dzodzo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no to ja juz zglupiam na amen-czy osoba wnosząca apel o ratunek dla dobera na niemieckiej stronie to osoba, ktora ostatecznie go zabiera do niemiec? i nie miejcie za zle ze sie dopytujemy, bo z jednej strony Negri pisze ze psina ma dom załatwiony( a nie ma powodu zeby jej nie ufac) a za chwile na niemieckich stronach ktos pisze ze pies oczekuje na uśpienie.Wiec dwie kompletnie rozne informacje a swoją drogą dlaczego mieliby go uspic?????????????zdrowego psa?przeciez to ze ma 8 lat to chyba nie jest powód Quote
Negri Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No to już wszystko wyjaśniam..... Ta osoba, która po niego przyjedzie napisała ten apel. Ona mieszka w Niemczech i w ten sposób szukałyśmy mu domu. Ona nie może go zabrać do siebie na DT tak o bo ma też dobermana, który nie toleruje innych samców. I sytuacja wygląda tak, ze ona go zabiera jeśli ma już stały domek i od razu <wcześniej sprawdzony> zawozi go do ludzi by uniknąć spotkania dwóch samców. Domek się znalazł, rodzina bardzo fajna. Pies jest zabierany i transportowany od razu do stałego domu. Mam nadzieję, że już wszystko jasne;) 2 Uśpienie.... to jest dorosły samiec, zęby ma w takim stanie, że gdyby nie ogólny stan fizyczny to trzeba było mu dać lat 13... Został już pogryziony przez inne psy. Poza tym, kto weźmie 8 letniego dobermana?? U nas nie ma chętnych na 2 letnie :shake: Naprawdę psy w takim wieku mają marne szanse a schronisko jest bardzo przepełnione :-( I tak to się najczęściej kończy:placz: Quote
dzodzo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no to wiemy wszytsko-i wszystko jasne, dzieki teraz nikt nie bedzie mial watpliwosci, dzięki-najwazniejsze ze pies jest bezpieczny a tak nawiasem mowiac to ja adoptowalam 8-9 letniego a moze i starszego dobermana, wiec nie jest to takie niemozliwe :p Quote
Negri Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Wiem, że nie jest to niemożliwe.. ale TAKICH LUDZI O WIELKIM SERCU jest naprawdę niewiele:-( Quote
aisaK Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Agnieszka, nikt nie pisał, że to jest źle, że ktoś kasę chce... Tylko dziewczyny napisały, że pies ma nowy dom a w Niemczech apel jest, że do uśpienia! Na dodatek do kobiety w Niemczech trudno się dodzwonić i ludzie wyrywają soebie z głowy włosy, bo się bardzo martwią. Potem ja znów potwierdzam, że ma domek ( z wcześniejszej info) a tu sie okazuje, że DT, a to spora różnica. I cieżko się z tą osobą skontaktować oraz rozmowa z nią podobno jest trudna. Umywam się od tej sprawy.... Niech pies szuka domu... Quote
Negri Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ale nie wiem czy czytałaś..... dom już jest, tylko zabiera osoba, która ma DT. Quote
Reksiu21 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Spokojnie dziewczyny..... musialam sie w koncu zarejstrowac.... Dzieki Negri za wytlumaczenie, dokladnie tak jak napisalas.:loveu: Tak, to ja zabieram Dobka, domek ma, i to bardzo dobry, kobieta juz po nocach spac niemoze tak sie cieszy, a byl dlatego tak dlugo na dhd, bo czekalam az bedzie 100%pewne ze ma dom zanim go sciagne. A Negri napisala wczesniej ze bedzie zabrany, bo juz z nia umowilam ze napewno go wezme. No i z tego to zamieszanie:oops: . Fotki podam jak tylko dostane z nowego domku, juz niemoge sie doczekac az go zabiore ( i Negri zobacze:lol: :biggrina: ) A co do pieniedzy to Negri je wszystkie dostaje za oplacenie dobka i nastepne psiaki, smycze, paszporty itp. Quote
