach polskich wystawców: bezpłatnie (bez katalogu) Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Eee..myśmy dostały - jeden na dwa psy ;-) Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 cockermanka napisał(a):Eee..myśmy dostały - jeden na dwa psy ;-) Każdy wystawca, któremu został wysłany błędny numer w potwierdzeniu, otrzyma poprawny w sekretariacie. informacja ze strony ;) Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 olapaco napisał(a):Każdy wystawca, któremu został wysłany błędny numer w potwierdzeniu, otrzyma poprawny w sekretariacie. informacja ze strony ;) oj wiem,wiem...to tylko była moja odpowiedź na Twój post dotyczący tego,że chyba nikt nie dostał numerów ;) :cool3: Quote
Yoshko Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Według programu na stronie grupe 4 ma wybierać Anna Bogucka , o ile wiem to ta sedzina nie ma wogole uprawnień na jamniki. Czy oddział sobie żarty robi, równie dobrze do wyboru grupy niech zaproszą pierwszą lepszą osobę ze zwiedzających , na to samo wyjdzie :angryy: Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 RING 8: Sędzia - Anna Bogucka (Polska): Ameryk. Cocker Spaniel-Kolor, Ameryk. Cocker Spaniel-Złote, Amerykański Cocker Spaniel, Angielski Cocker Spaniel-Czarne, Angielski Cocker Spaniel-Kolor, Angielski Cocker Spaniel-Podpalane, Angielski Cocker Spaniel-Złote, Angielski Springer Spaniel, Bokser-pręgowane, Bokser-żółte, Cocker spaniel angielski, Golden Retriever jamniki są tu: RING 11: Sędzia - Małgorzata Lorenc (Polska): Jamnik Długowłosy Króliczy, Jamnik Długowłosy Miniaturowy, Jamnik Długowłosy Standardowy, Jamnik Krótkowłosy, Jamnik Krótkowłosy Króliczy, Jamnik Krótkowłosy Miniaturowy, Jamnik Krótkowłosy Starndardowy, Jamnik Szorstkowłosy, Jamnik Szorstkowłosy Standard, Mały Munsterlander, Seter Angielski, Seter Irlandzki, Seter Szkocki Gordon, Wyżeł Niemiecki Długowłosy, Wyżeł Niemiecki Krótkowłosy, Wyżeł Weimarski Krótkowłosy Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Grupę VIII ma sędziować sędzia,który ma do oceny grupę III .... Yoshko,skopiowałam z wykazu ZG: Bogucka Anna sędzia - międzynarodowy - Gr.II FCI-wszystkie rasy [SIZE=2] sędzia - międzynarodowy - akita amerykańska [SIZE=2] sędzia - międzynarodowy - Gr.VIII -wszystkie rasy [SIZE=2] sędzia - Best in Show Quote
cockermanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 olapaco napisał(a):RING 8: Sędzia - Anna Bogucka (Polska): Ameryk. Cocker Spaniel-Kolor, Ameryk. Cocker Spaniel-Złote, Amerykański Cocker Spaniel, Angielski Cocker Spaniel-Czarne, Angielski Cocker Spaniel-Kolor, Angielski Cocker Spaniel-Podpalane, Angielski Cocker Spaniel-Złote, Angielski Springer Spaniel, Bokser-pręgowane, Bokser-żółte, Cocker spaniel angielski, Golden Retriever czyli podział na 5 grup cockerów angielskich zamiast na 4 ... :evil_lol: Ja wiem,że cocker spaniele sędziuje się specyficznie i że jeszcze nieliczne oddziały mają z tym problem ... ale na 5 grup podziału jeszcze nie widziałam ;) Znalazałm sędziego,który ma sędziować naszą grupę: Petru Muntean All-ruonder All BOGs & BIS ... Quote
olapaco Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Yoshko napisał(a):Według programu na stronie grupe 4 ma wybierać Anna Bogucka , o ile wiem to ta sedzina nie ma wogole uprawnień na jamniki. Czy oddział sobie żarty robi, równie dobrze do wyboru grupy niech zaproszą pierwszą lepszą osobę ze zwiedzających , na to samo wyjdzie :angryy: napisałam Ci wyżej, że Anna Bogucka nie sędziuje jamników, sędziuje je Małgorzata Lorenc ( informacja ze strony );) Quote
Yoshko Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 olapaco napisał(a):napisałam Ci wyżej, że Anna Bogucka nie sędziuje jamników, sędziuje je Małgorzata Lorenc ( informacja ze strony );) A ja chyba wyraźnie napisałam o wyborze grupy 4 w finałach a nie o sedziowaniu na ringu Quote
karenina Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 No dobrze, a czy plan sedziowania sie chociaz zgadza i rasy beda sedziowane tak jak w nim podano czy wg. tych numerów które dostaniemy dopiero na wystawie? Sedzia Zvi Kupfenberg ma do oceny 100 psów, moje sa pod koniec nie wiem czy jechac rano czy trzymac sie planu .. Quote
stupid-girl Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 TANANA napisał(a):czy ktos wie jak daleko jest teren wystawy od dworca PKP? mozna isc z buta czy raczej taxi ? spokojnie max 10 min spacerkiem :p Quote
olaglowka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 karenina napisał(a):No dobrze, a czy plan sedziowania sie chociaz zgadza i rasy beda sedziowane tak jak w nim podano czy wg. tych numerów które dostaniemy dopiero na wystawie? Sedzia Zvi Kupfenberg ma do oceny 100 psów, moje sa pod koniec nie wiem czy jechac rano czy trzymac sie planu .. A ja ide na samym koncu u tego sedziego :shake: :roll: Quote
Recommended Posts