Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam około tygodnia, żeby znaleźć mu jakieś konkretne lokum- wręcz wybłagałam jego istnienie!

!!!DLATEGO DOBERMANIAKÓW PROSZĘ O NIEZWŁOCZNĄ POMOC!!!

Dobermann maści czekoladowej. Oceniony na 8 lat. Uszki cięte i kopiowany ogon. Jego numer w schronie to 803/07. Został znaleziony 14.05.07 i do tej pory nikt się po niego nie zgłosił, co jest dość dziwne, bo pies jest naprawdę zadbany i wyróżnia się tym na swoim boksie. Jest wielki i potężny. W dodatku miły, spokojny i zrównoważony- co jest chyba bardzo ważne. Posłuszny i karny. Co prawda dobki nie są psami długowiecznymi, ale jemu jeszcze parę lat zostało. Tymbardziej w takiej kondycji. I chciałby jeszcze przynieść swojemu właścicielowi wiele radości!

A oto i ON:
(tutaj zdjęcia wstawi Negri- mam nadzieję, że jak najszybciej;) )

Byłam z nim już dwa razy na spacerze. I choć nie przepadam za dobkami (jak dla mnie za bardzo ruchliwe "pinczerki") to ten mi odpowiadał W CAŁOŚCI;) I gdybym nie miała kotów (szt.4) w domu to wątek ten by nie zaistniał! Niestety test na koty wypadł na kompletną pałę, co jest jedynym minusem, jakim Dobcio mnie uraczył. Z psami dogaduje się nieźle, o suczkach to nawet nie będę pisać, bo wiadomo;) . Jedynymi stworzeniami (oprócz kitków), które nie są mile widziane w okolicy to kozy i psy większe od niego (a dużo takich nie ma:p ), które na dodatek szczekają:mad: Do ludzi jest FANTASTYCZNY! Przytula się sam i do niego też można:loveu: Rozdaje buziaki- jak kogoś bardzo polubi:loveu: U lekarza to pies ANIOŁ- bez kagańca można:loveu: Stój to stój, siad to siad, łapka to łapka:loveu: Wyczesywanie też nie jest mu obce. A jak powiem: To co, idziemy na spacerek? ...to kikutek już w pierwszym dniu się "majtał":loveu: NORMALNIE DOBCIO CUD MIÓD- tylko ten wiek odstrasza...:-(

Najgorsze jest to, że został kilka dni temu pogryziony przez współtowarzyszy i ma ranę dosyć dużą przy lewej łopatce:-( Chodzi na zastrzyki (antybiotyk),ale jak psy dalej będą go tak traktowały to nie wiem, na czym to się skończy...:-(

PROSZĘ O POMOC! Nie zaoferuję kasy, bo nie mam, więc liczę na pomysły!

Posted

Poker napisał(a):
może dać ogłoszenie do wrocławskiej wyborczej?,jezeli jest tak zadbany,to może jednak się zgubił?

No nie wiem , chyba by go szukali :shake:

Posted

on jest przesliczny, zakochalam sie w nim na zaboj!tak zgrabnego dobka to dawbo nie widzialam!gdyby tylko koty lubil,:-( ach....moja sliczna dobciowa staruszka mialaby kumpla staruszka...jest cudowny, jest juz na stronie nadziei dobermana, trzeba go wrzucic jeszcze na akagere

Posted

to on?

zdjęcia widzialm juz wczesniej, wstawione na nadziei-jest po prostu boski, tylko jedno mnie zdziwilo-bo na akagerze jego zdjęcie bylo juz wczesniej gdzies tam , tak jakby drugi raz byl w shcronir:-o bo mowimy o tym samym, pieknym , brazowym , kopiowanym dobku?

Posted

Tak to on ;) Ale ja już się nim zajęłam jakiś czas temu i domek już w trakcie załatwiania. Także wątek można uznać za nieaktualny :eviltong:

Posted

No to pięknie...:cool1: Ledwo co założyłam swój pierwszy OSOBISTY temat to już go trzeba zamknąć...:cool1: A jak to się robi?? Chyba trzeba zmienić tytuł wątku, czy lepiej poczekać aż przypuszczenia staną się faktem??

Jedno pocieszające, że dobcio będzie miał super!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Cześć,
Już znalazłam tego linka, nie zauważyłam że go wkleiłaś wcześniej.

Wiesz piesek był do uśpienia i to wiedzą wszyscy a kasa.... zwrot kosztów.

Posted

Czy w ogłoszeniach pisze, że kobieta chce "zwrotu kosztów"? Jeśli tak to zapewne dotyczy to chociaż częściowej spłaty strat finansowych odniesionych w wyniku zakupu paliwa na tak długą trasę, lub wyrobu paszportów.. ona musi sama to sponsorować.A jest osobą, która robi to zupełnie charytatywnie.. nie ma więc chyba nic złego w tym, że chce swoje straty zniwelować do minimum ? gdyby chciała zarobić, to zabierałaby kartonami kilkutygodniowe szczeniaczki.. a nie 8- latka..

Zastanówcie się.. litości..

zresztą nawet gdyby brała pieniądze ogólne za "załatwienie" psa w typie określonej rasy, to czy wadzi to komuś? grunt, że dobek będzie miał dobry dom i uniknie smierci.. info z nowego domu będzie jesli ta osoba go zabierze, wiec nie ma co tworzyć sobie sztucznych problemow