Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:roflt: :roflt: :roflt:
zaczynam się coraz lepiej bawić :evil_lol:

heh...no,my jednak mamy cocker spaniele angielskie :-),ale za to dla dwóch psów przysłano nam jeden numerak i kartki na dwa katalogi ..hihi

Posted

Nugatowa napisał(a):
:evil_lol: No to rewelacja dzisiejszego dnia :cool3:
Wyciągam powtierdzenia ze skrzynki patrze i prawie zemdlałam
Suka, klasa championów, Boston Terier :mdleje:
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A macie duzo konkurencji w Terrierach??
Uznaja ze leciutko odbiegacie od wzorca ale co tam :)

Posted

olaglowka napisał(a):
A macie duzo konkurencji w Terrierach??
Uznaja ze leciutko odbiegacie od wzorca ale co tam :)

a co bedzie jak weźmiecie BOB'a ???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

przeklejam z molosów..Aldonka,uspokaja:
Wystąpił niespodziewany problem z systemem(sytuacja opanowana),ale niestety w pierwszej wersji poleciaŁY BŁĘNE MUMERKI....
Tak więc de facto na ringach będą inne,jak organizatorzy to załatwią, napisz Wam dzisiaj wieczorem( albo jutro, bo siedzimy tam często-gęsto od 8 do 2-3 nad ranem,śpimy po 2- 3 godziny,czasem mniej,wierzcie mi-jest to niezła harówa, a ludzie do pomocy za bardzo się nie kwapią....
A komputer jak to komputer-coś mu się nie spodoba lub czegoś nie zna, to tego nie przyjmie,wtedy trzeba szukać,sprawdzać po kilka razy...
A jakie ludzie robią błędy!O niekompletnym adresie czy nazwisku nawet nie wspomnę, ale :
-nie piszą klasy, do jakiej psa zgłaszają
-nie piszą płci(jak dołączają rodowód to pół biedy)
-przekręcają lub piszą niekompletną nazwę rasy
-przydomki i nazwy piszą jedni z dużych liter, inni z małych,potem system nie wie, jak to rozdzielić,zresztą nikt nie wie, jak leci z dużych liter nazwa + przydomek jednym ciągiem skladająca się np z 7 lub 8 wyrazów
tajemnicze inicjały przy nazwisku właścicieli jednego psa
-nieczytelne nazwiska
itd, itd,bo można by jeszcze długo wymieniać
Na dobrą sprawę takie niekompletne zgłoszenia powinny być odrzucane
Musieliśmy szukać po różnych starych katalogach,a to niestety jest wszystko czasochłonne....
Teraz już wiem, jak wygląda organizowanie Wystawy....

Posted

Shanara napisał(a):
a co bedzie jak weźmiecie BOB'a ???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

przeklejam z molosów..Aldonka,uspokaja:
Wystąpił niespodziewany problem z systemem(sytuacja opanowana),ale niestety w pierwszej wersji poleciaŁY BŁĘNE MUMERKI....
Tak więc de facto na ringach będą inne,jak organizatorzy to załatwią, napisz Wam dzisiaj wieczorem( albo jutro, bo siedzimy tam często-gęsto od 8 do 2-3 nad ranem,śpimy po 2- 3 godziny,czasem mniej,wierzcie mi-jest to niezła harówa, a ludzie do pomocy za bardzo się nie kwapią....
A komputer jak to komputer-coś mu się nie spodoba lub czegoś nie zna, to tego nie przyjmie,wtedy trzeba szukać,sprawdzać po kilka razy...
A jakie ludzie robią błędy!O niekompletnym adresie czy nazwisku nawet nie wspomnę, ale :
-nie piszą klasy, do jakiej psa zgłaszają
-nie piszą płci(jak dołączają rodowód to pół biedy)
-przekręcają lub piszą niekompletną nazwę rasy
-przydomki i nazwy piszą jedni z dużych liter, inni z małych,potem system nie wie, jak to rozdzielić,zresztą nikt nie wie, jak leci z dużych liter nazwa + przydomek jednym ciągiem skladająca się np z 7 lub 8 wyrazów
tajemnicze inicjały przy nazwisku właścicieli jednego psa
-nieczytelne nazwiska
itd, itd,bo można by jeszcze długo wymieniać
Na dobrą sprawę takie niekompletne zgłoszenia powinny być odrzucane
Musieliśmy szukać po różnych starych katalogach,a to niestety jest wszystko czasochłonne....
Teraz już wiem, jak wygląda organizowanie Wystawy....

i po co sobie oddzialy takie problemy robia.. zawsze najwieksze sa tam gdzie wystawy nie robi Baryton z Olsztyna:roll: zawsze problemy. tu to wogole jakis kosmos.

