Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Adagir to kochany, bardzo przyjazny staruszek wyglądem zbliżony troszkę do owczarka niemieckiego. Do schroniska trafił mając zaledwie 7 miesięcy, a teraz ma już ok. 8-9 lat!
Gdy go poznałam był chudy - przeraźliwie chudy - i bardzo smutny. Nie miał w sobie w ogóle życia ani nadziei. Przebywał przez pewien czas w boksie, ale nie radził sobie wśród innych psów i został przeniesiony do budy, gdzie zdecydowanie odżył.
Teraz jest bardzo radosnym, spokojnym i grzecznym emerytem. ;) Uwielbia towarzystwo ludzi, jak tylko kogoś widzi podskakuje z iście szczenięcą radością, kręci piruety i cudownie macha ogonkiem.
Teraz, gdy odżył, mimo wieku jest zdrowy i całkiem żywy.
Byłoby wspaniale, gdyby mógł spędzić swoją psią starość we własnym ogródku, u boku człowieka, którego tak bardzo kocha. Wyglądem i szczekaniem odstraszy intruzów, a dla swoich ludzi będzie przekochaną maskotką!

Oto Adagir dawniej

i aktualnie

Ogłoszenia:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6135...ez_cale.htm l
http://www.kupsprzedaj.pl/secure/sho...699447&cid=170
http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=14962

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te pierwsze zdjęcia są z zeszłego roku z lipca, gdy był przeniesiony z boksu do budy. Nie radzi sobie w boksie z pami silniejszymi od niego...
Wczoraj powrócił znów do boksu po roku czasu. :( Na jego miejsce weszła wyeksploatowana amstaffka...
Boję się, że znów nie dopcha się do michy, on już nie ma tej siły... :(

Posted

Przydałoby się go wykąpać, uczesać - a z pewnością nigdy nie był poddawany tym zabiegom pielęgnacyjnym.
Poza tym przy budzie był bezpieczny: zarówno przed psami jak i przed chorobami. Aż boję się jak będzie wyglądał, gdy odwiedzę go w sobotę... Jest zaszczepiony tylko przeciw wściekliźnie! A nosówka, parwowiroza... Plaga psów zdycha na te choroby.

Posted

człowieka dreszcze przechodzą gdy pomyśli, że takie cudo życie spędza w schronie, podejrzewam, że dla niego domek, tam gdzie psiaka nie ma, tylko wtedy mógłby nabrać radości i pewności siebie, u mnie psów siedem, mogłoby być mu trudno, w góre, wysoko hopaj słoneczko, domku przybywaj

Posted

Bonsai, byłaś u Adagira? Kurcze, u mnie buda jedna stoi bezużutecznie, bo i tak wszystkie niunie śpią ze mną, ale jak dowieść i czy w ogóle potrzebna, nie wiem, dla niego boks to jak wyrok

Posted

ala35 - może się interesowali gdy był młodszy, nie wiem - jestem wolontariuszką dopiero od 4 lat. Przez ten czas nikt nawet obok niego nie spojrzał, przechodzili obok niego jakby go nie było. A on się łasi, macha ogonem, cieszy gdy kogoś widzi... :(

Patia - byłabym baaaardzo wdzięczna za Allegro. To chyba jedyna szansa...

Zalosia a skąd jesteś? Choć transport to problem na każdą odległość. Będę u niego za tydzień - dziś w schronisku nie byłam. Spróbuję wykombinować coś dla niego...

Posted

nie , nie , nie spadamy , wspinamy się w górę , może ktos dostrzeże naszego faworyta? Może uda mu się godnie przeżyć jesień życia? Na dogo zdarzyło się już tyle cudów,może ...będzie kolejny?

Posted

jak kochać uczy nas Adagir, mimo życia w schronie on nadal kocha człowieka, ludziska, przecież tylko 50%rodzin ma psa, gdzie druga połowa?
domek czeka, gdzieś, w górę!

Posted

kładę sie Adagirku, przed snem myślę o tobie, zarażam mentalnie nadzieją, wierzę, wciąż jeszcze, nie wiem sama czemu, w ludzi co tylko czekają na ciebie, choć może jeszcze o tym nie wiedzą