Negri Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 No witamy witamy :cool3::cool3::cool3::cool3: Jak miło :loveu::loveu: A ja dziś widziałam kastracje kolegi ;);) Jakie to było nieprzytomne jak ze stołu go zabierali:shiny: Quote
Koperek Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Ale aż się wetka (Dominika) śmiała: "Zobacz- takie próchno, a i kastrację przeszedl i do nowego domku pojedzie" :eviltong: :eviltong: :eviltong: :loveu: :loveu: :loveu: ...nie bierzcie wszystkiego dosłownie! A dobcio rzeczywiście wielki- jak leżał na tym stole to łapy w połowie mu wystawały- po prostu się nie mieścił :lol: Quote
Negri Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Ale kochane próchno:loveu::loveu::loveu: i to się liczy nie ;) Quote
Negri Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 No Dobek dziś pojechał z Reksiu21 w świat :multi::multi::multi::multi: A jaki grzeczny w samochodzie był :cool3::cool3::cool3: Quote
dzodzo Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 powodzenia Dobeczku gdzies tam!!!!!obyś był szczesliwy:p Quote
Reksiu21 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Chcialam wam dziewczyny przypomnies cudownego dobka. PAMIETACIE???? Nazywa sie teraz KIMON, i mieszka ok. 500metrow odemnie w cudownym domu, z cudownym wlascicielem, na ogromnej specjalnie dla niego ogrodzonej posesji, wlasnym wyjsciem z domu i do kiedy chce, 100m2 wybiegu, i ubikacja w domu!. Tak, ma nawet lazienke, z piaskiem dla kotow, o rozmiarach 2x3 metry, bo wlasciciel uwaza ze pies jak niebedzie chcial wyjsc na dwor jak jest zimno, to skorzysta z wewnetrznej toalety. Trudno w to uwierzyc, ale juz 2 razy skorzystal!! Kimon jest niedopoznania:crazyeye:, umiesniony, (biega z wlascicielem codziennie 1-3godziny), zdrowy, a zeby ma jak rocznego psa. az uwierzyc niemoglam, tak biale wszystkie, ale przerozne kostki do czyszczenia to stoja wszedzie po calym domu, zrobie zdjecia zabkow bo nieuwierzycie) Je karme EUKANUBA dla seniorow, i jest po prostu w niebie, lepszego domku to by chyba niemogl miec.... Zdjecia z domku w ktorym jest beda za pare dni, a narazie pare odemnie z domu.... to zwlaszcza dla Koperka ktory zalozyl ten watek, i dzodzo, ktora sie tak o Kimona martwila:p:eviltong: Quote
dzodzo Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 ale fajnie!!!!! pewnie ze sie martwiła, bo ja się zawsz martwie o dobkowe staruszki, których nikt nie chce...bo sama mam dobkowa staruszke ale Kimon jak widzę ma full wypas i o niego mnie może głowa nie boleć:) Quote
Koperek Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 To czekamy cierpliwie na foteczki umięśnionego i odmłodnionego dobcia!!!:loveu::multi: Quote
Reksiu21 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 OK Koperku, prosze bardzo........ obiecane!! zdjecia....... zlapalam ich wczoraj jak przebiegali kolo domu:evil_lol:. Patrzecie jaki piekny i umiesniony ten Kimon:loveu: Quote
Koperek Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 CUUUUUUUUUUUUUUDOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: hmmm... a te jego 10 lat?? to gdzie się podziało??:cool1: :multi: Quote
dzodzo Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 piekny stwór z niego!!!! imponujący!! w tym Wrocławiu są najpielkniejsze dobermany chyba dlatego wkrótce jadę tam po moja nową panienkę dobermanową;) Quote
Koperek Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Którą??????:crazyeye: Jest jakaś nowa dobeczka w schronie??? Quote
Koperek Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 dzodzo napisał(a):nie, nie ze schronu;) No chyba, że tak ;) Quote
Recommended Posts