Posted

rozumie jak ktos wysyła odręcznie wypisane zgłoszenie i nie zawsze jest ono czytelne.Jednak skoro wypelania sie komputerowo to naprawde mozna po literce przepisac bez bykow.
Wysyłałam 2 zgłoszenia swoje i znajomej obie mieszkamy w mieście LUBIN ja mam wpisane jako Lybin a ona Lublin :evil_lol: to chyba nie jest bład kompa ale ludzki :mad:.
Oczywiscie potwierdzenia jeszcze nie dotarły

Posted

cockermanka napisał(a):
Angielska cocker spanielka koleżanki ma na potwierdzeniu wpisana rasę chihuahua :crazyeye: :crazyeye:

A moje Akity Amerykanskie na potwierdzeniu jako Jack Russel Teriery:crazyeye: :evil_lol: Pzdr.

Posted

Ciekawe jak będzie u nas... Z jednej strony to śmieszne, z drugiej żałosne. Ale ja wolę brać od lepszej strony... :) Ale z tą wystawą... przynajmniej można się pośmiać...:evil_lol: U nas jedynym błędem jak na razie, to to że mamy dwa numerki i w stawce mamy konkurencji 4 psy, czyli razem z Magią 5. A wpisali, oczywiście, 6:) Eh, ta wystawa...

Posted

EDIT:Oczywiście, nieda się dodzwonić. Chciałam wyjaśnić sprawę z numerkami... Ale tylko sekretarka. Z drugiej strony, muszą mieć niezły bigos - pomylić akitę amerykańską z jack russel terierem? Chm... Zastanawiające...;-)
Ps.Podwójny post... Jak go scalić?

Posted

Talagia napisał(a):
Nugat na bob'a ma chyba mniejsze szanse niż Raven, bo my pasujemy kolorem!!!! :diabloti: :diabloti: buahaah

Jeszcze zobaczymy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Moja znajoma dostała potwierdzenie zgłoszenia, a psa nie zgłaszała. :evil_lol: Za to druga znajoma zgłaszała 2 psy i dostała potwierdzenie na 1 psa. :roll:

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Noooo niezła jazda jak widzę!!!
Witajcie kochani, u nas potwierdzenie przyszło OK, ale to co się wyrabia, to naprawdę... niespodzianka w postaci próbki Red Mills'a za ten b...rdel to ciut za mało. Nie rozumiem co sie stało! W zeszłym roku wszystko przebiegło prawie wzorowo /ludziska mieli zastrzeżenie tylko co do braku oznakowania dojazdu/ . Jeśli Będzin chce utrzymać wystawkę to baaaardzo będą musieli się postarać ....
Ale mam prośbę- kochani nie mogę za diabła otworzyć plików z planem sędziowania - baaaaardzo proszę czy ktoś mógły mi tutaj wkleić plan sędziowania odnośnie Cavalier King Charles Spanieli? Bardzo proszę:oops: :oops: :oops:

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Noooo niezła jazda jak widzę!!!
Witajcie kochani, u nas potwierdzenie przyszło OK, ale to co się wyrabia, to naprawdę... niespodzianka w postaci próbki Red Mills'a za ten b...rdel to ciut za mało. Nie rozumiem co sie stało! W zeszłym roku wszystko przebiegło prawie wzorowo /ludziska mieli zastrzeżenie tylko co do braku oznakowania dojazdu/ . Jeśli Będzin chce utrzymać wystawkę to baaaardzo będą musieli się postarać ....
Ale mam prośbę- kochani nie mogę za diabła otworzyć plików z planem sędziowania - baaaaardzo proszę czy ktoś mógły mi tutaj wkleić plan sędziowania odnośnie Cavalier King Charles Spanieli? Bardzo proszę:oops: :oops: :oops:

Sorki ale wysłało mi sie 2 razy... czy ktoś może pomóc mi usunąć drugiego posta?

Posted

d_orka napisał(a):

proszę bardzo

RING 1: Sędzia - Svietlana Radiuk

King Charles Spaniel

SUKI
Klasa szczeniąt 1 921 - 921
Klasa młodzieży 1 922 - 922
Klasa otwarta 1 923 - 923

Cavalier King Charles Spaniel

PSY
Klasa młodzieży 3 850 - 852
Klasa pośrednia 1 853 - 853
Klasa otwarta 2 854 - 855
Klasa championów 1 856 - 856
SUKI
Klasa młodzieży 2 857 - 858
Klasa championów 1 859 - 859

Chiński Grzywacz - Chinese Crested Dog

PSY
Klasa szczeniąt 1 894 - 894
Klasa młodzieży 6 895 - 900
Klasa pośrednia 2 901 - 902
Klasa otwarta 2 903 - 904
SUKI
Klasa szczeniąt 2 905 - 906
Klasa młodzieży 4 907 - 910
Klasa pośrednia 2 911 - 912
Klasa otwarta 3 913 - 915
Klasa championów 1 916 - 916

Yorkshire Terrier

PSY
Klasa szczeniąt 2 487 - 488
Klasa młodzieży 3 489 - 491
Klasa pośrednia 4 492 - 495
Klasa otwarta 4 496 - 499
Klasa championów 1 500 - 500
SUKI
Klasa szczeniąt 7 501 - 507
Klasa młodzieży 10 508 - 517
Klasa pośrednia 13 518 - 530
Klasa otwarta 7 531 - 537
Klasa championów 1 538 - 538

Posted

OOOO :multi: :multi: :multi: Wielkie dzięki!
A więc jesteśmy po kingach, ale ring nam sie trafił , nieprawdaż?
W zeszłym roku ten ring był baaardzo malusi, może teraz go trochę powiększą... no i przy samym wejściu a więc ludziska będą się tłoczyć...Ale jeden plus- o ile pamiętam przy tym ringu było coś w rodzaju drzew czyli jest szansa na cień:cool3: /ew. będzie sie można schować przed deszczem:evil_lol: /.

Ech... a myslałam,że nasz numerek jest Ok, a jednak nie./ Bo plan sędziowania jest już taki jak powinien , taaak?/
Ciekawe swoja drogą czy zdążę odebrać właściwy numerek przed oceną... a może zaczniemy już tworzyć "społeczną listę stojących po numerek"??? Bo chyba w tym ogonku będzie stać cała wystawa...

Posted

Talagia napisał(a):
No mam nadzieje, ze bedzie kilka stoisk w sprawie numerków... :shake:

ojjj ale się cieszę, że nie wystawiam na tej wystawie, przecież zapowiada się niezły chaos..... Mam nadzieję, że uda wam się zdążyć na oceny swoich psów i wszystko wyjaśni się na miejscu. Pozdrawiam :cool3:

ps. Kati - jak mnie gdzieś dojrzysz to podejdź:)

Posted

Natalia:) napisał(a):
Nie wiem czy zdąże, bo przyjeżdżam pociągiem o 9:54. Jeszcze dojazd... Przyjade, a już będą psy na naszym ringu wystawiane... Chyba, że udam, że mam cavaliera :cool3:

Pani Radiuk zwykle sedziuje bardzo wolno.. a raczej zwykle ma opoznienie:) kiedys bylam gospodarzem na jej ringu to cos wiem:roll:

Posted

wszystko fajnie ale ja nadal nie mam potwierdzenia, a dziś wyjeżdżam, więc zajrzę do skrzynki jeszcze tylko raz:shake: nie mogli wysłać ciut wcześniej?!?:angryy: i co teraz??wejdę na sam dowód wpłaty?

Posted

Większość tych klopotów powstało chyba wskutek przedłużania terminu zgłoszeń...ZK chciał uzbierać większą liczbe psów i teraz sam sie ugotował ze wszystkim. Podejrzewam,ze wyciągną wnioski i w przyszłym roku będzie juz w porządku.
Osoby do których potwierdzenie nie dotarło będa napewno mogły odebrać numery startowe na miejscu..ja zabieram ze soba potw.wpłaty i trzeba sobie będzie jakoś radzić :p .
Swoją droga za jakiś czas wszyscy pewnie będziemy wspominać tą wystawe z usmiechem na twarzy:evil_lol: